Tuesday, March 19, 2013

Tentang diriku....

Alhamdulillah, berjaya menunaikan ibadah umrah bersama ayahanda dan bonda tersayang.

Diri sendiri,
Moga pemergian kali ini bukan yang pertama dan terakhir, doa kawan2 yang dok panggil hajah, mak aji, hajah kecik...semoga berkesempatan untuk menunaikan haji pulak...kalu pegi ikut muhasasah maybe dlm 15-20 thn lagi, tapi kena tmbh lagi duit simpanan untuk pegi dgn agent la kannn..mau ade dalam RM25k tu...

Insya allah, kena doa sentiasa dan berusaha untuk tambahkan duit. 

Insya allah, pengalaman umrah akan diceritakan pada entry yang seterusnya...sebabnye too many workload now, smpikan nak turun bersukan pun payah skit...pastu asik dok temankan membe makan jerkk...xpasal2 nnt aku jd gemuk utk yang ke berapa kali ntah.

Senang jerk nak tau dah gemuk ke lum, sila pusingkan jam di pergelangan tangan, kalau smooth je pusingan tu means still maintain lagi laaa, kalu dah sangkut2 tu haaaaa, I kena pikir sendiri laaa...

Lagipun, nak dekat 3 weeks sejak balik dr umrah, walaupun berkurangan tapi batuk dan selsema tu masih ade...suara pun still sengau lagi...org lain dah elok dah sakit2 pas balik umrah, ade org ckp berkat umrah la tu lum abis lg..insya allah, mudah-mudahan ade berkatnya.

Kerja,
Mungkin belum ringan rezeki nak berhijrah ke tempat baru, tapi kat tempat sedia ada ni harapnya ade sinar baru yang dpt menaikkan moral dan motivasi untuk terus berkhidmat selagi hayat diperlukan.

Wajib igtkan diri sendiri untuk kurangkan bebelan dan rungutan berkaitan kerja dan org2 yang banyak mendatangkan kemarahan. Semoga sifat sabar sentiasa menebal dlm hati.

Dalam masa yang same perlu berusaha untuk tingkatkan gaji dan peluang di tempat lain dengan company lain plak, kihkihkih...

Lain-lain hal,
Searching & finding more info and knowledge regarding buying properties to be an asset or my own properties. Walaupun penah keje in this area tapi still nak kena survey elok2 gak. Hope I'll find the best business partner ever...nak tunggu life partner lum nmpk bayang lagi wat mase ni...kuikuikui

Ok laaaa....sebelum berpisah kita layan dulu lagu ni... 


Roman - Tentang dirimu