Friday, October 30, 2009

Syukur, Seram, Teruja

SYUKUR
Alhamdulillah, Allah kurniakan rezeki tak seberapa untuk aku teruskan hari2 mendatang sebelum tibanya hari GAJI......ye laaaa walaupun parent pesan kalau x cukup duit bgtau, tp aku cube jugak gunakan sumber2 yang ada untuk teruskan hidup sebagai perantau (dah ade keje pun xkan duit mkn minum nak suh parent bagi kan mmg akan rase bersalah sgt rela mkn serdak kuih raya drp mintak duit diorng sib baik serdak kuih ade lg, mmg sengaja tinggal untuk emergency camni)...dan usahanya berbaloi jugak syukur sgt2.


TERUJA
Sangat teruja la konon2 sebab 1st time nak face to face dgn Dato' CT, semlm dr kul 9 mlm smpi kul 1 pagi aku stay kat GH, teman staf wat keje tp smpi tu je aku leh tahan.....diorng balik kul bape pun aku xtau...vendor laaa keje xpro langsung, mcm2 brg xde..mcm xbiasa buat event je...


SERAM
Malam tadi mimpi mcm2, nmpk anjing banyak sgt kat luar umah, dan ade anak anjing yang dah terlepas masuk umah padahal umah tingkat 2 tu....puas la dok samak dgn osmet2....then ade 2-3 lelaki indon dok dpn umah nak amik gambo kitorng drp tingkap.....trus tutup langsir...then ade mahkluk color hitam, rambut putih, rendah mcm bdk 1thn dok dpn pintu..cpat2 tutup dan kunci pintu tp tombol patah, tibe2 makhluk tu bukak pintu, slow2 jln masuk dlm umah bile masuk dlm umah tibe2 je makhluk tu bertukar jadi orang perempuan pakai tudung....sejak drp tu kitorng sume tdo luar bawak katil skali dan tido ramai2 kat luar....sume ketakutan.....

Sampi skang ni terbayang-bayang je muke mahkluk tu, seram sgt huhuhu....
Dah basuh kaki pun before tdo tp nape mimpi smpi mcm tu skali......

2 comments:

  1. hish Ed, nape asyik mimpi pelik2 je skang? byk pk ker?

    ReplyDelete
  2. Hantu Ulam - xtau la mek...maybe ari tu mlm jumaat kot then balik lewat sorang2....

    ReplyDelete