Friday, April 24, 2009

Thinking of it...

What i'm thinking rite now???Like to quit my job, go to an island that nobody there, wanna live simple as human can be.......I dont have anymore strength....I'm really tired of everything....myself, job, life, friends, family, money, interesr.....my life get bored everyday...not developing or sustaining as what I thought it would be.....Not even wanna think and doing nothing....

Tuesday, April 21, 2009

5 D 4 N Jakarta - Bandung Tour (Day 1)

Day 1

14 Apr 2009 : Jakarta - Bandung
* Arrived Bandara Soekarno - Hatta

* Going to Bandung via Toll Cipularang (Highway)
* Lunch at Sederhana Bintaro Masakan Padang
* Shopping 2 tempat dan mkn mlm di restoran
*Check in hotel
* Free program

Realiti : Pergi rombongan seramai 20++ (Koperasi Guru). Sepatutnye kul 9.50am dah terbang dari LCCT but end up to 12.20pm and we will get cash voucher for RM200 travel anywhere but can redeem when we arrived Malaysia. But hati sgt2 laaaaa panas...kalau bagi mkn pun xpe cash voucher tu x pyh lerrr.... dah lerrr xdpt nak kuar mane2 dah kedai mkn pun 1 je ade kat waiting area tu, dah la mahal xsedap plak tu....huhuhu belum terbang ke mane2 tp duit RM dah terbang sebanyak RM100 (3 pax)....

Kul 12.20pm aku berjalan menuju ke kapal terbang Air Asia....mcm jakun gak lerrrr bile masuk je ya allah......bas pun selesa nak jln pun mcm ketam je huhuhu xpo laaa name pun tambang murah....serius jakun tp takut pun ade, dpt seat btul2 kat tingkap and of cos beside my mom..mcm tau je aku ni jakun hehehe... Dalam flight tu duduk seat dpn aku ialah Lan A to Z & Shah Reza tp aku xtegur pun, malu la hehehe.....

Macam2 laaaa perasan time nak terbang tu hehehe.....anyway dlm pesawat tu (wahhh mcm lerr naik jet pejuang hahaha) aku rase lapo gilerrr....berangan nak order nasi lemak tp smpi je seat aku sumenye abis yg tinggal cumenye megi, ape brg....so aku just order air ni.....

Urusniaga pertama di udara (lupe la brape rupiah)

After 2 jam atas udara, aku pun berjaya jejakkan kaki di bumi Indonesia (Jakarta)....wahhhh jakun untuk kesekian kalinyeeee....smpi tu dlm kul 2.45pm waktu Malaysia (sejam awal dr waktu Jakarta)Then, ambil luggage dan jumpe travel guide kat pintu utama....naik bas utk ke Bandung, dalam perjalanan tu disajikan dgn Bika Ambon dan Kek Lapis, mcm tau2 kitorng lapo smpi licin laaaa dimknnya...sepanjang perjalanan kami diceritakan topik berkaitan Indonesia...mmg klakar laaaa travel guide tu namenye Alan Budikusuma but dont get excited bkn yg main badminton tu tp kembarnya saje...

Perjalanan ke Bandung menaiki bas melalui highway mengambil masa selama 3 jam, singgah sebentar utk lunch di Restoran Nasi Padang (Sederhana Bintaro) dan solat dan setelah perut diisi dan perut bas jugak dah diisi perjalanan diteruskan selama hampir 3 jam.....sebabnya time bas masuk highway tu dah petang dan di Jakarta waktu itu hanya kenderaan berat sahaja yg boleh melaluinya kalau kenderaan lain nak lalu jugak kena laaaa bertanding dgn lori2 besar....mmg sgt2 byk lori2 dan bas yg besar...kiri kanan jln jammed lg dasat dr KL....

Sampai je kat Bandung...aiiyyooooo jammed la jugak dah mlm pun dan ape yg menarik perhatian ialah nampak anak2 muda berdiri sambil pegang gitar dan nyanyi di antara lampu isyarat dan pembahagi jln tu dan minta duit dr driver yg ade dlm kenderaan. Sedap ke tidak aku pun x sure laaa sbb dlm bas, x berapa dgr...selain itu ade jugak pemuda (pria) bw kotak yg berisi air kotak, air tin, air botol, rokok2 ade jugak yg pegang brg2 jualan di tangan dan halakan kepada kenderaan yg berenti semasa lampu merah....Gigihnye laaaa cari duit eventhough hari dah jauh mlm....Before check in hotel, kitorng dinner dulu dekat Warung Nasi Ampera...macam2 lauk ade otak sapi pun ade huhuhu.....

Then dlm pukul 10.30pm waktu Indonesia smpi la ke Hotel Bali World Bandung...fuuyyyooooo cun btul laaaaa rasenye 3 star kot tp mcm 5 star hehehe....dpt je kunci bilik trus aku naik lift and gi tgk bilik yg bakal diduduki selama 3 mlm....Dah mandi then trus tdoooo....

End of Day 1........

Please.....help me!!!

Today, on my way to CFC untuk beli lunch...I'd been asked by the staff that handling the staff residental. The question is???? "Kalau bilik master bagi lecturer dr France sewa boleh tak???Dia ok xde byk hal...." Someone said "NO" on behalf of me eventhough I'm not thinking of it or still to adapt the question into my mind & heart....And one of my roomate said "OK" (actually just 2 of us in the house rite now).

What I'm thiking rite now the PROS are :-
1. Get to know new frens from France (dont have any)
2. Can speak English better & can learn France languange
3. Maybe she can bring me to France!!!

And the CONTRAS are :-
1. If she is religious (Christian)
2. Her food (non halal) if she cooks or eat inside the house / masuk holy water ke dlm bekas2 air aku yg byk atas peti tu.... huhuhu
3. She didnt understand Malay cultures and Islam (hard to consider even between Malay too)
4. And many more bad thinking

I know maybe you all trying to said that I'm too fussy, choosy, traditional, or typical Malay gurl but yesss that's me! Even I'm doing a personal test and I'm fall into traditional person that have jatidiri....

But I think, my beloved frens out there can give opinion to me what am I supposed to do and how to reply the question politely if I wanna rejected the 'offer'.

Pleaseee frensss hit me back...Thanks

Sunday, April 19, 2009

Permisi Bapak serta Ibu

Muehehe...lame udah gwe nggak online....kangen banget sama kamu semuaaaaa.....Anyway, cerita 5 hari 4 mlm di Bandung & Jakarta akan diupload dgn segera.....lagipun esok ramai pembesar Malaysia & international nak dtg so have to ready physical & mental..... So see you all next time....Waiting for my stories ok????Thank youuuuu

Friday, April 10, 2009

Releaseeeeeee.....

At last....I can sleep peacefully and quietly, most of the problemsssss dah settle dan x de yang nak rushing2 lg...Launching of galeri was successful and get best feedback from the guests.

These are some pictures taken from my camera.....

Official Name

Our virtual host named May - good job by MMU Creativista
(p/s: I wanna give some credits to..... vecro tape yg ditampal pada skrin tu telah dijahit oleh Kak Yus....tq)

Launched by our beloved Tun Chanselor - Tun Siti Hasmah (3rd time face to face)

Interior Design Inside the Gallery
(I just give some views to make sure you all knows what exactly that made me mad for about 4-5months ago.....lagipun tujuan utama untuk high-level visit @ MMU so susah skit la org luar nak masuk termasuk la staff sendiri)


Okaaaayyyy, hope you all enjoy....I'm preparing for my extravaganza vacation iaitu BANDUNGGGGGG here I come....but dont woory I will post an entry b4 I go there...and if possible I will update to you everyday live from Bandungggg...

Thursday, April 9, 2009

Sufferrrringgggg!!!!!

Wat I can explain from the title above :-

Not in a good health + 2 weeks dont have quality sleep + Uncontrollable life + Non stoppable brain & body work + Office mess up = Sufferrrrriiinnggggg....

At 10am today, the Atheneum Gallery will be launch by Tun Siti Hasmah...about more 4 we do the preparation with all the batu bate, batu gunung semua hempap me untuk menjadi penghalang di atas kejayaan perasmian galeri tu....

Did u realise my counting daysss above???Haaaaa 5 days more kan???yang ni mmg just passport & tukar duit je aku dah wat, yg lain2 mmg aku x dpt nak pk lgggg....5 days aku akan merantau dan dgn beat hati terpaksa tinggalkan segala persiapan untuk 1 lg event besar iaitu BRIGDES (Raja Nazrin nak dtg)....bile aku abis je cuti, aku dtg2 trus cuci kaki sbb all the preparation will start next week huhuhuhu.....

Mmg x sedap ati je nak bercuti tp aku kuatkan semangat gak sbb nak release mcm2 tensen yg ade skang ni smpi aku lupe nak jaga diri sendiri dan akhirnya membawa aku ke sebuah klinik dan terpakse menelan beberapa jenis ubat....

Have to stop here sbb nak ready kat galeri tu....Tun will be coming soon.... See u laterrrr

Monday, April 6, 2009

Majlis Perpisahan & Doa Selamat

Urrmmm...ramai nak tau kan citer terbaru???(konon mcm ramai lerr yg bace blog aku ni hahaha perasan!!)

Arini kat opis ade buat skit makan2 utk mendoakan keselamatan dan kesejahteraan staf kat FMD ni maklum laaa, sejak akhir2 ni byk sgt bencana, bala, malapetaka, kemalangan yang telah menimpa staf kami tp syukurlah umur masih panjang, cume masing2 punye MC je yg pjg.....dari situ dah tempang skit la operasi kerja seharian...

Dan satu lg majlis perpisahan untuk Sue..yg akan tamatkan perkhidmatan di MMU dan sambung kerja dengan BOMBA....

After briefing (mcm hari Senin yg lain2 laaaaa), majlis pun bermula dgn bacaan doa pastu ape lg.....sambil makan2 tu 'besday staf bulan april' siap sedia memotong kek....dan perut2 yg kelaparan dan kekosongan telah menerkam dan melahap segala makanan yang ada sehinggakan bos pun xsempat nak rase huhuhu.....Ape nak buat, bajet ciput tp perut gedabak belaka.......

Ape nak wat week ni ek???Pergi PC Fair kat KLCC???Or install gamin dlm hp kat Low Yat???Or usha kete baru???Huhuhu bile sebut psl ni aku tensen gilerrr...baru cdg2 nak beli kete tibe2 lak rumah sewa yg slame ni aku igt standby dah stat potong gaji, dah tu camno???kumpul duit lg supaya installment nnt jd skit??...pasni mmg aku xnak keje dah sabtu ahad...xberbaloi lgsg, keje lebih masa camne pun menambahkan tensen aku je...baik aku dok umah je tdo ke, tgk tv ke, tdo ke, main game ke, tido ke......Pasni org yg mmg standby pndi2 laaaa wat keje ek...

So, xperlu la tdo aku diulit oleh mimpi yg bukan2, leh tdo dgn aman, harap2nye laaaaa....Maybe dah lame tak exercise..so otak pun jadi lembap, byk lemak terkumpul smpi kat otak...huhuh


31/03/2009

Blanje Sue main boling 3 frames.....Disebabkan byk kali dah nak janji so smpi laaaaaa ari tu kitorng dpt merasa membelanja dan Sue merasa dibelanja oleh kitorng main boling....

Sib baik laaaa die byk menang drp kalah, x sia2 laaa aku dan Pah mengeluarkan duit yg tidak seberapa pada hari tersebut...Lepas lerr kejap tensen yg adoooo...Bz nak mampus psl keje...nak leisure pun xsempat nak tunggu wiken dah huhuhuh.....

Tp yang x best tu, xdpt la main tenis tiap2 sabtu ahad....sbbnye kalau ajak Sue ade la org lain2 nak ikut, tp pasni rasenye xdo sapo lagi dah nak main???btul tak???Kalau ade tu roger2 laaa ek, kite kuarkan peluh dan menikmati keindahan pagi di Cyberjaya....sbbnye kul 7.30pg kitorang dah turun court...


P/s : Mesti ramai nak tgk camne la rupe galeri yg aku dok bz kan tu???Bile dah launching oleh Tun Siti Hasmah pada Khamis ni aku akan tunjuk skit2....sbbnye pasni galeri tu bkn utk tontonan ramai cume VIP dan high level visit je....ape yg aku x sabo adalah kemunculan virtual host yang bernama May (walaupun launch bln April) hehehe

Friday, April 3, 2009

Huurrrrmmmmm......

Boringnyeeee laaaaaa.......need fresh air, need different environment.... I dont think I had done a good job at this moment....rase mcm sia2 je kejenyeeee.....

Very tired...really need a rest, anyway after Atheneum Gallery dah launching nnt aku akan berpoya2 pegi jauh2 drp Msia ni dan enjoy myself...kalau kat Msia ade call aku wat x tau je hehehe.....Ape2 pun before pergi I need to finish all my workkssssss...... Before that, I have facial appointment from SKII yeeehhhaaaaa.....1st time nak gune produk ini...saje nak test, kalau nak beli x berapa nak mampu je kaannnnnn.....

Tomorrow, I dont have any plan yet...xtau la ape nak wat ek???Rasenye mcm nak install maps in my phone..ape gune beli mahal2 tp x gunakan function yg ade kan????Ishhhh banyaknyeeee kan kan???huhuhu.....