Thursday, October 25, 2012

Petang raya

Esok hari raya Aidil Adha,

Ramai yang pelik nape aku tak cuti, ade aku kesah??Kuikuikui

Memang x amik cuti pun raye ni sbb ade misi lain yang memerlukan cuti yg lame...

Pastu balik pagi raya jerk, sebenarnya xde la pelik sgt sbb aku penah jerk ACTION sangat tak kesah xbalik raye.

Kisahnye mase aku study kat Melaka thn bile aku x igt laaa, tapi bukan aku sorang je x balik, ade 2 org lagi osmet aku. Bukan main mcm xde ape perasaan pun sbb xnak balik kampung kan, konon raja haji jerk...pas je solat raya, rase mcm stress semacam...cam nak hantuk kepala memasing kat dinding sbb xleh tahan raye kat situ.

Pastu ape lagi, amik keputusan nak turun KL...konon jln2 carik pasal.

Memang mencarik pasal la sgt, smpi jerk KLCC lg la terkejut, rase dah smpi ke 'Dhaka', tak tau kat mane??sile la google hihihi...punye laa ramai mat2 indon, bangla, nepal sume adeee penuhhhh gilerrrsss....leh kire la bape kerat jerk org Msia, kalau ade punye Cine ke India ke.

Tapi sbb dah smpi sane, belasah je laaa tgk wyg ke mkn2 sume...

Pas jerk dr kejadian tu, kami serik dah duk raye kat Melaka or KL, so kami la org pertama akan booking tiket bas or balik awal skali kalu time2 nak raye nihhh hihihi...

Hameekkk koooo eksyen sgt kan...pengalama yang tak dpt nak dilupakan huhuhu

Aku yang Tersakiti




Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku, aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Melupakan dia yang pernah hadir dalam hati, perlu perjuangan hati, perlu kekuatan tenaga dan konsentrasi =)

Memilih perahu untuk berlayar itu sangat penting. Kalau tersalah pilih, boleh sahaja bocor di tengah lautan. Sedangkan lautan itu luas, pasti tidak cukup hanya berenang dan mendayung beberapa meter kemudian berhenti. Pasti memerlukan banyak tenaga untuk sampai ke pulau. Maka mendayung perahu, mengemudikannya sedemikian rupa memerlukan kepakaran agar tidak tersesat atau tersalah memilih pulau yang dituju atau tenggelam karam di tengah lautan.

Begitulah ibaratnya dalam memilih cinta. Jangan sampai tersalah orang dalam memilih cinta. Mencintai orang yang salah lebih memeritkan daripada tidak mencintai orang sama sekali.

Kerana seumur hidup waktu kita terbuang bersama orang yang salah. Orang yang tidak akan dapat bersama kita  dalam mencipta bahagia.


Tuesday, October 23, 2012

Wakenabeb

Sesuai sgt dgn tajuknye...

22/10/12 - tarikhnyee, bile pk balik mmg la gilerrr...

Kalau nak tau, tiap kali tgk wayang confirm 500% aku xkan tengok horror movie, biasanya tgk action or cartoon.

Setelah sekian lame x tgk wayang, latest pun thn lepas rasenye dgn adik2. Then smlm mase nak pegi main pingpong (baru nak start training smule), ade la hamba Allah ni sms aku tny nak tgk wayang ke tak, aku tanya la cite ape, die ckp INISTER (confident jerk mcm cite action), pastu ckp lerr on jerk, sbb paling lewat kul 8.30.

Belasah je laaa kelam kabut mandi, solat sume dgn hujan2 plak tu...mmg sesuai sgt laa cite ni jadik lg best. Then aku pi park dan hamba Allah pi beli tiket, kesekian kalinye kelam kabut sbb dah lambat, dgn nak beli mknan lagi.

Masuk panggung pun dah stat dlm 15min, bile dah duduk baru aku tny, ni cite ape???Sebabnyeee lain macam betul environment rumah dlm cite tu. Then die ckp horror muvie kot....perrghhh mule2 cam igtnye kena tipu sbb kalu x silap aku, penah aku ckp aku xnak, xpernah, xsuke tgk horror movie, skali mendapat...

Tapi syukur jugak laaa, ade kotak popcorn, so ape lg setelah 1st & last horror movie aku tgk mase study dulu, Pontianak Harum Sundal Malam ek yang Maya Karin jd hantu tu aku bantai tdo, kali ni xleh nak tdo sbb mcm gigil tetibe...so aku pun guna laaa kotak tu tutup muke...

Tapi telinga xdpt nak tutup, aduiii sound die punye laaaaa, mmg dlm hati aku ckp balik ni mmg kena org escort smpi dpn pintu umah kuikuikui, dah la ending cite bukan happy ending, mmg sume org mati jugak, tinggal pembunuh jerk yg idup.

Cite die pun mmg saiko abis, dalam takut2 tu intai2 la jugak wakakaka...bile pk, drama hantu dlm tv pun aku ngelak, siap iklan pun aku leh trus tuka channel ni kan plak 1jam 45min duk ngadap horror movie yang aku xleh nak kuar mane2, mmg keras kejung dlm cinema tu.

Lepas ni whatever happen, aku kena make sure aku yg beli tiket wayang or else kena tny org yg nak blanje tu ape cite sebenonyeee..huhuhu no failure, wrong result, change strategy!!!!

Tu jerk la citenyeee, jgn ade yang brani wat lagi kat aku mcm tu mmg xsenang laa idupnyeee...kihkihkih

Saturday, October 13, 2012

KASTEL 2012 in memories

Pengalaman kali pertama dalam hidup....mungkin ade hikmah di sebaliknya

Sebelum2 ni tak pernah terpilih mewakili Selangor sebab aku mmg tak terror pun main ape2 sukan. Insya Allah semua sukan boleh main cume pro atau amatur je laaa

Its all happen bile ade kawan call & tny if aku bleh tak wakil TM Selangor utk main pingpong ke KASTEL (Karnival Sukan Telekom)....main2 tu bleh la kan tapi nak harap menang mmg impossible lagipun mase xsmpi sebulan, mase tu plak bulan puasa pas raya laaa baru bleh turun training.

And the most thing that make me sangat2 nervous sbb team ni cume nak sorang jerk pompuan....huuuuu mmg lagi la menggigil, ditambah dgn aku x kenal sorang pun drp diorg tu.

Tapi for the sake of membe mintak tolong sebab dah xde org lain dah, so aku pun beranikan laa cakap YA...

Then concern pasal kena turun training kat TM Bukit Raja, dah laaa aku baru 1st time pegi sane....ini plak twice a week kena travel ke sane after work untuk training, sorang diriiiii!!!!...

Duit tol pegi balik RM10++, dgn minyak lagi, kena time off lagi....really make me wanna sick and nyesal plak ckp ye. Bile 1st time pegi training rase mcm nak nangis sbb kena perli oleh sorang teammate sbb tak perform bagus. Rase xmo dtg dah pastu, nak gugurkan nama sendiri jerk tp fikirkan janji yang dah dibuat aku terpakse laaa gagahkan diri jugak.

This year KASTEL buat kat Melaka...urrmmm the boring one sbb beria sgt dgn sambutan 750 sejarah melakanyeeee...smpikan aku rase byk bw baju kurung dr baju sukan...zaman dahulu kala sume siap kena bawa kain batik..mmg sgt2 boring walaupun acara tu lain dr lain, and kdg2 aku jadik GPS gak utk diorg

Tapi mase study dulu mane laaa jln sgt, so igt2 lupe je laaaa...

Oleh sbb pengalaman pegi training x berapa bagus, aku ckp laaa kat diri sendiri ini adalah 1st and last aku pegi...mmg xde la pasni tp bile dah pegi cam seronok plak, mmg keje xyah nak pikir, seb baik x byk call masuk mmg enjoy sakan kat sane...

Dan teammate plak mcm lain btul mase start tournament tu, mmg giler2 supportive and encouraging each other. Lagipun kami ni ade mcm2 lapisan umur dan pengalaman, dr 20-an, 30-an, 40-an smpi laaa 50-an...
Pangkat abang dan ayah jerk sume2 tu...perangai pun macam2...

And roomate plak dapat dgn orang yg kite dah kenal so senang laaa nak kawtim...

Syukur sangat2...mule2 jerk jalan penuh liku tapi sampai masenye alhamdulillah dipermudahkan. Cume penat menunggu lelaki2 nak bersiap, kadang tu terjah sesuke ati, seb baik aku bukan jenis yg bermekap2 ni kalu tak mmg kena tinggal la dgn diorng.

Time kasih kat penaja kasut dan pakaian sukan kami, siap dgn stokin....toceeyyyy



From the left : Ain (car mate a.k.a driver mase di Melaka), En. Din (coach paling cool di dunia, like a father), En Saiful (1st teammate aku kenal, serve die sgt2 mengelirukan), Naim (car mate a.k.a partner lwn dgn KL), Emi (20-an mate kami berdua jerk), En. Talib (otaiiii, garang mase training tp kat Melaka asik gelak jerk) & En. Mazni (partner mase lawan Jhr, tipu aku psl serve pecah dua) and last but not least tukang amik gambo ni En. Raziri our manager.

Ape2 pun nak mohon ampun maaf kalau ade yang terbaca dan terasa @ ade sedara mara... xde niat nak burukkan orang lain cume nak kenang balik memori istimewa ni.

Semoga tahun depan ade kesempatan lagi nak berada dalam ini team. Kalau masih berada di MMU or TM laaa kan...dan jika dipilih sbb org lagi teror xde...Dengarnya thn dpn lum dpt dipastikan negeri yg akan jd tuan rumah sbb tunggu keputusan pilihan raya...

Thursday, October 11, 2012

Missing my sweet chat

I always had my sweet &  lovely chat here http://www.sweetchatcafe.com.my/

Dah lame tak pegi, sejak dari itu....

Missing all the foods and memories there especially DURIAN PANCAKE and the people too...


Thursday, October 4, 2012

Yearly routine....


There's a things to story about but right after Kastel ended, continue with the Convo preparation...wish that I graduate someday maybe can escape from this busy week.

 And now is my mood rite now...
 




 Even I'm craving for this....

 

Also must do this....
 
TAPIIIIIII........xde maseeeeee huhuhu