Sunday, September 6, 2009

Disayangi atau menyayangi??

Biasa dgr kan tajuk kat atas tu, bincang sampai bile2 pun xkan abis or dpt jawapan yang tepat...senang cite jawapannya subjektif, depends on individu....

Bagi aku dua2 perkataan tu penting...dlm relationship especially 'cinta' kita perlu sayang orang dan org tu perlu sayang kita, kalau kita sayang sbb kesian atau terhutang budi susah nak kekal lama..dan kalau sebelah pihak je yg syg dan sebelah lagi cume ikut je..lagi laaaaa susah

Apapun yang penting kena ikhlas dan jujur, mungkin hari ni kita syg org tu mane tau esok luse kot laa terpikat kat org lain plak....bile2 masa je perasaan kita boleh berubah kalau jujur dan ikhlas tu xde...

Dan jangan suke someone sbb die cantik atau hensem...sebabnya mende tu xkan kekal lama..mane tau esok luse Allah nak tarik balik kurniaan tu....

Mcm ape yg aku alami smlm, walaupun xde la cantik smpi semua laki pandang aku trus diorng terpikat tp at least aku bersyukur sbb muke aku xde cacat cela or bekas2 jerawat yang teruk....ptg b4 nak berbuka mase tgh goreng keropok tibe2 je keropok tu meletup dan minyak panas btul2 meletup kat muke smpi laaaa leher.....dan sebelah mata aku pun kena....dlm hati aku pk ape akan jd muke aku nnt....kalau skang ni pun aku susah org nak suke aku kalau de cacat nnt lagi laaaa xde org pandang kot...huhuhu then aku pk ape salah aku dah wat smpi kena camni.....then mak aku cpat2 sapu kicap kat muke..mmg rase jadi mcm org kicap kejap....mata pun xleh nak bukak sakit yg amat....bile kicap dah kering sapu plak minyak but-but (hpa) peritnye mmg jgn ckp laaaaa....rase mcm muke kena bakar...tak henti2 pk ape akan jd muke aku ni huhuhu.....tp nasib baik laaaa xde ape yang teruk cume kening aku je ade kesan merah maybe mak lupe nak sapu kat situ...so skang ni aku dah ade tanda lahir baru... kalau aku hilang kena culik ke korang leh la cr aku dgn tanda tu hahaha.....however, smpi hari ni muke aku still rase pedih lg, nak sapu2 ubat pun susah.....iktibar drp cite tu aku rase cantik or hensem tu cumalah bonus je tp bukan bonus yg senang hati sbbnye kita akan slalu risau pasangan kita akan diambil org atau jadi pujaan ramai sbb die cantik/hensem...

So kpd kawan-kawanku yang suke sgt berangan nak pasangan yg cantik/hensem tu cube laaaa cari yg sedap mata memandang...xjemu nak tgk or mengadap hari2.....

And 1 phrase yang aku slalu igtkan 'If you will say goodbye dont ever say hye'....Nak ucap janji setia memang mudah tp nak buktikan dan tunaikan janji setia tu tersangatlah susah...

Biasanya bile bercinta, perasaan mengatasi segalanya..tak kire lelaki atau perempuan....labih2 lagi perempuan yg hanya dikurniakan 1 otak je....so pasni kite kena gunakan sebaiknya 1 otak yg telah diberi itu untuk bercinta.... bak kata Rossa dlm lagu Hey Ladies..

Hey Ladies - Rossa

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Aku doakan semoga semua manusia kat dunia ni especially kawan2ku akan dpt teman dan cinta sejati... Amin

2 comments:

  1. lor ed..ciannyer..cmner leh melotop tuh..arap2 parut sume leh ilang...;)

    ReplyDelete
  2. Juju : apo nak wat....die majuk kot sbb lame dah x balik umahhh....xtau laaa bile leh ilang dah nmpk mcm muke si tompok aje huhuhu

    ReplyDelete