Friday, July 27, 2012

Share & Care

Terbaca nukilan seorang teman mase belajar di MMU, apa yang dirasa sama seperti yang aku rasa, tp die mempunyai pengalama yang lebih perit dari aku...sesungguhnya moga Allah merahmati hidup kami.


2 Ramadhan yg bahagia... :-)

Alhamdulillah..hari ni dah 2 hari umat Islam di Malaysia berpuasa. Kerana Ramadhan dah bermula, saya pun dah start memasang target untuk Ramadhan ni. Target apa? No no bukan target untuk diet & sebagainya.. Tapi target utk menjadi hamba-Nya yang lebih baik dari sebelum2 ni, insyaAllah.. ^_^

Saya masih dalam proses refleksi diri. Dan saya masih dlm proses belajar. :-) Belajar tentang kekuatan diri, belajar tentang hal-hal ketuhanan, hal-hal kekeluargaan, senang cakap tentang hidup sebenarnya.. Yerp, sekarang ni saya suka sangat buat observation. Hehehhe... Bukan skodeng yer, tapi belajar dengan melihat kehidupan orang lain. Walaupun kehidupan setiap org tak sama, tapi selalunya sy akan dpt conclusion yg sama. If you want something, you have to sacrifice something. Ahaks!~ Fitrah alam kan? ;-)

Bahagia tu subjektif. Tiap2 orang lain definisi bahagianya. Cuma apa yg saya nak cakap kat sini, buat masa ni, saya bahagia hidup single. Ahaks!~ Saja jer nak org semua tahu sbb saya tau ramai jer yg concern ngan saya ni.. Tapi percayalah, buat masa ni saya memang tak ready utk jadi isteri mahupun ibu lagi. Saya tak ready utk sacrifice apa2 yg saya ada sekarang ni. InsyaAllah satu hari nanti, saya yakin Dia akan pertemukan saya dengan jodoh saya bila masa yang sesuai tiba. Only when the right time comes.. :-)

Sebelum ditakdirkan saya berumahtangga, saya dah nekad nak baiki diri dahulu. Banyak sgt kelemahan saya yg belum lagi saya atasi. Sebab tu saya rasa salah satu punca saya masih belum dipertemukan jodoh.. ^_^ Kerana saya mahukan jodoh yg terbaik, saya kena jadi yang terbaik dahulu. Jadi, bulan Ramadhan ni adalah turning point utk saya. Please pray for me. I want to become a better servant for Him. :-)

Indeed, time will heal everything... And yes, I'm not yet fully healed though 1 year has passed..

But don't worry, I AM moving forwards.. Cautiously~ :-)

~ Rindu dgn view ini dari tingkat 2 Masjidil-Haram ~
p/s : bagi pendapat aku, kalau kite dah jumpe mr Right at any point of time, for sure hari kite pun automatic akan jadi ready untuk melangkah ke alam seterusnyaaa..
 
sumber : http://wsdiyana.blogspot.com

Wednesday, July 4, 2012

Silent...

Sometimes
It's better to keep silent than to tell others what you feel

Because
It hurts badly when you come to know that
They can hear you but can not understand