Wednesday, August 20, 2014

Everything I do


Look into my eyes, you will see
What you mean to me
Search your heart, search your soul
And when you find me there

You'll search no more
Don't tell me, it's not worth trying for
You can't tell me, it's not worth dying for
You know it's true
Everything I do, I do it for you

Look into your heart, you will find
There's nothing there to hide
Take me as I am, take my life
I would give it all, I would sacrifice
Don't tell me it's not worth fighting for
I can't help it, there's nothin' I want more
You know it's true
Everything I do, I do it for you

There's no love, like your love
And no other could give more love
There's nowhere, unless you're there
All the time, all the way
Look into your heart baby

You can't tell me it's not worth trying for
I can't help it, there's nothing I want more
Yeah I would fight for you
I'd lie for you
Walk the wire for you
I'd die for you

Tuesday, August 19, 2014

Apa sebenarnya.....


Air mata bertamu tidak kenal erti jemu
Menemani hatiku tidak mengenal ruang waktu
Mengapa dari dulu tak kau kata kan padaku
Kehadiranku ini menyusahkan

Yang terhalang kejujuranku
Dan yang terbilang kesilapanku
Memang payah dimengertikan
kerana tertutup pintu hati mu
Terima penjelasan

Biar apa jua tafsiran
Yang ingin kau nyatakan
Aku rela terima semua....

Friday, July 25, 2014

Bebelan Raya

OK, another bebelan sblm bercuti pjg raya...sbb sblm2 ni asik kena balik keje awal disebabkan sebab yang paling kukuh dan lain dari org lain ialah BUJANG.

Ape diorg igt bujang tak xde famili kerrr....tiap2 thn akan gaduh mende yg same, kire la dr bos2 ke anak2 buah skali.

Pasni kena wat turn siap2 utk 3 thn trus supaya semua org menyiapkan fizikal dan mental utk balik keje awal.

After raya macam biasa laa ade konvo yang akan jd lain macam tahun ini, then naik belon pada Aug & Sept...maybe hectic period mase tu, then kalau dpt ke Utara utk Sukan Kastel lagi..urmmm jalan2 carik pasal.

OK laaaa, nnt sambung lg bebel sbbnye ade silent reader yg dok kutuk tuan tanah bila tgk blog ni dah bersarang.

Selamar Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Dalammmm dingin subuh, hatiku terusikkk...

Salam Terakhir


Friday, July 4, 2014

Jodoh pasti bertemu




andai engkau tahu betapa ku mencinta
selalu menjadikanmu isi dalam doaku
ku tahu tak muda menjadi yang kau mintaku
pasrahkan hatiku, takdirkan menjawabnya



source: youtube

Friday, May 9, 2014

Rindu....

Rindu segala-galanya...

Nak luah perasaan
Nak jalan-jalan carik makan
Nak tgk wayang
Nak tdo awal
Nak jalan-jalan naik kapal terbang and over the Malaysia sea
Nak balik kampung...

Sepanjang 5 bulan ini, hari2 sangat tight dgn keje harian...rase mcm dah pecut 100m tp xde la smpi kurang sesaat...mueheheh

Pecut agak2 mampu je laaaa, hrpkan ade keje yang perlu selesai sblm raya tp rupenye extend plak smpi Ogos...urrmm nmpk gaya lebih setahun laaa aku duk ulang-alik ke Nusajaya dan ngadap nasi beriyani time lunch....lum penah lg mkn selain dari itu...sbb kontraktor belanja so xkan nak demand, mkn aje laaaa ape org dah beli. Alhamdulillah........

Lepas tu konvo pulak....urrmm yang ni walaupun lame lagi tp dah kena prepare & plan stat dr thn lepas lagi...aisshh kalu pk keje x abis2...

However, bersyukur atas rahmat dan limpah kurnia dariNya, dan redha atas segala ketentuan Yang Maha Esa...

Thursday, April 3, 2014

Dare to Fail?

Arini lawan perasaan sendiri untuk keluar drp zon selesa...

Harapnya permulaan yang baik dan diiringi oleh kejayaan dan peningkatan terhadap diri sendiri..

Dah tny pandangan beberapa orang, dan kebanyakan mereka berikan respond positif.

Semua semuanya berjalan dengan lancar, jika tidak harus akur bahawa reeki masih di sini.

Monday, March 17, 2014

Sawang oh sawang

Huhuhu, byk tul sawang kat blog ni...

Dulu mase mude-mude mmg lebih suke luah perasaan dlm blog, tapi skang ni sbb kan bz dan umo makin tua, keghairahan nak menulis tu terbatas...

Sawang everywhere.....

Thursday, February 6, 2014

Why is my blog so depressing?

Because everyday,

I get up and pretend
I'm okay and that nothing is wrong
I do this so I don't 'seek attention'
So that no one knows how I really feel.
I'm too scared to say it.
So I hide behind a smile, its my mask.

I tell that I'm tired but in fact I'm depressed.

I'm slowly giving up.

Sometimes I wonder if I will be ever be happy with myself. 
I worry that if I cant be happy with myself, 
then nobody will ever be happy with me 
and that just made me more paranoid. 
It's a cycle, insecurity, in confidence and diffidence, 
its all a cycle and it's destroying me.

I'm really miss those memories almost 7 months back
Feeling the same sign again and again
Why does it always rain on me?

Depression is not a sign of weakness,
it mean you have been strong for far too long.

Wednesday, January 29, 2014

I need a BREAKKK!!

I'm totally exhausted emotionally & physically

Diuji ketika bersendirian....

Maybe I'm look strong outside but too fragile inside

Whatever happen I have to be grateful what Allah get for me

SUBHANALLAH
ALHAMDULILLAH
ALLAHUAKBAR

Sunday, January 19, 2014

Yang terindah








source; hadiahbunga.com

Wednesday, January 8, 2014

Hurt and smile

Heart to be heal, stop the hurt


Keep smiling and move on, show that you are happy


Let's love search for us


sources : google image

Tuesday, January 7, 2014

Kesedihanku

Sepinya hari yang ku lewati
Tanpa ada dirimu menemani
Sunyi ku rasa dalam hidupku
Tak mampu aku 'tuk melangkah

Masih ku ingat indah senyummu
Yang selalu membuatku mengenalmu
Terbawa aku dalam sedihku
Tak sadar kau tak disini

Engkau masih yang terindah
Indah dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir seperti ini

Masih kuingat indah senyummu.
Yang selalu membuatku mengenangmu
Terbawa aku ddalam sedihku
Tak sadar kini engkau tak disini

Hampa kini yang kurasa
Menangispun ku tak mampu
Hanya sisa kenangan terindah
Dan Kesedihanku

source : google

Saturday, January 4, 2014

24 Things Single People are Tired of Hearing

1. “How are you still single? You’re so great."

2. “It’ll happen when you least expect it.”

3. “Don’t you ever get lonely?”

4. “Aren’t you worried you won’t be able to have kids?”

5. “Are you seeing anyone?”

6. “You should try online dating. My friend met their husband/wife that way.”

7. “They don’t deserve you.”

8. “You are such a catch.”
9. “Don’t worry, you’ll find someone someday.”
10. “He’s just not ready for a serious commitment yet.”
11. “One day when you’re married, you’ll wish you were single.”
12. “There are plenty of fish in the sea.”
13. “You’re just too picky.”
14. “Just don’t turn into some crazy cat lady.”
15. “She probably just lost your number.”
16. At a wedding: “You better get out there, they’re doing the bouquet toss.”
17. “You’re just too busy right now.”
18. “You have to love yourself before you can love someone else.”
19. In reference to your best friend: “Have you guys ever thought of dating?”
20. “I can’t wait to meet your future spouse, they are going to be amazing.”
21. “We’ll all be laughing about this someday.”
22. “You should let me set you up, I know the perfect person for you.”
23. “Don’t give up, it’ll happen.”
24. “You don’t need anyone.” DAMN RIGHT!

Thursday, January 2, 2014

Welcome 3 series

Hohoho...entering another phase of life.

Must be so challenging, need strong determination.

Kalau BMW 3 series tu paling murah harga kete RM200k ++, walaupun pengalaman hidup tak boleh ganti dgn nilai wang, tapi kadang2 dlm idup yg semua serba nak naik ni, wang memang la sgt2 berharga. Hanya terpulang pada kita nak salurkan dan gunakan harta yang ade secra berhemah.

Rase makin lame blog ni makin boring, sesuai sgt dgn tuan punye blog ni...

However, doakan byk2 moga tahun ni lebih bermakna drp thn2 sebelumnya...

Start from today, new challengesssss kat tempat kerja, hopefully under control, if not wish me to get a better career, far from here...