Wednesday, September 30, 2009

Double Insident

First Incident
Terkena minyak panas again!!!! tapi kali ni kat kaki plak huhuhu....seksa nak mampus, ni gara2 melayan karenah osmet yang ngidam nak makan nasi bersama ikan masin terubuk maklum laaaa tu je yg ade dlm peti ais wat masa ni, ntah ape yg x kena time nak 'campak' ikan tu minyak bedebusshhh dah lerrr tgh tunggu nak bukak pose, luckily kat kaki tp pedih gak lerrr, another nightmare smpi nak solat pun susah huhuhu....

Second Incident
Act pas isyak tu rase mcm badan terhuyung-hayang atas angin, tp gagahkan diri ckp jgn tdo lg..jgn tdo lagi tolong tgk berita-berita yang ade kat tv tu sbb nak prepare utk exam PTD ni huhuhu.....then dlm kul 10.30pm dah stat golek2 atas katil and going to sleep, tp dont know why tibe2 rase pinggang aku ni mcm ade org 'cekik'...punye laaaa sakit, mule2 rase sebelah je lame2 tu rase smpi laaaa keliling pinggang, nak duduk pun sakit nak baring apetah lagi laaaa.....almost every hour aku akan terjaga dan tgk jam bile time sakit tu datang, aku ckp apsal laaa masa lambat berlalu dan sakit aku ni x baik2 lagi....nak sapu ubat pun mmg xlarat, mcm2 aksi aku wat nak bg sakit tu ilang, Allah je yg tau ape aku rase, mcm nak menjerit pun ade...

Kul bape aku tdo pun aku x tau sbb last aku tgk jam dlm kul 3.55am kot, then kul 5.00am jam bunyi nak kejut bgn sahur, well as usual kalu pose sunat ni aku minum air je laaaa, then again feeling the pain huhuhu tahan je la kan, xleh nak wat ape and until gi keje aku lum tdo lg, harap2 aku x tdo dlm meeting kul 10.00am ni...

Hope today not my bad day laaaaa, if not aiiyyaaaa leh buat aku gilerrr.....

Tuesday, September 29, 2009

Tuhan, beri aku cinta.....

Tuhan, Beri Aku Cinta - Ayu Shita

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina
Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta
Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta
Korang layan je laaaa ek lagu ni kat youtube ... dan harap lirik ni dpt la merungkaikan segalanya tentang perasaan yang aku alami sekarang...lagipun, xtau nak update cite ape lg...still waiting for my best fren wedding pictures huhuhu...

Sunday, September 27, 2009

Jom pecahkan panggung G-Force!!!





Release Date: 17 September 2009
Language: English
Running Time: 1 hour 30 minutes
Director: Hoyt Yeatman
Cast: Sam Rockwell, Tracy Morgan, Penelope Cruz, Nicolas Cage.

Synopsis: Producer Jerry Bruckheimer brings his first 3-D film to the big screen with "G-Force", a comedy adventure about the latest evolution of a covert government program to train animals to work in espionage. Armed with the latest high-tech spy equipment, these highly trained guinea pigs discover that the fate of the world is in their paws. Tapped for the "G-Force" are guinea pigs Darwin (Sam Rockwell), the squad leader determined to succeed at all costs; Blaster (Tracy Morgan), an outrageous weapons expert with tons of attitude and a love for all things extreme; and Juarez (Penelope Cruz), a sexy martial arts pro; plus the literal fly-on-the-wall reconnaissance expert, Mooch and a star-nosed mole, Speckles (Nicolas Cage), the computer and information specialist.

(Source: Cinema Online)

Aku tgk kat website GSC, cite ni duduk kat no.1 mcm best jerr kan??Tp macam bese laaaa, most of my frens yang suke tgk wayang x suke nak tgk cite kartun...so mane2 readers nak temankan aku tgk cite ni angkat kaki....hehehe

Or tibe2 ade gak membe aku yg teringin nak tgk cite kartun ni???Tapi tiket blanje sendiri2 la ek tp kalau ade yg nak treat me as hari raya gift pun ok gak hahaha...

Tak sabarnyeeee nak tgk cite ni, dah tgk thriller die mcm best jerkkk...wat air liur ku meleleh, comel2 semua guinea pigs tu...

Harap2 sempat la tgk sbbnye this month full of personal agendas and tuition class dah nak mule on 5th Oct...

***Having hard time about out Late Ayah Ngah Rahim regarding the funeral...harap2 perkara ni dpt ditangani dgn baik sbbnye aku bace paper hari ni, report says that Allahyarham selayaknya treat as Negarawan..not like any ordinary people..

Friday, September 25, 2009

Al-Fatihah Allahyarham Ayah Ngah Rahim

ARKIB : 24/09/2009

Bekas MB Pahang meninggal dunia

24/09/2009 10:36pm

KUALA LUMPUR 24 Sept. - Bekas Menteri Besar Pahang yang juga Yang Dipertua Angkasa, Datuk Abdul Rahim Bakar meninggal dunia di kediamannya, Jalan U-Thant di sini, pada pukul 7.45 malam ini dipercayai akibat sakit jantung. - Utusan

NST Online

Ex-MB Rahim Bakar dies

2009/09/25
KUALA LUMPUR: Former Pahang menteri besar Datuk Abdul Rahim Abu Bakar died at his Jalan U-Thant home here at 7.10pm yesterday.
He is believed to have died of a heart attack. He was 66.

His second child, Rosnita, 35, said her father was waiting for the azan call when her mother, Datin Rosnah Kamaruddin, found him unconscious.

She said they contacted paramedics from Gleneagles Intan Medical Centre, who pronounced him dead.
"My father did not show any strange signs prior to his death. As far as we know, he was not suffering from any illness. His death could be due to a heart attack," she said.

Rosnita said all her brothers and sisters were at their father's side when he passed away.

He would be buried at the Taman Kosas Muslim Cemetery after Friday prayers at Kampung Pandan Mosque, she said.

Rahim leaves a wife, four children -- Roslina, 37, Rosnita, Mohd Rizal, 32, and Rosazreen, 25 -- and four grandchildren.

Born on Feb 7, 1943 in Beserah, Kuantan, Rahim started his political career as the state assemblyman for Beserah after winning the seat during the 1978 general election.

The University of Malaya economics graduate was Pahang menteri besar from July 19, 1978 to Nov 7, 1981. -- Bernama

Al-fatihah...

Malam td tgh sibuk tgk tv, tibe2 sepupu aku sms dan bitau pakcik sedara dah meninggal dan berita ade keluar dlm buletin utama....aku x perasan sbb tgk tv lain huhuhu...

Mase kecik2 dulu slalu je raya kat umah arwah di Kuantan dan slalu dpt byk juge duit raya...hehehe tp arwah dah jrg raya di Kuantan maybe busy agaknye sbb tu laaaa makcik aku tlg tgkkan dan bersihkan rumah arwah.

Tp aku xtau la saudara drp Kuantan akan pergi lawat jenazah di KL, kalau ikut citenye akan kebumi di KL, aku nak je pegi melawat tp xde geng plak, sepupu yg knal rapat dgn die xbalik KL lg, nak gi sorang kang puas nak kena explain lak anak sape2 kan, maklum laa kalu xde mak ayah mmg susah org nak kenal muke pun dah berubah sgt.....ape yg aku xleh lupe ialah arwah still igt aku ni anak sedara die smpikan ade saudara mara nak carikan calon isteri leh naik lak name aku, means kewujudan aku dlm salasilah keluarga yg ramai dan pjg lebar ni still terpahat dlm igtan die walaupun last aku jumpe dan beraya dgn die about 10 years ago huhuhu.....

Apepun aku doakan arwah ditempatkan dgn org2 yang soleh dan beriman sbb die akan tolong org esp saudara mara semampu yang boleh walaupun die berpangkat besar. Amin..

p/s: Kalau kebumi kat kampung halaman lebih baik kan??Sejarah dan aset negeri Pahang yang tak ternilai...

Thursday, September 24, 2009

5D 4N Jakarta-Bandung Tour Part 2

Haiiiii....sawadikap...kap kun kappp...eh tersyasyul lak.....

"Para penonton...bapak-bapak, ibu-ibu semuanya...jgn heran kalau Inul sedang goyang, rasa panas dan seksi...maafkanlah....." - Goyang Inul...(saje nak bg feel mcm korang pun ade kat Indon gak hehehe)

Baru skang ni dapat update tour to Jakarta-Bandung, nak bace part 1 kat sini

Day 2

15 April 2009
: Actually utk day 2 ni pun byk tempat yang xdpt nak pergi disebabkan oleh kelewatan flight selama 2 jam 15 min...bayangkan lah dah lerrr baru 1st time nak rase naik flight......Ok, lepas breakfast kat hotel kitorang pun kluar laaaa naik bas punye la jammed xtau camne nak bygkan... setiap point traffic light tu mesti ade org jual kacang2, rokok, koran (newpaper) and 'maknyah' pun de mintak duit pada driver yg tgh tunggu lampu nak tukar kepada hijau....Kami akan pergi ke factory outlet namenyaaaaa.........dpt laaa tangkap 1 helai baju..hehehe

Then kami pergi ke Pasar Baru.... tempat ni sebenarnya pasar jual2 makanan tp skang ni die byk jual pakaian, beg, kasut, telekung macam2 ada....rambang mata..tp setial level tu die dah bgtau ade jual ape2..misalnye level 1 tu ade kedai telekung dan kain ela.... dan so on laaaa....Kat Pasar Baru ni kitorang diberi masa dlm 2 jam and skali lagi lunch di restoran nasi padang...haiiiyyoooo tensen gwe..dah lerr kedai kurang memuaskan tp nak wat camne kena gak lerr mkn kalau idok aku lapooooo..... kat sini mmg byk gilerrr org jual kat kaki lima bangunan tp x sehebat kedai kat dlm la kannn...banyakjugak lerrr kitorng menyopping and ape yg aku dpt lihat...ramai sgt anak2 mude yg rajin menjual barang2 kalau kite jln2 tu at least ade laaaaa 5-6org jual brg lain2....smpikan naik dlm bas and jual dlm bas....kadang tu rase rimas sgt tp ade gak rase kesian tp nak wat camne...kalau aku beli semua skali nnt duit x cukup laaaa...huhuhu

Pasar Baru

Barang2 yang dishopping pd hari ke 2
Day 3

16 April 2009 : Tangkuban Perahu (gunung berapi tak aktif) - Cihampelas & Cibaduyut (pusat jeans dan barangan kulit) - Jakarta (xlalu highway, tp lalu jln kampung bukit bukau..lawa btul pemandangannya).

Layan je laaa gambar yang ade, malas plak nak mengarang esei...hehehe
Tangkuban Perahu

Shopping for day 3

Day 4

17 April 2009 : Jakarta via Puncak - Pas balik dari shopping tu trus bertolak ke Jakarta sbb ade 1 mlm lagi di sane..lalu jalan kampung, kiri kanan jalan penuh dgn tanaman padi, lawa sangat...sejuk mata memandang...ade la dlm 5-6jam perjalanan...then sampai di Jakarta punye laaaa jammed gilerrrr mcm KL laaaaa, pastu gi shopping kat ITC lebih kurang macam Kuantan Parade laaa tp mmg beso nak mampus, xbrani nak gi jauh2 takut sesat hehehe, pastu gi Monas (National Monument), pastu balik hotel laaa...

Dan yang buat hatiku hancur luluh tu ialah standard teksi kat Jakarta ni paling koman pun gune vios dowwhhhh.....gilerrr aaahhh...


Day 5


18 April 2009 : Mangga Dua / Tanah Abang

Kat sini kire last stop sebelum gi airport....mostly barang2 kat sini kena beli borong, tp ade gak corner yang leh beli satu2 tp aku x jumpe, ye laaaa nak explore jauh2 takut nnt xtau mane bas parking huhuhu...so jalan2 je laaaa dlm tu tgk ape yg ade, last2 x smpi 1 jam jln, kitorng balik smule ke bas, pastu ade laaa yg jual t-shirt branded murah2 then beli utk ayah n adik2....hahah shopping gak kan....dlm 3 jam kot lepak sane, sbb org lain aku tgk memborong habis ntah mane diorng jln pun aku x tau....
Pastu balik laaaaaa ape lg....

Wednesday, September 23, 2009

Ceritera Sang Harimau Beraya

2 Syawal


Berhari raya di atas jalan @ musafir. Keluar rumah dr kul 10 pagi dan sampai ke rumah dlm kul 10mlm.... Jumlah rumah yang dilawati ialah 5 buah out of 6 sbbnye dah jumpe Mak Teh & famili kat umah Mak Ngah so dah cut time kat situ hehehe.....Maklum laaaaa sehabis boleh nak gunakan masa dgn sebaiknya.... Perjalanan drp Kuantan sehingga Kemaman memang byk kete, sape kate org skang ni xpegi beraya dah??dok umah tgk tv, cite kat tv pun x best gak...

Yang paling menarik tu 4 out 5 tu mak sedara aku wat nasik minyak.....cume yang kat Kemaman je mkn nasi dagang tp sumenyeee nasik, spoil la diet aku time pose aritu. Kalu xnak mkn kang kecik ati pulok so wat syarat je laaaa name pun raye kan, pasni pose la lagi hahaha....

Raya kedua baru dpt melaram baju kuning

Dan biasanyaaaaa soalan maut yang akan ditanya pada seorang anak dara yang dah cukup haul, sonang ajo nak jwb mintak carikan calon and anto resume kat aku laaaa hahaha.....

3 Syawal

Hari ni ramai org akan datang, so mak aku dah prepare spageti tp aku xsempat nak mkn and jumpe sedara2 huhuh...sedih btul laaaaa, gara-gara kene keje pada 23hb & 24hb pastu Jumaat cuti, Sabtu lak gi kenduri Mek Ju. Mmg raya tahun ni abis duit kat minyak kete dan tol je. Dah lerrr gaji dpt awal, nak survive smpi gaji bulan depan camno laaa ek...

Perjalanan balik mmg adventures tahap 1 je laaaa, ade la jumpa dlm 4-5 accident langgar bontot, ade tu kete Honda baru tu plat WSW xxxx lg tu...hazaabbb lerr mamat tu...teruk jugak lerrrr bontot tu kena sondol. Bayangkan laaaa jalan dari Batu Kikir ke Simpang Pertang tu kete tak bergerak langsung. Alhamdulillah, dlm 6.30ptg selamat gak smpi ke Cyber setelah anto adik aku di PJ.

Sunday, September 20, 2009

Salam Aidilfitri

Hari ni dah rayeeee.....tahun ni kitorng raya kat umah di Muadzam je, tunggu jiran2 dtg....esok baru laaa pegi ke Kuantan dan Kemaman melawat saudara-mara yang lain.....

Just to share pengalaman mase nak balik aritu, punye laaaa ngeri je rasenyeeee, pemandu lori yg bawa tong gas dlm 100 unit tu mmg gilerr nak mampus....sib baik aku x mampus je....Ade ke time aku nak overtake lori tu die sengaja drive lori tu ke tengah xbagi aku overtake die...tp memandangkan lori yg beso gedabak tu aku kuatkan gak hati nak overtake die, time kete aku dah masuk jln sebelah, kuat gilerr aku pegang stereng sbb takut nnt terbabas kat tepi jln..time tu dlm 110km laaaa aku nak overtake die tu....mmg die xbg can langsung..maybe sbb igt aku ni pompuan sesuka hati die je nak buli ek...at last berjaya gak aku pintas die tp mmg adik aku yg duk sebelah pun gerun...kalau silap skit je tu mmg akan bergesel laaaa dgn divider tepi jln tu huhuhu....

Alhamdulillah umurku masih panjang..jalan pun xde la byk sgt kete...so dpt laaa catat rekod drive smpi ke umah dlm 3 jam je hehehe....

Cite bab raya, 1 je yg aku paling tak berkenan.....bile budak2 dan jiran2 main mercun...bukan la jeles ke ape lantak korang laaa nak bakar duit sendiri kan tpnye...sesuka hati mak bapak die je dok hala mercun tu ke umah kitorr...mak bapak tak tegur gaknye...mak aku bising2 pun wat derk je...kadang2 kite ni anggap mercun tu kalu xde mmg xsah raye tp kalau dah putus jari ke muke ke haaaaa time tu baru laaaa nak nyesal...duit yg dok beli mercun tu pun dok bakar mcm tu aje....yang pelik tu time raya kite je byk kes putus jari sume ni, time raye cine ok je...kalau nak ikutkan sejarah, adik beradik aku dah lame xpegang dan main mercun....ade laaaa dlm 20thn dulu....sbbnye itu laaaa ayah ckp kite beli bunge api tu maknenye kita bakar duit kite..pastu trus laaa kitorng adik bradik xmain dah mende2 tu sume, lgpun dulu idup susah skit laaaa...

Slalunye raye pertama kitorng mmg xde umah, tp kali ni sib baik mak msk nasi minyak dan ramai plak yg dtg umah, smpi membe ayah yg cine pun dtg...tepat je kul 2 kitorng dah tutup kedai sbb penat sgt...maybe sambung petang kang kalu ade lagi org nak dtg heheheh

Dan ade satu lagi drama pada 1 Syawal ni....ade org nak ajak aku couple just through sms...huhuhu sabo je laaaa, tak romantik dan gentleman la cik abg.....Anyway, bukannye xnak cume malasnye nak berkapel sbbnyeeeee aku xnak lagi sejarah bil tepon smpi ribu2 tiap2 bulan last2 tak ke mane pun...kalu dikumpulkan duit tu aku rase dah leh beli 1 buah kancil huhuhu.....so aku nak kawin je trus....pastu baru bercinta tp zaman skang ni kalau tanye mesti ramai yg xnak camtu kan....ntah laaaaa tp bg aku camtu laaaa sejarah lama xmungkin dan x kan berulang, sian ayah aku susah payah langsaikan bil2 tu sbbnye asik kena barred. Kepada 'org tu' kalau ade bace blog ni....harap die main2 je kalau die mmg btul2 aku just nak ckp "Insya Allah, kalau dah mmg jodoh x ke mane".

Tahun aku xtau nape sume org dah stat suh aku cari 'driver'.....itu lum balik kampung lg.....bikin gua anginnnn je, kalau org lain tny camtu aku x kisah dan x heran la sgt tp adik2 n mak dah stat tanye...ayah aku je sporting sbb die akan marah adik2 aku kalu dgr diorng tny camtu hahaha...padan muke korang....sape suh tny lg soalan maut tu....

Gambar di pagi 1 Syawal

Anyway, ni bukan laaa baju raya cume baju baru sbbnye kan sunat pakai baju baru pada pagi 1 Syawal, esok aku akan revealkan baju raya walaupun baju tu dah 3 thn lepas siap (nak pakai tp xmuat sebenonyeeee, thn ni baru dpt sarung ok skit) dan aku x penah pakai pun hahaha tp aku nak pakai gak tahun ni sebab colornyeeee kuning.....

***update :- Guess who's coming late afternoon???sapo laie kalo bukan membe mase time hingusan dulu2 ni...Mr Zarim, Bridegroom to be - Redz & Abg Is...kul 6.30 baru nak dtg raye..sah2 laaaa sume baru bgn tdo tu....diorng ni mmg x miss dtg raye umah aku....mmg muke ni je laaaa muke yg paling xmalu skali....kalau ikutkan kitorng dah kawan sejak dr darjah 2....skolah rendah dan menengah same2....bosan tul muke ni je aku jumpe hahaha.....ckp la camne pun mmg x serik2 dtg umah aku....kadang tu wat mcm umah sendiri jerk....Anyway, hope friendship forever...walaupun masing2 dah kawin dan ade life sendiri....


Rasenye raye 2 thn lepas kot....tgh nak try test camera phone baru aku....skang ni sume dah ensem2 and macho2 dah...:p

Cont...cite raya esok daaaaaaaaaaaaaaa.........

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

Tibe-tibe tahun ni leh hilang ingatan untuk bagi kad raya...this is the 1st time I didnt buy any kad raya..biasanye mmg aku akan beli macam2 kad raya, at least aku akan spend time dlm 1 jam kat depan rak kad2 raya tu......ish2 dah nak 2-3 ari je lg nak raye, mane sempat dah nak anto kan....haiiyyyooooo

Apsal leh lupe ek??Kad untuk mak ayah pun lupe jugak....mintak ampun mintak maaf banyak2, kalau dulu sbb company ade bg kad raye so mmg akan igt la psl kad ni....tp MMU mmg xde bg maklum laaaa ramai sgt stafnye kan...

Takpe laaaa, insya Allah kalau ade peluang lagi sambut raya tahun depan harap2 xlupe nak bagi kad raya dan harap2 kad raya masih lg dijual...

Oleh sebab hari ni last bekerja, tuan punya badan ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

Buat pembaca blog yg setia
Ampun maaf jika ada salah silap sepanjang menghasilkan blog ni..mane tau ade yg terasa di atas kata-kata yg terdpt dlm blog ni walaupun xde niat nak sakitkan hati sesiapa, cuma nak kongsi perasaan walaupun jarang dpt respons, anyway I'm so happy to make others happy walaupun kadang2 xdpt nak sembunyi perasaan sedih.....

Buat kawan-kawan (ex-skoolmet, ex-MMU, staf MMU, YM chatters)
Ampun dan maaf jika ada terlanjur kata dan perbuatan yang tidak disengajakan, halalkan segala makan minum dan kalau ada hutang tu sila laaa beritahu (jika masih ada kesempatan akan dilunaskan segera) kalau x sempat nak lunas harapnya halalkan jugak ek.... May Allah gives to u all my happiness and HE gives me all your sadness..Miss u so much

Buat semua umat Islam
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin, semoga raya tahun ni membawa kegembiraan dan kebahagiaan kepada semua.

Please...berhati-hati di jalan raya dan pandu elok2..semoga selamat pulang ke destinasi percutian yang dituju dan selamat kembali meneruskan rutin harian......

Wednesday, September 16, 2009

Mutiara Kata Cinta melalui Pengalamanku

  • Apabila manusia gagal mencintai Tuhannya, maka cinta sejati tidak akan ditemuinya. ----- rupenye byk btul kelemahan aku slalu je nak merungut kan?tak bersyukur langsung, Allah pun ckp kan lelaki yg baik utk perempuan yg baik dan sebaliknyaaa tp kalau kite jahat tak bole ke kite nak cari lelaki yg dpt bimbing kite untuk jadi baik?atau kite kena berubah jadi baik dulu?
  • Anda sebenarnya silap dan terperangkap apabila persahabatan dan semangat setiakawan yang terbina bertahun-tahun berakhir dengan ungkapan cinta. ----- so far nyaris2 la kawan paling rapat plak tu, sib baik die tu xde feeling dgn aku, cume aku je yg SS tak sangka lak aku berani confess kat die aku suke die hahaha skang die pun da kawin n ade anak...
  • Cinta yang tulus ikhlas lahir daripada sikap, perbuatan dan tindakbalas yang dipamerkan oleh seseorang, bukannya dari kata-kata bermadah walaupun terlalu indah. ----- yess truely agree, sometime yang senang luah kata2 tu senang jugak die nak luah kata2 perpisahan....so never say hello if u gonna say goodbye..
  • Orang yang terlalu banyak berjanji semasa bercinta adalah orang yang keliru dengan perasaannya sendiri. ------ ye ke??kena tny org yg suke berjanji ni, kalau da kawin tu mmg la kena slalu ckp kan tp yg lum confirm lg ni dah mcm2 kata2 manis tp habuk je laaa
  • Cinta memerlukan keikhlasan dan kejujuran dan bukannya pengorbanan membuta tuli. Mereka yang sanggup berkorban demi cinta adalah orang yang tidak pernah memahami erti cinta sebenar. ---- sebenarnya, apa yang manusia nak drp cinta??

  • Anda sebenarnya tidak pernah jatuh cinta atau dicintai sekiranya anda mengatakan sering gagal dalam percintaan. ---- maybe, sbbnye cinta smpi mati tu laaa baru cinta kan??kalau cinta putus cinta putus ni mcm puppy love je laaaa
  • Kecacatan cinta bukannya terletak atas sebab ‘Cinta Itu Buta’ tetapi disebabkan mereka yang selalu mempermainkan cinta. ------ ya btullll, manusia yang bute, xtau nak nilai baik dan buruk
  • Anda adalah insan yang kecewa sebelum waktunya sekiranya anda sering mengucapkan “Aku Cinta Padamu” dan “Adakah Kau Mencintaiku?” ---- aku jrg je ckp or tanye soalan camni tp still kena tinggal jugak....maybe ade hikmahnye kan, die bukan hakmilik kite, pertemuan ade cume jodoh yang xde, so wat pe sedih2kan...life must goes on
  • Cinta adalah anugerah Tuhan, mereka yang menerima dan mengalaminya tidak pernah menyedari bahawa dia telah jatuh cinta kepada seseorang. ----- urrmmm susah nak ckp ni, zaman skarang lebih pentingkan rupa paras dan harta semata...
sumber drp : Tanya.Sifu

Tuesday, September 15, 2009

25 Ramadhan 1430H

Hari ni genap laa puasa 25 hari dahhhh...tiap2 hari ade je iklan pasal bufet ramadhan kat hotel2 ke restoran ke....tp skali pun lum dpt pegi...actually mmg x penah pun tp teringin la jugak hehehe

Anyway, bile dipikir dan dah timbang-menimbang elok laaa kuburkan saje..sbbnyeeeeeeeeeeeeeee purse dah kempissss, perut aku tak dpt nak menampung makanan yg byk lebih2 lagi bulan pose ni...tgk nasi pun nak muntah, xtau tmpt mane yg makanannye best, malas nak pegi jauh2 untuk berbuka dlm kata lain nak kena drive kan....isshh byknyeeee alasan tp ok what save gak bajet, mcm tak berbaloi je nak bayo rm40 ke rm80 ke hanya untuk skali mkn, kalau ikut bajet harian aku paling mewah pun leh spend about rm20 dlm sehari....

Alhamdulillah la puasa thn ni xde spend byk sgt sbb sahur dah masak, ade la lauk beli 1 jenis then time buke pun xde lak tanduk kuar nak mkn mcm2....tgh mknan pun xde selera kadang tu dah pusing 2-3 round pun xde gak yg berkenan di hati...end up beli je ape2 and tak sedappppp.....then mengeluarkan semula segala isi perut sehingga laaa jd kosong....

Harap2 puasa ni dpt laaaa turun smpi 6 kilo ek..alangkah bahagianyeeee dpt melaram walaupun raye x lame sbb kena keje kan...ok gak tu xde la aku dok umah or gi umah org melantak smpi naik smule 6 kilo tu....ishhh x baik asik merungut je, salah satu hikmah report keje awal...kalu camni xyah kawin pun xpe...tiap2 tahun da tentu aku yg bujang ni akan meng'offer'kan diri untuk cuti pendek...

Rasenye mcm ade cite yg ulang2 je, nasib laaaa aku pun xtau nak cite ape...xde yg menarik pun bosan yg lagi byk....

Monday, September 14, 2009

Macam xraye je....

Tak smpi 1 week lagi nak sambut raye.....tp opis tahun ni mcm xnak raye je??Lampu x pasang, ketupat2 and kad2 raye xde pun gantung...huhuhu

Lagu raya plak awal2 puasa ada laaaa, bile last2 ni kurang plak (tp bagus laaa sbb aku xleh nak dgr lagu raye huhuhu)....Masing2 sibuk siapkan keje dlm week ni gak sebelum semuanya balik cuti panjang...

Dan seperti tahun lepas, raya ke-4 dah mula keje...ape nak buat dah nasib badan, baru je dlm otak pk nak pegi berpoya-poya (mengular ke, gi open house ke) tp bos awal2 dah igtkan siap nak wat list keje baru utk staf2 yg kena keje 1st week of raya......tp time tu aku la bos kan??hahaha tanduk dah mula bercabang tigaaaa.....

One more thing, need to think what the best gift to give to my beloved fren yang dah nak naik pelamin xlame lagi ni.....bole botak kepala nak pk...Anyway, Mek Ju sila pilih salah satu drp hadiah di bawah....
1. Nyummyyyy....
2. Bukan katilnyeee...cover bed aje

3. Hadiah standard

4. Can be considered tak??Ke nak style batu giling tu....

Yang no 1 tu pun ok gak ringan skit nak bawa....lain2 tu gedabak sgt lerrr wrapping paper pun kena beli extra huhuhu.....

Lagipun, MMU xde dpt bonus raya so paham2 je laaaa ek...save bajet la ek, aku n ana pun nak kawin jugak....hahaha





Saturday, September 12, 2009

London??Paris??New York??Mekah??

Penuntut Malaysia diingat tidak cetus provokasi

10/09/2009 3:12pm
SERDANG 10 Sept. — Penuntut Malaysia di Indonesia diingat agar berwaspada tentang keselamatan diri mereka dan tidak melakukan sesuatu yang boleh mencetuskan provokasi berikutan tindakan sekumpulan penunjuk perasaan yang melancarkan gerakan ’Swepping Malaysia’ (Sapu Malaysia) bagi mengusir rakyat Malaysia di negara itu.
Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, penuntut Malaysia perlu menjauhi lokasi yang menjadi tumpuan kumpulan terbabit terutama di Jalan Diponegoro, Jakarta.
“Nasihat, pandangan dan panduan telah pun diberikan kepada penuntut kita di sana dan kita pada masa yang sama berharap penuntut-penuntut kita dapat menjaga keselamatan mereka.
“Mereka perlu sedar dan perlu elak untuk berada atau terlibat dalam sesuatu keadaan yang mereka boleh jangkakan boleh memberi masalah kepada mereka, mungkin seperti bergerak secara kumpulan yang boleh mencetuskan provokasi,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Mesej Daripada Perdana Menteri Sempena Hari Raya di Universiti Putra Malaysia, di sini hari ini.
- BERNAMA
Bile bace cite ni seram la jugak, xde la seseram kes H1N1 tu... mane taknye aku dgr siap diorng tahan kete kalu org Mesia yg drive ataupun transport tu de org Mesia. Terpaksa menukar angin mencari destinasi lain untuk membeli dan belah....haiiyyooo baru je psg angan2 nak shopping lagi kat Bandung for next year... hrp2 time tu hal ni dah reda dan leh jln sesuka hati kat Indon...
Nak pie tmpt lain mahal such as London, Paris, New York, Mekah???? maybe kena consider ke Hong Kong or Beijing kot.....Darling, mane nak pegi honeymoon???hahaha gatal nak mampus kawin pun belum sibuk nak pk destinasi nak gi honeymoon (tampar pipi 1000x huhuhu)...
Nothing much activities today just hibernate and rolling on the bed (golek2) and read a book about man vs woman..hopefully I can understand man better so that takkan kena tipu lagi and can make man falling in love with me.
And good news, tompok2 di muke sudah hilang dan kembali comel mcm dulu...alhamdulillah dpt la tdo dgn lena...

Friday, September 11, 2009

Kerete dan hatiku tidak merajuk lagi

Yeaaaaaa....kereta da kembali hidup dan pegi opis mcm biasa laaaa, camne aku wat???Die cume merajuk sbb aku dah lame tak stat and bawa die jln2 MMU. Urrmmm... let it be 'our' secret, bukan xnak share tp better be silent rather than talking rite?

Tdo mlm td pun lena je setelah beberapa jampi serapah (act. ayat kursi, surah 3 kul and al-fatihah, Yassin) diamalkan.. Thanks to 'You' coz never stop telling me yang sgt degil ni supaya dekatkan diri dgn Yang Maha Esa supaya jiwe sentiasa tenang dan tenteram..kalau ikutkan dah byk kali dia ckp ayat yg same amalkan sebelum tdo tp bese laaaa time ade setan sendiri lebih mendominasi otak mmg susah tul nak amal...

Actually aku ni nak kena sentiasa org dgr aku berleter kot baru aku leh tenang dan dpt ilangkan sebak di dada..Thanks again to 'You' sbb sudi dgr leteran dan luahan walaupun mende tu remeh je...kalau xpk pun xde dtgkan risiko kat aku cume tekanan persekitaran yg buat aku jadi tak tenteram. At least some of the things that bothering my mind that can share with someone that I love even though he cannot be by myside as much as I need him. It is the best medicine that doctor cannot give to me at this moment.

Like my entry before about stress mostly kalau kite dah slalu wat mende tu, lame2 da jadi imune dan mcm tak berkesan...lgpun mane nak melalak smpi saki tekak bulan2 pose ni, mane nak tgk sunset kat cyber??mane nak main dgn anak2 sepupu kan??nak tdo time puase ni mase bile laaa dpt tdo pun 4-5 jam je??doa tu mmg laaaa tp biasa laaa kalau amal pun kurang camne doa nak dimakbulkan dgn cepat. All I wanted was to collapse in someone's arms and cry today, but there was no one to catch me...(nmpk sgt macam anak manje kan huhuh)

Red Azalea

To look at this smile is to see a lie

But t
o feel this pain is to feel the truth.

Real tears aren't
the ones that fall from the eyes and cover the face
but
the ones that fall from the heart and cover the soul.

I'm afraid of LOVE, I'm afraid of FAILURE, I'm afraid of REJECTION

I'm afraid of BETRAYAL, I'm afraid of DEATH, I'm afraid of TRUTH

I'm afraid of WRONG, I'm afraid BEING ME.....


Thursday, September 10, 2009

I hate this feeling

Hari ni dah 20 hari kite berpuasa walaupun aku nyeerr pose ade lopong2 daaaa. (bese la org pompuan).Tak berkesempatan la nak pose penuh thn ni.

Apsal la dgn aku sejak 1-2 hari ni ek???Rase x sedap hati, dada berdebar2 sebab menahan sebak nak nangis tp xnak kuar airmata....tdo pun x lena (mcm2 dlm kepala otak + nyamuk2 miang yg asik berlegar2 kat telinga aku).

Hidup mcm x keruan jerk...mkn pun x selera, leh tak gi PARAM tu 3-4 kali dok tawaf tapi xde gak mende nak beli, bile da beli makanan tu dah mkn xleh nak hadam pulak...so memuntahkan semula ape yg da mkn....so perutku kembali kosong walaupun lapar tp xde selera pandang makanan. Takkan sbb terlalu fanatik nak kurus smpi takut nak mkn...

Ditambah pulak dgn muke aku ni haaaa.....byk btul kesan2 parut yg sedikit sebanyak menghantui hidupku..huhuhu nak letak apo laie nak bg ilang dan licin berseri mcm dulu (ayat perasan). Dan jugak kenyataan drp mak aku yg die xkan carikan calon suami untuk aku, lagi lerrr menambah tekanan ni hahaha...so due date hantar resume kepada sesiapa yg berminat tu akan sentiasa dibuka sehingga aku kawin laaaa....

Rase mcm split identity, kejap camni, kejap camtu, last2 nnt jadi hantu :p Takkan sbb secret recipe xdpt lagi kot..hahaha mustahil2 sbb ape ek??isshhh bile pk sakit kepala smpi selsema plak ari ni..ke demam kura ek??Tak perlu smpi nak jumpe doktor kot....maybe doktor sakit puan or psychology or kaunselor or ustaz??


Wednesday, September 9, 2009

SE Z770i I'm in Love

Mase tgh cuci2 mate tgk tepon kat Mines aritu, tibe2 mataku terpaku kat tepon ni.....

SE Z770i

Actually I like using Nokia phone (xpenah gune brand lain pun)....and flip type tp wat mase ni Nokia xde lak flip phone yang menarik mata aku. Then suddenly, bile tertgk je phone ni waduh2...bikin gwe termimpi2 siang dan malam, terbyg2 je tepon ni..
I'm still searching for the price so that leh kumpul duit and buy it laaaaaa, xkan nak selamanya jd bayang2 kan hehehe..sape tau bape regenyeeee ek, harap2 xde la mahal sgt below RM800 still can gagahkan diri nak kumpul duit???cari kat website xde jumpe lak huhuhu...





09-09-09

Ape sejarah yang patut aku wat ari ni????....Supaya peristiwa hari ni akan dpt dikenang selalu...

Hows ur day today??Anyway, beginning of my day today not smoothly.....time nak gi keje, bile nak stat kete aduiiiiii...xidup la plak....try byk kali xleh gak...ade laaaa dlm 10min aku dok try2 kalu nak meletup tu aku dah hangus daaaa huhuhu..... dah fed up sgt end up aku gi keje jln kaki je laaaaaa sib baik opis dekat je...kalu pegi bergolek pun smpi punye kat dpn pintu opis. Maybe kete tu majuk sbb dan 5 ari aku x stat...xtau laaa bateri ke ape ke yg prob...gilerrr tensen jgn nak mcm2 time dekat2 raya ni...akan jadi muflis bile2 mase je....cukup2 je duit mkn ni...kalu tidak alamatnyeee aku puasa smpi raye laaaaa

Mood nak stat keje setelah bercuti lame pun hancusss....dgn muke aku dah jd mcm si tompok ni lg (jatuh lagi laaaa saham), cuti pun lum approve...lantak lerrrr dah cuti pun kan dah masuk keje smule pun kuang2..

At this moment, nothing special happen on this special date....same goes on 08-08-08 lame dah dont have any special occasion or event for myself... maybe ptg kang nak gi beli kek secret recipe sempena meraikan tarikh keramat ni(kalau kete aku kembali normal dan x majuk lagi).....orrr maybe aku leh catat sejarah jalan kaki ke kedai secret recipe pd bulan puasa sound interesting rite???



Tuesday, September 8, 2009

Fuuhhhhh...legaaaaa

Yeaaaa.... today misi untuk menggunting rambut yg xberapa panjang (x cecah bahu pun) menjadi lebih kontot telah berjaya.....punye laaa sangap nak tunggu balik kg baru aku nak potong rambut...ye laaa kat KL ni dah lerrr mahal lum tentu lg aku suke cara die potong or die tau aku suke style camne....lagipun kat kg ni kalu aku ckp je nak pendek die dah tau camne aku nak....loyal customer la kononnyeeee....

And know..presenting my new look for hari raya......kind of laaaa bkn 100% same, xkan nak post rambut btul aku lak kat sini...aku rase 90% kot sbbnye tang part depan tu je aku x wat camtu...mmg aku potong abis laaaaa.....sekarang ni xyah pakai sikat, dgn jari pun boleeeeee....

Lega btul laaaa.....xde la mlm2 dok tergaru2 lagi sbb slalu sgt berpeluh....rambut lak cepat gugur...haaaaiiiyyyooooo aku nak pakai syampoo ape lak pasni ek...sumenyeeee xberkesan.....tolongggg.....

Monday, September 7, 2009

Esok nak balik ke tak???

Kalau ikutkan cuti keje, smpi esok je...Rabu dah kena ade kat Cyber.. tp aku rasa mcm xnak balik je...serabut dgn mcm2 masalah yang aku cari sendiri. xtau camne nak selesai smpi bile nak larikan diri dr masalah kan..who cares rite??slame ni pun masalah aku jrg dikongsi dgn org lain....nasib baik laaa lum tahap nak jadi kurang waras

Nothing much activities bile balik kg...cume byk abiskan masa siapkan tempahan kuih2 yang org pesan...as usual brownies aku tu mlm raye laaaa baru leh prepare...if last year aku buat 12 biji tahun ni xtau laaaa bape nak kena buat (oopppsss 12 tu cume 1 je org order yang lain2 tu aku kena agih2kan untuk saudara mara mase raya nnt huhuhu), sometime pas raya pun aku still wat gak untuk bagi2 kat colleagues....

Anyway, even though penat wat mende2 tu tp aku enjoy....pasni kalu dah xleh tahan keje makan gaji, aku nak wat bisnes brownies je laaaa...kuli dan bos untuk diri sendiri...duit pun aku simpan sendiri....baru laaa dpt beli kereta dan rumah besar idamana aku kan???hehehe

Time puasa ni mmg laaaa berat badan ade turun skit tp pas raye ni????huhuh...naik same je mcm before raya...so ape ptt buat ek??kalu leh nak kurangkan lg time raya ni and dpt laaa melaram baju cun2...maybe kena siap2 cari jamu kurus, time raya make sure perutku diikat dgn korset yg aku dah beli mahal2 tu, installment pun lum abis lg hahaha.....

But maybe raya ni dok umah je kot, tunggu sape2 yg sudi nak dtg beraya...sbbnye xpenah org dtg raya kat umah aku ni kalu raye pertama sbbnye balik kampung laaaaa....camne org nak dtg kan???Dan as usual, satu2nye exec yang bujang kena lapor diri keje pada raya ke-4....ape nak buat??thn lepas raye ke-3 da kena balik kot....igtkan tahun ni dpt la excuse konon2 dah kawin la kan...xpe2 jodoh lum smpi lg...siap la korang kalu aku da kawin nnt, sebulan raya aku cuti hahahahahahaha.....

Sorry laaaa kalau asik cite psl kawin, bukan ape nak ke hujung2 tahun ni ramai membe yang nak kawin...so aku pun tumpang syok sendiri laaaa, tumpang bahagia dan gembira bakal2 pengantin....tak gitu...

Sunday, September 6, 2009

Disayangi atau menyayangi??

Biasa dgr kan tajuk kat atas tu, bincang sampai bile2 pun xkan abis or dpt jawapan yang tepat...senang cite jawapannya subjektif, depends on individu....

Bagi aku dua2 perkataan tu penting...dlm relationship especially 'cinta' kita perlu sayang orang dan org tu perlu sayang kita, kalau kita sayang sbb kesian atau terhutang budi susah nak kekal lama..dan kalau sebelah pihak je yg syg dan sebelah lagi cume ikut je..lagi laaaaa susah

Apapun yang penting kena ikhlas dan jujur, mungkin hari ni kita syg org tu mane tau esok luse kot laa terpikat kat org lain plak....bile2 masa je perasaan kita boleh berubah kalau jujur dan ikhlas tu xde...

Dan jangan suke someone sbb die cantik atau hensem...sebabnya mende tu xkan kekal lama..mane tau esok luse Allah nak tarik balik kurniaan tu....

Mcm ape yg aku alami smlm, walaupun xde la cantik smpi semua laki pandang aku trus diorng terpikat tp at least aku bersyukur sbb muke aku xde cacat cela or bekas2 jerawat yang teruk....ptg b4 nak berbuka mase tgh goreng keropok tibe2 je keropok tu meletup dan minyak panas btul2 meletup kat muke smpi laaaa leher.....dan sebelah mata aku pun kena....dlm hati aku pk ape akan jd muke aku nnt....kalau skang ni pun aku susah org nak suke aku kalau de cacat nnt lagi laaaa xde org pandang kot...huhuhu then aku pk ape salah aku dah wat smpi kena camni.....then mak aku cpat2 sapu kicap kat muke..mmg rase jadi mcm org kicap kejap....mata pun xleh nak bukak sakit yg amat....bile kicap dah kering sapu plak minyak but-but (hpa) peritnye mmg jgn ckp laaaaa....rase mcm muke kena bakar...tak henti2 pk ape akan jd muke aku ni huhuhu.....tp nasib baik laaaa xde ape yang teruk cume kening aku je ade kesan merah maybe mak lupe nak sapu kat situ...so skang ni aku dah ade tanda lahir baru... kalau aku hilang kena culik ke korang leh la cr aku dgn tanda tu hahaha.....however, smpi hari ni muke aku still rase pedih lg, nak sapu2 ubat pun susah.....iktibar drp cite tu aku rase cantik or hensem tu cumalah bonus je tp bukan bonus yg senang hati sbbnye kita akan slalu risau pasangan kita akan diambil org atau jadi pujaan ramai sbb die cantik/hensem...

So kpd kawan-kawanku yang suke sgt berangan nak pasangan yg cantik/hensem tu cube laaaa cari yg sedap mata memandang...xjemu nak tgk or mengadap hari2.....

And 1 phrase yang aku slalu igtkan 'If you will say goodbye dont ever say hye'....Nak ucap janji setia memang mudah tp nak buktikan dan tunaikan janji setia tu tersangatlah susah...

Biasanya bile bercinta, perasaan mengatasi segalanya..tak kire lelaki atau perempuan....labih2 lagi perempuan yg hanya dikurniakan 1 otak je....so pasni kite kena gunakan sebaiknya 1 otak yg telah diberi itu untuk bercinta.... bak kata Rossa dlm lagu Hey Ladies..

Hey Ladies - Rossa

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Aku doakan semoga semua manusia kat dunia ni especially kawan2ku akan dpt teman dan cinta sejati... Amin

Saturday, September 5, 2009

Home Sweet Home

Yaaahhhhuuuuuuuuuuuu....... I'm home!!!

Telah bercuti drp smlm smpi laaaaaa Selasa ni....walaupun smpi ari ni aku cek online, cuti aku lum di'approve' lagi kuang2..ape nak buat tiket da beli kot, cuti pun da apply awal....

Anyway, missing someone there so much... tp apakan daya die pun bz jugak..nak kacau nnt tau2 je laa kan, drp mood ok jd bad mood plak....huhuhu

And I'm also already broke someone heart that I didnt mean to hurt it....how am I gonna to fix it again...

I'm so bad and really bad person... Walaupun hidup aku diibaratkan sebagai lilin rupenye selain membakar diri sendiri aku jugak da bakar diri org lain secara tak sengaja....dan aku harap xde org lain lagi yg akan terbakar dirinya sbb api dari lilin aku ni....

Kenapa Allah bagi dugaan yang sgt dahsyat untuk aku teruskan hidup???Apakah kesabaran aku selama ini belum sedikit pun diuji??padahal aku rase kesabaran ini telah melebihi kesabaran seorang manusia yang bernama Nor Ajleaa.....

Dan di saat bualn yg mulia ini, pelbagai suka duka yg pastinya byk duka yang perlu aku tempuh di samping menunaikan ibadah kepada Allah. Aku sentiasa berdoa agar satu hari nnt aku akan temui kebahagiaan dunia dan akhirat dan dapat teman yang sentiasa di sisi di kala susah dan senang.....

Alahaiii omak kawin kan aku......hahaha (ayat yg emo x igt, korang abaikan je laaa ek)...

Wednesday, September 2, 2009

Renungan untuk Semua

1. Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan. ----- Insaf kejap huhuhu...

2.
Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua. ----- I wish it will happen...but when???


3.Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu.

4.
Apabila kamu berkata, Aku Cinta Padamu, maka tunaikanlah. ------ Slalu ckp pun xsemestinya btulkan??Kurang ckp xsemestinya tidak


5.
Pabila mengatakan, 'Maaf', tenunglah matanya.


6.
Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan. ------ Bercinta pas kawin pun ape salahnye hehehe


7. Percayailah cinta pandang pertama. ------ Aku akan percaya jika semuanya berakhir ke jinjang pelamin

8.
Usah tertawakan impian orang lain.. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa. ------ Berangan skit2 dgn usaha bole laaa tp jgn tinggi sgt...


9.
Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini. -------- Hhhhhmmm, i'm looking forward


10. Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar..

11.
Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.


12. Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

13.
Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,'Kenapa anda ingin tahu?'

14. Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar. ------ I'd know and experienced it, wish wouldnt be hurt so much

15.
Ucaplah 'Semoga anda diberkati' apabila mendengar seseorang bersin.


16.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.


17.
Berpeganglah kepada tiga
1. Rasa hormat pada diri sendiri
2. Rasa hormat kepada orang lain

3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

18.
Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah persahabatan yang besar.


19.
Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.


20.
Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar. ----- Memang btul...tp sure ke org yg kita call tu pun suke kalau kite call die??


21.
Ada ketikanya anda perlu bersendirian. ------ Exactly and absolutely rightttt!!!



Syokkknyeee Katilll.....

Kalau laaaa katil aku camni rupenyeeeee....
Atau pun camni.......

Katil kat umah di kampung lebih kurang camni laaaaa.....xde tiang xde kelambu...

Ada sape2 sudi dermakan katil ni untuk aku???Di bulan puasa ni bykkanlah menderma kepada mereka yg memerlukan....huhuhu

Lgpun besday aku lg 6 bulan, boleh laa kumpulkan duit smpi laaa dpt derma kat aku..hehehe

sumber drp Cavenzi



Tuesday, September 1, 2009

Ampun Maaf


Jutaan ampun dan maaf kepada mereka2 yang ade menghubungi dan menghantar sms kepada aku semalam....aku terpaksa tutup hp (kul 12.00pm-9.00pm) sebab nak cari ketenangan...byk sgt perkara yang menghantui dan menyesakkan pikiran...

Diam lebih baik drp berkata-kata perkara x elok, sebelum aku marah pada sesiapa dan buat pahala puasa kurang je baik aku bertafakurrr.....

Terima kasih kepada mereka yang memahami...