Friday, July 24, 2009

Salam sayang...

Esok akan berangkat ke Padang...aku ingin memohon ampun dan maaf jika ada kesalahan yang telah dilakukan secara sengaja atau tidak....jika ade hutang ke ape2 harap dihalalkan....

Jika umur panjang kita berjumpa lagi pada hari Rabu...doakan kepulangan dan kepergian ku....

Thursday, July 23, 2009

Dilema

Aku masih termenung
di tengah kesepian
berharap sesuatu
yang tak pasti

Engkau sangat menjeratku
sungguh ku hanya inginkan
hatimu yang telah termiliki
Iblis di dalam dada ini
terus mengusik keyakinanku
ku bertanya apakah aku bisa
memiliki hatinya
Aku merasa tenang
saatku mencoba untuk
selalu membayangkan wajahmu
lirik : D'masiv -Dilema

Sunday, July 19, 2009

Another boring day

Last night I can slept well smpi terlajak Subuh huhuhu....lena gile aku mimpi ape mlm td pun aku daaa lupe hehehe harap2 lepas ni tidurku akan menjadi lena walaubagaimanapun solat Subuh xnak terlajak huhuhu.... tinggal 6 hari lagi nak ke Padang yeeaahhhhuuuu....

Tak tau la cukup ke idok kan duit aku bawa ni, rasenye ok kot...harap2 gitu laaaaa
Anyway, harap kepada semua pembaca blog aku ni, doakan laaaaa segala-galanya berjalan lancar dan semoga aku akan jumpe calon suami ke hehehe (of coz Malaysian kan or Indonesian yang ala-ala Ariel Peterpan tu).....

Today I tak ke mane2...cume duduk umah membelai tilam dan lap2 segala habuk yg xpenah berkurang pun...

Saturday, July 18, 2009

I wanna sleep...

I'm stuck about an hour (from 4.00am) in the 'blind' morning (pagi2 bute).... kenapa ntah xdpt nak tdo...kalau tdo pun x lelap2 jugak...mcm2 da buat tp makin lame makin segar mate ni....then di pagi yg 'blind' ni aku dgr lagu D'Masiv Di Antara Kalian.. berulang2 kali but the best part that the lyrics is touching my heart.. maybe becoz the whole song really suit and close to what I'd experienced.
Ku akui ku sangat sangat menginginkan mu
Namun kusadari ku diantara kalian
Aku tak mengerti ini semua harus terjadi

Ku akui ku sangat sangat mengharapkan mu
Tapi kini ku sadar ku tak akan bisa
Aku tak mengerti ini semua harus terjadi
Lupakan aku kembali padanya
Aku bukan siapa siapa untukmu
Ku cintaimu tak berarti bahwa ku harus milikimu slamanya
Ku akui ku sangat menginginkan mu
Tapi kusadari ku diantara kalian
Aku tak mengerti ini semua harus terjadi


Moral of the story, jangan sengaja bagi harapan pd seseorng jika hanya nak test market. Jika harapan tersebut kita yg mencipta dan kita juga yang memusnahkannya seumur hidup kita akan dihantui oleh perkara tersebut...So kawan2 kat luar sane, nak flirt2 tu xde haalll laaaa (bagi yg bujang yg da kawin duk je diam2 flirt dgn suami/isteri aje) tp jgn smpi kite 'termenarik' dan 'termengusik' hati dan perasaan yang suci dan murni itu.... Minta ampun kepada cikgu Shahir yg penah ajar aku BM mase skolah dulu di atas suke2 ati aku je wat perkataan baru huhuhuh kalu die ade bace ni mesti die nangis huhuhu.....

Then duduk syok surfing2 tibe aku terbaca love qoutes kat sini

"When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams."Dr Seuss

"The hardest thing to do is watch the one you love, love someone else."Anonymous

"We were given: Two hands to hold. To legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find."Unknown

"If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be."Anonymous

"Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!"Kenya Mitchell

"Two souls with but a single thought, Two hearts that beat as one."Friedrich Halm

"I dont know why they call it heartbreak. It feels like every part of my body is broken too. "Chloe Woodward

"A woman has got to love a bad man once or twice in her life to be thankful for a good one."Mae West

Kalau melayan perasaan ni mmg smpi bilelaaa xkan abis.... tp ape nak buat kan...Allah please make my heart stronger and give me Your Sign...

Friday, July 17, 2009

A week after...

Almost a week aku x update blog ni...sebenarnya byk sgt benda nak cerita tp biarlah aku pendam kan je...

Anyway, thanks to Ana & Maa sbb sudi bergosip2 dgn aku kat Secret Recipe pas keje ari tu....Bile dipikirkan semula mcm x caye je lepak2 hang out suke2 hati kat sane..ye laaaa mau x mahal kan, da potong bajet utk sekali mkn tu hehehe, picture x sempat nak snap sbb terlalu teruja dgn kek pilihan masing2...To Juju & Momo if ade mase we will gosip2 too

Skang ni makanan je dpt buat hati aku tenteram tp bile abis mkn mule laaa nyesal plak sbb mkn byk...end up dgn badan yang makin gemukkssss..oh really hate it!!!

Kebanyakan keserabutan fikiran yang aku alami sudah dpt diatasi..harap2 everything cleared. Aku pun dah pening pikirkan hal2 remeh camni....

Ya Allah, tolong laaaa hambaMu ini berilah aku petunjuk!

Friday, July 10, 2009

Saat Terakhir

Di pagi Jumaat yang hening sementara menunggu Pesta Makan Durian kat opis bermula....tibe2 peristiwa di KLIA lebih kurang 4 tahun lepas berligar2 di ingatan...Ana, Momo, Juju and Korie you all be the witness still remember???

Video klip




ST12 – Saat Terakhir

tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku menyangka
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

begitu sulit ku menyangkal
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih
satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup


Monday, July 6, 2009

Jatuh Cinta!

Urrmmmm...camne kalau korang jatuh cinta tp dgn lelaki org??Dan isterinye sanggup pinangkan anda untuk suami nye???? Susah kan nak dpt isteri mcm tu skang ni.....So what you will do??? Answer YES or NO ????

Saje nak buat otak kamu2 semua bekerja keras pada pagi Isnin ni...sbb aku mcm xde mood nak keje...huhuhu tension!!!!


Sunday, July 5, 2009

Lazy...nyee

Malasnye nak update blog....walaupun beban kerja kat opis dah kurang tp 'in progress' nak siapkan website utk dept..bile wat website tau2 je la kan..kusyuk smpi org call aku sbb ade miting..kuang2 dok menanguk depan pc tu..... pendrive aku lak ilang ntah mane jatuh aku pun xtau...dah lerrrbyk files peribadi aku huhuhu....backup tu ade tpnyeeee pendrive tu mase aku beli 5thn lepas 512mb regenye rm200++ time tu huhuhu skang ni rm30 dah dpt.....mane nak dpt balik..tlg laaaa kembali kepadaku, aku merinduimuuuuuu....