Saturday, October 31, 2009

I want shopping!!!


I cant wait to shop... lame dah x shopping ni, tp kena tunggu sebulan lagi huhuh....

Need new shoe, sbb yang ado ni hampir tu koyak kena jln mcm model sopan santun, lemah lembut supaya leh tahan 1 bulan lagi....

Handbag pun nak kena beli gak.....sbb yang ado mcm belacan, lgpun xde yang sesuai utk ke opis or pakai plastik beg je, huhuhuh....

Then nak shopping urrmmm...... ape2 laaaa yang patut kena tuka kan....huhuhu

dan the most important thing ialah....

SHOPPING IS MY BEST THERAPY

Sabar itu separuh iman...
p/s : pengakuan 'besar' di atas boleh menjejaskan perasaan jejaka2 dan bakal2 mak mertua di luar sana yang nak jadikan aku calon isteri dan menantu mereka....ape kisah kan, aku gune duit aku, kalau da kawin tu mintak skit je bkn suh sponsor sume, tambah2 beberapa keping duit ade heheheh.....sharing is caring

Gambar sekadar hiasan..

Friday, October 30, 2009

Syukur, Seram, Teruja

SYUKUR
Alhamdulillah, Allah kurniakan rezeki tak seberapa untuk aku teruskan hari2 mendatang sebelum tibanya hari GAJI......ye laaaa walaupun parent pesan kalau x cukup duit bgtau, tp aku cube jugak gunakan sumber2 yang ada untuk teruskan hidup sebagai perantau (dah ade keje pun xkan duit mkn minum nak suh parent bagi kan mmg akan rase bersalah sgt rela mkn serdak kuih raya drp mintak duit diorng sib baik serdak kuih ade lg, mmg sengaja tinggal untuk emergency camni)...dan usahanya berbaloi jugak syukur sgt2.


TERUJA
Sangat teruja la konon2 sebab 1st time nak face to face dgn Dato' CT, semlm dr kul 9 mlm smpi kul 1 pagi aku stay kat GH, teman staf wat keje tp smpi tu je aku leh tahan.....diorng balik kul bape pun aku xtau...vendor laaa keje xpro langsung, mcm2 brg xde..mcm xbiasa buat event je...


SERAM
Malam tadi mimpi mcm2, nmpk anjing banyak sgt kat luar umah, dan ade anak anjing yang dah terlepas masuk umah padahal umah tingkat 2 tu....puas la dok samak dgn osmet2....then ade 2-3 lelaki indon dok dpn umah nak amik gambo kitorng drp tingkap.....trus tutup langsir...then ade mahkluk color hitam, rambut putih, rendah mcm bdk 1thn dok dpn pintu..cpat2 tutup dan kunci pintu tp tombol patah, tibe2 makhluk tu bukak pintu, slow2 jln masuk dlm umah bile masuk dlm umah tibe2 je makhluk tu bertukar jadi orang perempuan pakai tudung....sejak drp tu kitorng sume tdo luar bawak katil skali dan tido ramai2 kat luar....sume ketakutan.....

Sampi skang ni terbayang-bayang je muke mahkluk tu, seram sgt huhuhu....
Dah basuh kaki pun before tdo tp nape mimpi smpi mcm tu skali......

Thursday, October 29, 2009

How Do I...Get Through One Nite Without You

I really hate this feeling, tak sedap hati...
Tp kali ni rase lain mcm yang amat...

Korang penah rase tak perasaan keliru, berat hati, stress bile korang terpaksa buat keputusan yang korang 'rase' or 'pk' 'terbaik' untuk org lain walaupun hati korang tak rela pun mende tu jadi??? Dan sentiasa cari peluang terbaik untuk cuba luahkan keputusan tu dan jaga hati org yg akan terima keputusan yang kite dah wat...

Ataupun jalan paling terbaik ialah bincang same2 dan dptkan keputusan yang sama2 rasa terbaik???Tapi nak mula bukak topik serius tu laaa yg susah kan????Dah lerrr siang keje stress, kalau mlm tu dpt laaa rest skit ke otak drp mende2 remeh tp nak kena pk dan ckp psl personal case.....

I'm afraid and happy if what I think just the same like what he think. Although akan rase sakit tp xde la terrrrlalu sakit kan???

It is so easy if other people can read our mind, so that we do not have to say the hardest thing that can make others heart especially people that we love.

What ever decision that we have to make must considered outcomes that effect someone life.

Maybe for us, its just small things but for someone maybe BIG.

We also need to think what will affect our life coz nobody will love us if we do not love ourselves.

My main channel of communications is by writing, but it is not proper if I'm not facing him to tell the truth...But for sure I cant talk and facing his face like I already done before, the words that flowing in my mind cannot come out the same through my mouth....in fact, 'something' yang tak patut kuar pun leh terkeluar....memalukan sungguh tp dah name pompuan kan.....

There's so hard to break the problem that you had made and exactly know how is will effects your fragile heart. Dah stat main api kena tahan la panas dan pedih api tu....

Still Here

Sometimes I wanna leave
I think of giving up on us
I say I'm letting go but when I do
And even thought you say it's not true
You love to keep me running round in circles
But I wouldn't want it any other way

Cause I'm still here
To walk right through your fires
When I'm not near you
My whole world turns a lie
So if I fight I will fight to be with you
And if I die let me die because of you

You try to push away
Then try to bring me back again
It's so incredible
How you can always mess with my head
Sometimes I wish I didn't need you
I wish you didn't have a look that breaks me
But I just can't seem to keep myself away

Wednesday, October 28, 2009

Pasar Malam

Suatu hari.....di pasar malam,

Actually 1st time pegi pasar malam dgn 'si dia' maklum laaaa org hensem mane nak jejak tmpt2 camtu lebih2 lagi pegi dgn aku kan???

Aku mcm mengidam laksa penang, so kena layankan je laaaa kalau tak die lum tau camne aku merajuk or muncung aku jd panjang smpi 2 meter......survey barang2 yang nak dibeli....

Jalan punye jalan, smpi laaa kat stall jual yong tau fu, tibe2 lak nafsu bertukar nak beli tu plak...so 'cik abg' ni pun macam paham je, tolong laaaa amikkan yang mane aku suke and aku tolong pegang bakul comel yang mmg dikhaskan untuk letak makanan yg korang nak beli tu....

Tengah syok2 dok pilih, tibe2 aku mcm perasan ade sorang pompuan asik dok perati ape kitorng wat, bile aku pandang kat die, sambil sengih macam kerang busuk die ckp "Sweetnyee korang berdua", pastu mule laaa muke 'cik abg' tu merah padam sbb org puji die konon2 gentleman laaaa.....aku lak lum abis confuse lagi smpi laaa tibe2......

#&()(*()^&^$^&*)( #%#^%$ alarm kat tepon bunyik!!!!!Arrrggghhh spoiled my dream laaaa, not even end yet...

Aduhaiii....mimpi rupenye, maybe terlalu rindu kat pasar mlm smpi terbawa2 dlm mimpi.....so moral of the story :-

1. Jumaat ni aku kena pegi gak pasar kat putrajaya tu dan cube dptkan ape yg aku nak....kalu tidak asik dok mimpi kat pasar mlm je, nasib baik bukan mimpi gaduh nak beli ikan dgn tokei ikan tu huhuhu.....

2. Jgn suke2 je tegur org camtu tau, kalu diorng tu bkn couple mau pipi gebu korang tu kena penampar.

3. Tolong jgn suke nak confuse kan otak aku, byk mende lagi aku nak pk....tolonggggg laaaa aku xnak rambut gugur smpi botak nnt.... ;P~

4. Dah basuh kaki pun mimpi gak, so ape motif tu???tp bukan 'mimpi' yang Allah nak tunjuk kan?urrmmm still waiting for the sign....

Tuesday, October 27, 2009

Baikkk punyaaaaaa.....

Punya laaaa baik membe aku yg sorang ni, mentang2 la dah kawin, mu suke2 je bagi website yang lum leh apply untuk kawan mu yg sorang ni.....

Itu pun die ckp dapat ilham drp entry Indahyeeeeeee mimpi dlm blog aku....

Website ni aku tujukan khas untuk para isteri dan ibu yang nak create something different in their marriage... ye laaaa bayangkan dah hidup dgn si suami brape lame kan, ngadap muke yg same hari2, tdo pun pusing2 nmpk muke same gak....kalau hari2 yg aktiviti hidup yang same mesti boring, gaduh2 pun dah bese kot.....aku nak apply xde lesen plak so sape yang rase2 die tu isteri, ibu, bakal isteri, bakal ibu....or kaum lelaki yang ade lesen pun aku rase bole je bace dan tgk....sekurang2nya hidup ni xde la bosan sgt kan...bak kate pepatah jgn menabur garam ke dlm laut, jgn menabur cili ke dlm cili boh.....

Dan hanya untuk tontonan manusia berumur 18thn ke atas dan boleh pikir baik buruk.....

1. Panduan ...... & Lingerie sexy

2. Macam2 lingerie ade

p/s : jgn laaa korang sumpah seranah aku ek....aku tak bersalah pun...huhuhu saya bukan ah long hanya mau tolong.....

Monday, October 26, 2009

Milik siapakah suara itu...

Mase tgk Rancangan Sehati Berdansa 3 tibe2 dengar lagu tema kali ni bukan lg Farhan yang nyanyi....

Bile dengarkan btul2 mcm ku kenal je suara tu....tp bile pk mcm tak logik je.....rase macam 'Tupperware' aku jerk....tp bile dgr mcm Aril AF7 lak....

Kalau la btul si dia yang nyanyi....terubatlah rinduku selama ini, lame btul aku tunggu khabar berita, baru skang ni die muncul...kalu lum kawin ade can cinta lame bertaut semula kuang2.....berangan yang amaattt.....

Anyway, this is my boy.....I really love and miss his voice, macho beb.....
Tak yah cite panjang laaaa, korang layan je picture ni ek...hehehe

*
*
*
*
*
*
*
*

Erti Kasih

Nian berbisa
Imbas deru kasihnya
Siapa harus kutanya
Lahir kasih sempurna

Di manakah akan terus kulayar
Lara hatiku
Menahan rasa

Tiada dapat kusentuhi
Tiada lagi cahayanya
Sesuci langkah terhenti
Hilang punca

Di maya hanyalah mimpi
Di maya dikau kembali
Berbisik hiba
Erti kasihmu di sisi
Selamanya

Tiada kau mengerti
Tulus kasihku ini
Tak dikau rayu kembali
Daya aku menanti

Dan berlalu
Hari-hari daku sayu
Gerak naluri pada kekasih

Di maya hanyalah mimpi
Di maya dikau kembali
Berbisik hiba erti kasihmu di hati
Sesungguhnya

Aku pinta Yang Esa
Dalam ku menghirup masa
Pada kasihku
Kembalilah

Love Messages

Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.

Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves.

Just because you know someone doesn’t mean you love them, and just because you don’t know people doesn’t mean you can’t love them. You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you. So open your heart to strangers more often. You never know when God will throw that pass at you. ~ Heather Grove ~

Why do you say you love me, if you are only going to leave me? ~ Julia ~
It doesn’t take a reason to love someone, but it does to like someone. You don’t love someone because you want to, you love someone because you are destined too. It’s because you fall in Love with them, that you then try to find a reason, but you always come up with the answer, No reason!
Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you still feel you can take it. Never say you don’t love a person when you can’t let go. ~ Dons ~

Sunday, October 25, 2009

Indahnyeeee mimpi.... (Untuk tatapan pembaca 18thn ke atas dan berfikiran bersih)


Mimpi yang buat aku senyum sampai telinga bile bangun drp tido....

Nak tau ape??

Urrrmmmm......

Mimpinye aku dpt suami yang really2 romantik.... he is 'chinese' and very the 'leng chai' (dah convert to Islam la kan).

Mempunyai ciri2 yang memang diimpikan oleh setiap org...time tu gak kitorng dah ade a baby, kalau nak pegi klinik for check up mesti 'my hubby' pun ade skali...

Mane2 aku nak pegi pun mesti die akan ade....shopping ke, jalan2 ke, makan2 ke....always together2...

Dan really romantik, sentiasa tak lepas tangan aku bile jln same2 (time tu ntah mane letak baby aku pun xsure maklum laa mimpi kan)...

Mase makan dgn kawan2 pun die xmalu2 nak show how he loves me, pegang tangan aku, picit idung dan pipi, pegang lengan, kadang2 tu aku plak malu sbb wat camtu....(tp nasib baik laaaa mimpi je kalu btul pun best gak kan hahaha....sila jgn muntah ek)

Then mimpi brenti smpi situ je....isshhh bile pk menggatal nak kawin je apo punye anak dara..... anyway, ok la kan kalu mmg takdir tak jumpa mcm dlm mimpi at least dah penah mimpi kan hehehe....syokkkknyeeeee...nak sambung tdo laaaaa, harap2 leh mimpi jumpa 'suami chinese' aku lagi...

p/s: Sumber gambar drp VS (mimpi akan sentiasa indah bile pakai pyjama dr VS ni kan hehehe?? Insatiable by Darren Hayes - lagu ni sesuai untuk menaikkan mood yg indah ni.....

Friday, October 23, 2009

The Bigger Loser

Rancangan ni aku kena direct sendiri sbb sah2 aku xlayak nak masuknyee...

So someone had come out with this idea.....yesterday.....

I have to losing my weight until 50kg in 2 months...bole...bole kot 5 kg je lagi....ape susah kan bkn mcm 'org' tu kena turun 10kg dlm mase 2 bulan...

Dan Information tentang The Bigger Loser versi Bunge2an adalah.....

Syarat : No supplements, or diet pills, herbalife, alpha lipid or any kind of dietry products..must be natural iaitu healthy diet and exercises.

However, pihak lawan bebas nak buat jahat pada pihak lawan yang lain...mcm nak umpat coklat ke, ajak makan McD hari2 ke...delivery Big Apple ke....as long masing2 leh tahan dugaan ke tak...

Duration : 2 months means Jan 2010 each of us dah kembali cantik dan hensem hehehe

Prize : of coz la suprise sebabnyeeee..... sape yang menang boleh mintak ape je pada sape yang kalah, kalau dua2 menang xde la hadiah.... and kalau dua2 kalah dua2 laaa kena bagi hadiah...

Target : Me = 50kg, Him = 70kg (tapi u kalau kurus pun lagi x hensem :p~)

will be cont.....sebarang update berkaitan program ini akan disiarkan dlm Hallmark Chanel...

Sesuci Jumaat

Ya Allah

Kurniaanlah aku kesabaran yang tinggi

Dalam menghadapi cabaran dan ujian dariMu

Sesungguhnya aku hanyalah insan yang lemah

Jauhkan aku drp gangguan jin, syaitan dan manusia

Jauhkan aku drp manusia yang hanya ingin melihat kegagalan aku

Permudahkan segala perjalanan hidupku

Semoga suatu hari nanti segala kebahagiaan yang layak miliki akan menjadi milikku

Sesungguhnya hanya Engkau Maha Kaya

Amin...

Wednesday, October 21, 2009

Refreshing mind

How to start this interesting story for me...

Khabar angin telah datang ke telingaku dan bertanya adakah aku mempunyai pakwe baru?? Soalan sebegitu membuatku berfikir sejenak...

Kalau diikutkan kewarasan dan kesedaran fikiran, aku masih igt tarikh terakhir aku mempunyai pakwe @ tarikh 'ceraikan talak 3' oleh Mr Tupperware, iaitu 18 Feb 2006, pada waktu itu aku di trimester akhir dan tahun akhir di MMU... kira-kira 2thn lebih perisitwa itu berlalu...

Tiba-tiba setelah tempoh mase tersebut berlalu, aku dikejutkan dgn soalan itu...(pakwe baru), I dont think that the appropriate words that can describe as it is.

Ye laaaaa nak masuk 3thn tu bukan ke lame...so nape nak gune istilah 'pakwe baru'? Kalau soalan tu dah ade pakwe ke???haaaaa maybe thats the good words to describe it laaaa kan....

Anyway, tak dinafikan sepanjang tempoh 'berkabung' tu aku ade laaaa keluar dan berkenalan dgn beberapa org lelaki, tak salahkan kenal2 dan flirting dgn orang bujang...and until that moment xde laaaa special or serious bercinta.

Then ade pulak orang yang pertikai 'kekasih gelap' dlm entry yang aku tulis sebelum ni...kalau dah die gelap xkan laaku nak ckp kekasih terang lak kan (act. xde la hitam legam cume bukan la putih melepak). Kadang tu mulut2 yang xde insurans ni mmg suke menambah perisa cerita yang sebenar supaya menjadi lebih sedap dan menarik. Walaupun tuan punye badan sentiasa berckp benar bile soalan seperti "Ada ape2 ke dgn die?", "Alaaaaa, xnak ngaku plak"..... kalau diikutkan hati yang busuk mmg aku rase nak halakan je muncung senapang kat mulut yang sah2 xde insurans itu..tapi hati aku tak de laa busuk smpi mcm tu.

Mulut yang xde insurans ini jugak, lebih memikirkan kesedapan membawa mulut tersebut drp memikirkan hati dan perasaan orang yang terlibat dlm hal yang diperkatakan itu...bile seorang lelaki berkawan dgn seorang perempuan mereka tak boleh jadi kawan baik??itu la silap org yang berfikiran kurang luas...

Bagi aku yang kadangkala ade juga berfikiran kurang luas beranggapan bahawa, pasangan kekasih memang tak boleh jadi kawan baik bile dah break off...(aku berckp berdasarkan fakta drp pengalaman aku sendiri).

Kalau best friend itu akan berkahwin or pasangan tidak suke, boleh laaaa dipertimbangkan untuk tidak menjadi kawan baik lagi...tp ape2 pun kawan tu berpanjangan manakala cinta tu bile2 je boleh bertukar arah dan berubah orang...

Aku tau ada yang akan ckp aku sanggup dedah pekung sendiri tp biarlah orang tau siapa aku yang sebenarnya drp igt aku ni baik mcm malaikat, saham nak jatuh ke, ade secret admire tibe2 x admire dah ke xde hal laaaa bagi aku...as long aku xnak org igt aku ni berpura2 baik...

Kalau nak kutuk pun aku suke je sbb pahala dpt kat aku, tp aku kesian la kat org yg kutuk aku tu sbb dah la penat mengutuk pastu dpt lak dosa kering...so kalau rase nak kutuk aku better korang lupuskan je ingatan terhadap aku...aku rela x dpt pahala drp kutukan itu, drp korang dpt kan??kan??baiknyeeeee aku ni (puji la diri sendiri, sape lg nak puji kan).

Sebenarnya, mende ni dah lame aku pendamkan cume sampai hari ni aku rase aku perlu menjalankan tanggungjawab sosial untuk share dgn pengunjung setia dan baru blog aku ni..sekurang2nya dpt jadikan panduan dan pedoman, ape yg dah jadi pada aku mmg tak dpt diulang semula cume aku berharap agar tidak akan terjadi pada kalian semua...

Ape pun Allah Maha Adil dan Mengetahui...

p/s: Maaf la kalau terkasar bahasa, aku kurang sihat..ari senin selsema & sore throat, ari selasa demam & sore throat, arini lak batuk dan sakit kepala...well xperlu pegi doc. sbb doc. aku jauh kat Muadzam tu, ubat kat klinik area Cyber n Dengkil n Putrajaya wat masa ni x begitu mujarab.


Monday, October 19, 2009

Tribute to my Tupperware (Exs)








Bile dengar lagu Aiman - Cinta Terakhir baru la aku rase tenang dan lega..selame ni asik nak salahkan diri sendiri dan orang lain sebab terlalu kecewa dan sakit hati... tp bile dengar lagu ni dan beberapa lirik yang buatkan aku bersyukur atas apa yang pernah berlaku...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan


Dan dalam video ni die ade selitkan bait2 kata yang sangat bermakna dan boleh jadi pengubat untuk hati yang berduka lara..

Terputus cinta memang menyedihkan, harus diingat bahawa perpisahan itu ditentukan oleh jarak dan masa..
Kalau bersedih kerana cinta terhalang dan tidak kesampaian anggaplah kesedihan itu seperti hujan, walau lebat atau lama mana sekalipun, pasti akan reda jua...


So now, hope my heart will be cure and will live happily ever, whether I got my King or not it doesnt matter, as long as everyone that I love feel happy with their life and I can tumpang sekaki too.


So sorry to the persons that I can call it 'Tupperware" or dalam bahasa Jerman ialah bekas pakwe yang aku slalu kutuk2 or buruk2 kan act. nak sedapkan hati sendiri hehehe...just wanna say thanks a lottsss sbb 'you all' pernah give me your 'unconditional' love maybe (tp harap cinta yg jujur) sekurang-kurangnya dpt la aku rase mcm mane menyintai dan dicintai serta pengorbanan dalam cinta.

So this entry also for whom that cant take it or control their feelings when its come to love.... as you all know love will make people blind, cruel and stupid however its depends on individuals on how they accept it as what they want.

So slalu2 laaaa dgr lagu Aiman ni lebih2 lagi part chorus tu kan....at least kita akan jadi manusia yang sentiasa bersyukur dan tidak akan mengeluh dengan ape yang pernah kita lalui. Takde sorang pun dlm dunia ni akan tau ape akan jadi pada masa akan datang cume ape yang kita buat sekarang akan mempengaruhi masa depan kite....

Kawan2 aku slalu ckp, "Ed, ko kena pk hati dan perasaan ko baru ko pk hati dan perasaan org lain" dan aku slalu balas "Mcm mane aku nak happy kalau ade org yang sakit hati sebab aku? I cant pretend that nothing happen, biar org lain happy walaupun dlm hati aku Allah je yg tau"...... eventhough mmg xde org leh balas pernyataan aku tu dgn baik tp at least now aku dah tau mcm mane nak buang jauh2 iaitu SNAP OUT!!!

Be positive thinker and be grateful to Allah for what He give to us.
Kalau tak puas hati jugak kena tanya diri sendiri adakah kite sentiasa ingat padaNya....aku pun xde la sgt nak nasihat org kan, kalau sape yg penah kenal dan mmg kenal aku, aku adalah makhluk Allah yang sgt jahat pada diri sendiri dan org lain, tp aku harap aku tak jahat padaNya.... Insya Allah

One more thing, dont care too much what other people said to us, dengar je laaaa... Sekali je kite buat salah org akan igt dan cop kite as jahat sampi bile2, xkira laaa walaupun sekuman atau segunung kebaikan kite penah buat. Ape yg paling sedih bile org yang tak de kaitan pun terkena tempiasnya...Semoga Allah jauhkan aku drp sifat sebegitu...

p/s: Kalau nak tau camne snap out tu try lerrr snap out (bahasa Jermannye aku lupe laaa) kalu korang ade problem ke, sedih ke...maybe x semua org akan rase efektifnye but at least you can try....




Friday, October 16, 2009

Invisible

Bestnye hidup kalau dapat invisible..

Sometime we need space to have our own sweet time

Muhasabah diri dan tenangkan hati

However, not many of people there can accept it

Somehow, we must need precious time on our own

Invisible juga penting bile kite rase kite terlalu expose kepada ramai orang

Dan byk dpt gangguan yang tidak langsung boleh mematikan urat saraf
dan membuatkan otak tak mampu nak menampung tekanan

Kalau laaaa xde siapa pun nmpk aku
pada masa aku xnak orang nmpk aku


#########################################################


p/s : Missing you so much, love to see your smiles





Thursday, October 15, 2009

Bosan


Bosan yang amat

Kenapa bosan??

Tolong inform aku kalau ade keje part time

Nak isi masa yang memang teramatlah lapang

Di samping menambah pendapatan yang tak seberapa ni

Tuesday, October 13, 2009

MMU Open House 09

Saat begini ternanti2 byg katil di rumah..saat begini ku kuatkan mata untuk terus bertahan, Ya Allah punye laaa berat mate ni baru pas makan free...tp xde la byk kot aku mkn....

Kalu x silap laaaa, roti jala 2 keping je, sate 2 btg je, karipap x sedap sebijik, rendang ayam 2 ketul, rojak buah pun xsmpi 10 potong buah....pastu air sirap (xtau ape rase laaa) x smpi separuh cawan. Tapikan mata ni mengantuk yg amat mcm aku mkn byk je... rasenye tu je aku mkn kot...aku xtau nape aku xleh nak recall balik ape yg aku wat kat dewan tu..macam tibe2 hilang ingatan...santan byk sgt kot

Anyway, layan aje laaaa beberapa gambo yang sempat di ambil di majlis tersebut.....oh terbayang katil ku yg ade tilam x berapa empuk tu....huhuhu...cepat laaaa balik, nak tdo ni....

Tapi kan mcm makin semangat nak teruskan program diet sendiri sbb ade laaa beberapa org ckp aku makin kurus hehehe....semangat2 make sure akan capai tahap BMI yang sesuai dgn kerendangan aku ni....dan saham aku akan naik la pasni ek hahaha....I LIKE...

Suasana hari raye...

Abaikan je makanan yang byk2 tu.....

Makanan je byk tp bukan aku mkn sume....

p/s : 1st and last Open House aku pegi utk raya tahun ni....open house lain x dpt pegi sbb byk sgt halnyeee

Monday, October 12, 2009

11/10/09

Hallluuuuu...miss me tak??Surely tak kan....Anyway, a bit busy skit and lagipun wiken kan time utk tenangkan diri sendiri...

Best tak tarikh tu??? 11/10/09....tarikh keramat untuk hari bersejarah, aku telah bertunang!!!!
Hahaha, rileks2 aku acah jerk, sib baik xde org nak lempar piza basi ke muka.... kalu aku maybe pilih 02/05/10 ke 08/09/10 ke (lame lg) utk hari2 bersejarah :p~

Actually hari bersejarah tu adalah milik one of my twin brothers....at last selama 6 thn blaja kat UIAM berjaya gak die dpt degree dlm urban planning , pasni leh la create urban sendiri ek.....hehehe. Lets the pictures tell the story laaaaa...

Hero of the day....oopppsss not him the other half
Yeahhh this is the Hero for that day
Future SIL - insya Allah
My youngest bro & I

The Real Hero & Heroin of the day, my luvly parent...
Tgh bosan gilerrrr tunggu kat luar...

Igt lg tak entry aku pasal ngidam2 ni??Now i realise that aku nak mkn ikan bakar...huhuhuh

Kebetulan plak ade 2 hari lg baki puasa Syawal tu pun hampir2 terlupa sbb dah lame 'holiday'...so hari ni and Rabu kite sambung la pose, esok xleh sbb ade MMU open house....dan harap2 impian nak abiskan puasa Qada' in this Syawal can become true... AMIN..jom kawan2 abiskan puasa Qada' jgn seminggu nak pose thn dpn baru nak ganti :P~

p/s; Missing someone so much....although can see his face everyday but still feel like so far away, why eh?



Friday, October 9, 2009

Craving for something...


Ishhh lum ngandung kawin pun belum tp mcm mengidam something arrr.... tp aku xtau ape yg aku ngidam cume rase ngidam nak mkn tp xtau nak mkn ape.... Abaikan lerrr otakku yg maybe kurang waras skit wat mase ni...

Maybe tak cukup tdo sbb pinggang aku sakit lg huhuhu...apesal la ek??pinggang oh pinggang, u need new mattress??ur need new owner???wat do u need actually, please laaa tell me, xleh nak tahan tdo mlm2 je mesti ko sakit....ke aku ni mmg ade penyakit

Nak jumpe doktor bukan main malas lg... mesti doc ckp xde ape2, lgpun nak jumpe doc kat Muadzam gak..xde doc kat sini yg sesuai utk aku (bkn utk kawin kot, nak berubat je). Makin kurang berat badan ni rase makin tua laaa badan aku, asik lupa, asik sakit bdn..

Ade btul gak ckp org, bile kite dpt something kita akan kehilangan something...I'd already loss few kilos but my brain and body going to get older, I'd found someone special but I'm gonna losing my best friends..

Thursday, October 8, 2009

Mane aku pegi???

Alaaaaaa xde sape pun rindu kat aku kan???So xkisah la bape lame aku ilang pun kan???Cite aku pun cam bosan jerk kan???Hahaha sorry all my negative thinking, however I know there are a lot more yg miss me rite??thank you very2 much....

Tak pegi mane2 pun, still ade kat bumi Malaysia lagi....attend training about 3 days kat Grand Season another 1 more course to complete but I hope my name not appear anymore....suke btul nak pick up name aku...tau arrr name best hahaha

Wiken lepas attend PTD exam, mcm biasa laaa ntah bape kali exam tu aku amik, and maybe mmg x lepas kot sbb esei aku buat ntah ape2..mmg xde idea langsung..blur sgt2 padahal tajuknye senang yang amat pasal pengaruh TV, 1Malaysia and teknologi....ntah lerrr maybe lame dah x menulis kan...ape pun harap2 die panggil exam lagi..sbb aku sukkeeeee sgt exam SPA ni :p~

N aku nak mintak maaf byk2 pada membe aku, Mr Redz....xtau mcm mane aku l eh lupe gilerrrrr kenduri kawin die huhuh...sory la byk2, aku pun xtau apsal memori aku ni makin low...padahal aku de je tulis kat blog ni tarikh kawin die tp bile smpi mase aku x igt langsung...byk sgt pk mende yg tak sepatutnye kot...I'd should empty my mind and stop thinking any negative thoughts, it will cause or unconscious mind will always note it and affect on what you do...ooppssss sory lerrr terbawa2 drp training aku baru pegi ni still fresh lagi tp xtau laaa smpi bile leh igt hehehe....

From now on I have to be POSITIVE so that sentiasa awet muda hahaha.....just to tell you the fact if you all tak tau lagi...our brain cannot understand the word DONT, NO, or any negative words eg; I am not sad but ur brain catch it as I am sad..... see you will be sad all the time, so just enjoy your life and make it meaningful, whatever your dreams and goals it will be more effective when it can benefits others people...

p/s: reminder to the parents please dont said anything negative words to your kids cause it will stick in their mind forever...

"Kesabaran sebenar adalah dalam perkahwinan dan
tanggungjawab sebenar adalah ketika membesarkan anak2"




Thursday, October 1, 2009

Meleleh air liur dan air mataku.....

Saje dok cuci2 mate tgk kasut2 baru.....dan ade beberapa kasut ni wat aku leleh jerkkk...wuuaaaaa!!! bilekah dpt ku miliki dirimu ini????

Motif kasut tinggi??sbb aku rendang sgt, xde la tinggi sgt kot xlebih dr 3inci lgpun mane de laki same tinggi kan??semunye tinggi drp aku, at least kepala aku mesti lebih tinggi dari ketiak die....sedap mate org memandang, aku pun xde laaa asik nak kena mendongak je, lotih leher den ni haaa xlame leh jadi zirafah jadian and kalu lalu escalator tu xde la aku dok 1 tangga lebih dr die (mesti you wondering why kan??)...huhuhu

Plus, aku suke yg tapaknye tebal sbb kalau laaa terpijak lopak air ke, makanan basi ke, air tumpah atas lantai ke xde la smpi kena kat kaki..at least kasut je yg kena hehehe...dan buatkan langkah aku yg bersepah ni jadi skit teratur laaaa walaupun kdg tu mcm xkena je kan...apo nak buatkan tunggu la kalu berat dah cecah 48kg, mesti aku leh jalan mcm model and pakai kasut tinggi slalu sbb dah xberat sgt nak tampung lemak2 yg ade skang ni.....

Ade kat Malaysia kasut design mcm ni tak??aku tau ade kat Clarks tp osmet aku da beli xkan nak same lak kan :p lgpun RM2++ tu....

45.00 pound - tak dpt yg lain pun xpe yang ni pun dah ok

25.00 pound

25 pound

19.00 pound
sources: House of Fraser






Entri for Puan Juju - Special Request

Puan baru kite ni beria2 suh aku upload gambo kawin die dlm blog, maklum laaaa gambo yg pro cameraman (leh tahan mamat tu dah kawin ke lum???jgn bitau die, mampus aku) amik tu akan siap dlm mase sebulan...tp maaf lerr ek, gambo ni gune digital cam jerk, xmampu lg nak gune D300 Nikon hehehe....

To my dearest friend JUJU :- Hope u both live happily ever after...please be strong for what ever possibilities that would you face in marriage life (mcm aku de pengalaman jerk hahaha). Marriage means that you have to share everything with your soulmate. Always think that semua yg berlaku ade hikmahnye...so always be positive thinker...cpat2 lerrr dpt baby ek leh laaa auntie2 ni lambung2kan.....