Tuesday, September 24, 2013

Thoughtful Tuesday




source : google

Monday, September 23, 2013

Marvellous Monday

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak yang liar.

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,  

mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak dijangka.

Bersabar. Bersyukur. Berusaha. Berdoa. Bertawakal.
Hanya Dia, Allah Yang Maha Adil

Thursday, September 19, 2013

Pacu laju..laju

Last weekend, balik kg sbb parent buat doa selamat dan jmp kawan2 sebelum berangkat ke tanah suci.

Alhamdulillah rayuan diterima dan dapat la pegi tahun ni mase ade kesempatan. Amik pakej sbb kalau dgn tabung haji biasanya hotel jauh nak menapak...risau plak mak xberapa nak kuat kaki tu jln jauh2...

Oleh kerana hari majlis tu baru aku boleh balik, ape lagi sesusah subuh pecut laaa si buah hati merah tu xtau laaa jejak brape sbbnye smpi umah dlm 2 1/2 jam jerrr... mase tu baru la pikir ade kamera ke tak kan...smpi umah siap berkanopi bagai, ye laaaa kalu buat dlm umah je mau laaa nak kemas umah tu cuci sawang habuk sume. Alhamdulillah ramai jugak yang dtg...siap ade salam kokot skali...aku la yg kena ulang alik simpan sampul dlm bilik sbb x pki baju ade poket :p

Then travel from kg pun aku amik mase 2 1/2 jam instead of 3 jam....redha je laaa kalu kena snap pun sbb nak berkejaran masa nak jmp si dia, maklum laaaa 3 hari x jmp dan tak dgr kabo brite...kuikuikui

Cakap pasal KASTEL, thn ni buat kat Terengganu, so just try my luck tomorrow utk selection. Dah laaa women single jerkk...harapan tu mcm tipis je kannn..tp try aje laaa sambil jln2 jmp kawan2 lama..


Tuesday, September 10, 2013

Terribly Tuesday

Jaga hati org tapi hati sendiri yang sakit.

Tolong orang buat keje tp keje sendiri ke laut dalam.

Nak tolong kawan tapi ada yang rasa terancam plak.

Nak senangkan keje org tapi keje aku kena hentam abis2...

Dengan bekalan sabar yang tak berapa kuat dan banyak tapi redha je laaaa..selagi hati dan badan boleh terima, selagi masih diberi peluang untuk bernafas, cube utk pikir secara positif.

Thursday, September 5, 2013

Tiredless Thursday

Last post 13 Aug, dlm draft byk tp biar bace sendiri jerk...

Lagipun mcm dah bosan nak membebel sbb skang ni dah ade mangse nak dengar bebelan aku tiap2 hari...siannn die, pasni nak kena beli ubat telinga laaa takut lame2 nnt berdarah plak, xtau sampai bile telinga tu boleh bertahan huhuhu...

Lagipun nak bebel mende yang same, pasal keje keje dan keje...

Nanti dah dtg mood or ade perkara yang best baru la update blog ni..lantak lerrr terabai pun.

Layan je lagu ni besshhhh...


sumber : youtube