Friday, April 30, 2010

10000???

Although the Hits dah melepasi 10000 but no one had emailed me the print screen.....in dat case nobody won my present...aiisshhh mcm sumenye xkena ek...

No body won the prize and no body win my heart at this moment.... Such a hard work to make my dream come true....

Today, at the office ade buat farewell party for our bos. How ek??Just wish a good luck to him.

The baby is doing well, sebelum ni mandi mesti akan mengamuk, as for today morning since die dah berak ajak mandi trus and xbyk ragam mandi dgn tenang dan aman....fuuuhhhhh sib baik laaaa, my mom pun leh terkejut bile die balik tgk baby dah mandi and no hussle....hopefully die ok pasni, xde ngamuk2 dah....

........

"It's amazing how someone can break your heart and you can still love them with all the little pieces"

"I'm afraid to love afraid to love so fast, because every time I fall in love it never seems to last"

"Its hard to pretend you love someone when you don't but its harder to pretend that you don't love someone when you really do"

"Don't cry because it's over, smile because it happened"

"When you're in love and you get hurt, it's like a cut, it will heal with time but the scars will never fade"

Christina Georgina Rossetti
Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.

Sometimes you love something so much that it hurts to leave it, but you must. Sometimes it hurts too much to hold on to that thing you love. And sometimes you let go of what you love because it hurts, but then just sometimes... you get it back and live happily ever after

Wednesday, April 28, 2010

Benci

I hate this feeling rite now....mcm nak pecah dada dok tahan

dah datang plak satu lg penyakit

aduiiii tekanan btul laaaaa

Tuesday, April 27, 2010

Akhirnya....

Ade dua cerita yang berkaitan dgn tajuk ni.

1. Perjanjian maut gilerrr antara aku dan one of my ex-classmate where if we're 30 years old and both not married, then kami nak kawin berdua....hahaha I'm not sure whether the deal is serious or not, bile pk smule mcm takut pun ade mane la tau kan btul2 jadi macam tu, bile dah smpi umur tu leh ke nak trime diri masing2 walaupun dah kenal drp zaman sekolah. 

Anyhow, got the news that the boy will married soon. Happy and sad also why??Happy sbb brite baik kot, membe nak kawin xkan nak sedih plak. Sedih sbb xde laaa back up plan aku IF  (harapnye jodohku awal drp itu) umur 30thn aku lum kawin2 lagi sape sudi nak jadi pak sanggup calon. Tapi x brani dah nak wat deal mcm tu, seram sejuk jadinye. Anyway, I'm so happy for him.

2. Malam demi malam aku bertemu dengannyaaaaa....tak sanggup untuk berpisah walaupun sesaat, akhirnya aku mengambil keputusan untuk menyunting dirinya di depan kawan2nya yang lain bersaksikan oleh kak Tipah kite.

And now, he's mine!!! And believe it or not, it is the last piece for the color that I want (mmg dah nasib kaki aku mcm ni, slalu je dpt yg last piece and sample kedai). Bile tgk beg tu mesti korang da leh agak ape isi dlmnye....so I can sleep tanpa mimpikan sang arjuna ini lg hehehe....


Kadang-kadang Allah sembunyikan kita matahari. 
Perginya matahari, rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.

Monday, April 26, 2010

What a productive weekend

This weekend make my body become more healthier but not slimmer, why? Read until the end of this post, hahaha...

Saturday, 3 ahli geng sukun dara pingitan telah bangun awal2 pagi untuk bersiap2 melaksanakan beberapa misi yang telah dirancang beberapa hari yang lalu...destinasinya adalah di The Mines and Samsport Kajang.  From 9.30am until 2.30pm, my 1st time outing with them. Ape kitorang punye misi?

1. Nak mkn KFC, nyummyyyy, succeed
2. Jersey Geng Sukun & team badminton for gurlssss, succeed  
3. Cuci mate mencari cinta, failed however, seorang lelaki telah melanggar drp tepi, so terkejut beruk sbb baru je sebut that thing and its actually happen, tp bile toleh tgk anak ikan jerk so mission not accomplished.
4. Shopping not in the mission, we just window shopping sbb gaji lum masuk huhuhu.

Then, late afternoon, went to stadium to watch football, lawan dgn sape I dunno tp yg penting MMU menang...tanpa segan silu menjerit memberi sokongan hahaha ntah diorg dgr ke tak rasenye lg byk umpat drp sorak kot, K Maz lerrr perosak segalanya kui kui kui...


Sunday, training with 'Uncle Ong'....giving his best to train us for GLU, dah jadi tuan rumah mmg kena menang la kan, kalu tak.... malu lerrrrrrr....

After that, headed to Puchong untuk makan ayam kampung at Restoran Tuan Faridah....lame jugak melepak di situ tanpa menghiraukan bau2 badan yg memang sedia wangi (perasan nak mampus padahal busuk gilerrr) ntah org yg dtg mkn kat kedai tu bau ke tak ek??kitorng slumber je lepak lame2 tp org lain xde lak nmpk lepak ke ape maybe sbb xleh tahan bau wangi kitorng kot hahaha...

Late afternoon, my family came here to kidnap this baby from her mum.....yeaaaahhhuuuuuu and will stay with us about 1 or maybe 2 weeks and starting this Thursday I'd applied for leave just to gomol2 this cute baby, siap arrrr die hehehe cant wait to meet this cute little boy.


Cannot describe how much I miss him since 1st time jaga die aritu then he refuse to go home with his mum....aiyoyoyo hope this time he will not acting as before, I'm too scared huhuhu...Tak sabar nak cuti!!!!

p/s : Smlm tgk paper ade vacant kat Bintulu Port, trying my luck kalau dpt (berangan dulu) agaknye mak aku bagi tak pi sane???

Friday, April 23, 2010

Love Me

"Find a guy who calls you beautiful instead of hot, 
who calls you back when you hang up on him, 
who will lie under the stars and listen to your heartbeat, 
or will stay awake just to watch you sleep... 
wait for the boy who kisses your forehead, 
who wants to show you off to the world when you are in sweats, 
who holds your hand in front of his friends, 
who thinks you' re just as pretty without makeup on. 
One who is constantly reminding you of 
how much he cares and how lucky he is to have YOU... 
The one who turns to his friends and says, thats her..."

"Everyone says love hurts, but that isn't true. 
Loneliness hurts. 
Rejection hurts. 
Losing someone hurts. 
Envy hurts. 
Everyone gets these things confused with love, 
but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain 
and makes someone feel wonderful again.
Love is the only thing in this world that does not hurt".

"Giving up doesn't always mean you are weak...
sometimes it means that you are strong enough to let go". 

  

Wednesday, April 21, 2010

1st Attempt on E-Bay

 Presenting You....The Best Fragrance in My Heart....

 * 


*


*


*


*


*


*


*


*


*

 

Yeeeeaaaaaa......my 1st attempt shopping tru E-Bay, and got this lovely perfume, ok la tu, dpt jimat skit lgpun dah puas cari merata Malaysia, S'pore but cannot find, sume ckp dah abis stok...huhuhu

Dengan tenaga yang ade aku berusaha gak cari smpi la ke E-Bay ni haaa baru berjumpa dan akhirnyaaa its mine.....Love it so much. Mlm ni leh la tdo lena sambil peluk botol ni hehehe.

Membebel lagi....

Betul ke orang cakap, kalau rase happy kite akan rase masa cpat sgt berlalu. Macam mana if kite rase masa lambat sgt berlalu?

As for today, bile bangun drp tdo rase mcm dah ari Khamis or Jumaat but bile tgk ade lg 3 psg baju yang telah digosok masih tergantung elok kat dpn almari, baru laaaa perasan rupenye baru hari Rabu???? Bile kite nak sgt masa tu cpat berlalu, kite akan sedar masa tu lambat sebenarnya. Bile kite ade target dan dateline, mule la tak senang duduk kelam kabut nak buat ape yang patut dan waktu tu rase nak perlahankan setiap saat.

Byk btul dugaan dan cabaran yang perlu ditanggung, tu laaa pndi sgt cari masalah dan buat masalah. Bile dah terhantuk baru laaaa nyesal. Rase nak bertapa dlm gua selama 1 week dan keluar dgn new Ajleaa...

Tp time 'mengeteh' smlm best sesgt....rasenye mcm sume org duk pndg kitorng jerk, tokei kedai pun asik merenung tajam....kui kui kui ape nak wat, kalu geng sukun cukup korum dan ade plak En Asri turut serta mmg leh lingkup meja kerusi kedai mamak tu hahaha....

Tuesday, April 20, 2010

Thinking of me

"You are a sensitive person and you will be pleased to make Happiness to everybody, you will love to see the Joy of life around yourself and however it is not always like this and it is waste yourself. And you haven't got, yourself too, the happy life that you should deserve, and however with all your possibilities that you've got in yourself, the happiness have been passed so often, so nearly of yourself but you didn't take or didn't know how to grasp it. Some opposed negative forces have then tied up yourself."

This sentence really make my day, thinking of whatever I do for the sake of other people happiness even it had hurt me, I will get it in return just soon or not. The best part is Patience and lets Allah decide what  is the best for me when all my efforts and struggle that I'd done. I believe that He knows the best for me, I shouldn't regret or angry as I have most of the Love from my family and friends.

'Sacrifice our feeling for the loves one to make them happy'

Monday, April 19, 2010

Sweet & Sour

Sabtu 17 Apr 2010

8am until 12noon :- Kusyuk sesangat membuat semula laporan tender, should be siap last week tapi di saat2 akhir dpt 'wahyu' berlainan plak..nak cite pun wat penat otak jerk...

12noon until 3pm :- at EAB 3xxx, menjamu nasi daging buatan Kak Ayu Cun, sian tukang masak tu sorang2 jerk menyiapkan segala lauk pauk yang akan dijamu kepada G.S a.k.a Geng Sukun, haaaa korang mesti igt posting aku 2-3 ari lepas Waiting & keep Waiting tu pasal aku nak jumpe somebody special kan??Actually mmg btul pun, at this moment diorng tu laaa yang dimaksudkan since we get close.

Well, atas pertimbangan yang waras ini diwar-warkan kepada semua org agar pilihlah Kak Ayu menjadi calon Barisan Nasional isteri, sedap oooo die masak...muke maintain cun jerk walaupun penat lelah memasak....Daging lembu tu bukan main lembut direbus selembut kulit tukang masaknye....btul tak tipu....This is my 1st time makan nasi daging, sebelum ni xleh nak byg camne rupenye....Selain itu, mak dara kite a.k.a K Maz telah menyediakan dessert yang sedap di alam semesta iaitu Apple Crumble....nyummyyyyy tp yang ni xleh la nak wat calon isteri sbbnye anak dah 4 kui kui kui....

Saje nak wat korang terliur di pagi2 hari ni, tgk je laaa ek hasil air tangan tukang masak pada hari tersebut. Kalau ade yang berminat nak amik order buat calon isteri jangan lupe email I ok?


3.30pm until 9.00pm :- Somewhere with someone, going to have a big and serious discussion chit and chat. I dont know how is it going and that so actrocious of what I'd already decide but I must go for it and hopefully never ever regret...Dan paling regret coz kasut idamanku itu tidak ade ditempatnya, I must go to Alamanda sbb kat situ je nampak kasut tu harap2 lum abis stok. And tq sbb ade org yang risau kehilangan I di MMU. Actually saje nak tuka angin, asik bau kedai Pak Yeop je, nak gak bau Fahrin ke Ally ke kui kui kui......


Sunday 18 Apr 2010

9am -11.30am :- I have mission possible, having a 1st job as freelance camerawoman (isshh meremang bulu roma, bajet bagus jerk kan). That morning, going with Kak Ct & Kak Ayu. Actually, thanks to En Asri a.k.a Abg Jebos coz let me and trust me to be his camerawoman for his 1st join paintball game in Cyberjaya. Dia ni mmg otai main ape2 sport pun, equipment for the game also lengkap, riban2 dah diabiskan. And my 1st time masuk padang perang tu dgn berbekalkan his camera and face mask. Tapi aku x brani nak pi snap dekat2 xpasal2 nnt aku yang kena tembak, lgpun precaution pada camera mahal tu awal2 lagi dah dibuat, the marshal bagi kain untuk tutup lens camera sbb die ckp selalunye akan terkena percikan peluru...huhuhu

I'm not sure niat sebenar tibe2 he asked me for the job, bile ditanya, die ckp 2 sbb je, one is nak suh kitrong berpeluh2 kuruskan badan dan secondly as the place u will find the 'jodoh', concern btul die dgn kawan2 die yang lum bertemu jodoh ni ek hahaha....Dan the best thing was rase mcm pro jerk snap gambo smpikan kena tuka2 lens, Kak Ct laaa yang setia membontoti aku dan memegang lens yg satu lg.

Tapi rasenye masih kena byk belajar sbb photographer tak bleh malu2kan??Kena sentiasa alert dgn persekitaran dan tgn kena pantas utk amik memorable moment. Tapi disebabkan tempat baru, we just know En. Asri tu je dan 99% were new men, so we all jadi mcm segan lerrr, mule2 je laaa dah lame2 tu diorng pun mcm ok jerk, ape laaaa lagi kan, snap je ikut suke ati aku. Hopefully, aku ade testimoni yg baik drp En Asri, mane tau leh tuka profession plak dan jadi mcm Saiful Nang (berangan la sgt, baru 1 job dah berlagak bagus hahaha).
 The last snap I took before going home.....

That's all the diary for last weekend. I really enjoy it.

Sunday, April 18, 2010

Prevention is Better than Cure

If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don't, they never were. 

 Love is a fire. But whether it is going to warm your heart or burn down your house, you can never tell.

The greatest pain that comes from love is loving someone you can never have.  

Missing you isn't the hard part, knowing I once had you is what breaks my heart.

Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never knew.

Sometimes I wish I were a little kid again, skinned knees are easier to fix than broken hearts.

Love is like a puzzle. When you're in love, all the pieces fit but when your heart gets broken, it takes a while to get everything back together. 

  Maybe part of loving is learning to let go.

Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop.


p/s: Hope that this pain will gone easily, Jan 2011 - Misi Mencari Cinta Mission Impossible, anyone wanna join me?    
 

Friday, April 16, 2010

Heartless

I'm so heartless rite now, like somebody had stolen my heart and break it into pieces.

Cant even talk and think rationally.

Why me?Again??

Waiting...and keep waiting....

Dear G.S.
Cant wait for tomorrow, even though may have to go to the office (kalau rajin tahap maksima) but I will spend some time just for my bebeh baby. Can wait to see. Hugss n kisses.

Thursday, April 15, 2010

Ade orang....

Ade orang tanye nape aku membebel..

Ade orang tanye nape aku slalu lost fokus...

Ade orang suke wat aku tekanan....

Ade orang tak suke aku...

Ade orang suke nak amik tau pasal aku....

Ade orang tak suke aku hidup tenang...

Siapa pun anda, di mana pun anda, I LOVE HATE YOU all.....

p/s:  Kasut tu perlu wajib dibeli, dah angau dah ni lagipun pagi2 dah wat mood keje spoiled bile bukak emel...wwuuuaaaa mukeku sgt2 laaaaa nmpk buruk.....leh tak aku nak saman org tu sbb gagal menjalankan tugas yang diberikan huhuhu

Wednesday, April 14, 2010

Renungan..... 2

Today is the day for a lesson....anyway, wanna share some info for my lovely friends yang sudi bace blog ni, sama ada ada kaitan dgn diri sendiri ataupun org yang rapat dgn kite, leh la sebar2kan ye...however is it, sharing is always show us caring to the person rite?

Rasenye mcm penah dah wat entry ni tapi bile check2 tak jumpe la pulak, haaaiiiiisshhhh dah nyanyuk ke ape??
Anyway, kalau kite ingatkan byk kali pun ok gak kan, supaya hidup sentiasa tenang dan bahagia.

Ok for today, I wanna share Doa Putus Cinta dan Doa Pendekat Jodoh. Ishhh dua2 doa ni ade kaitan antara satu sama lain. Btul tak??Kalau ade org penah  mengalami dan sedang mengalami keadaan mcm ni mesti akan lebih memahami kan?

Ok, without further due here are the Doa....

Sama ada pengganti dah ditemui atau tak, kadang2 hati kite akan ade rase rindu dan nak tau ape khabar 'bekas' masing2 kan? Lebih2 lagi bile 'bekas' tu kite rase lebih bagus drp pengganti yang ade skang ni. However, setiap org ade kelebihan masing2, the past already past nak merayu2 supaya 'bekas' tu amik kite lepas die buang kite???No way man, tp kalau 'bekas' tu buang kite dan die nak amik kite balik, korang pandai2 la pikirkan untuk kebahagiaan korang ye. Tuan tanah tak brani nak bagi ape2 komen tp kalau nak email dan nak tau pendapat amatlah dialu-alukan hehehe....

Biasanye yang susah nak lupe 'bekas' ni if kite xde lagi pengganti, ade yang suke tp kite xleh trime cinta baru sbb masih igtkan cite lame, cubalah amalkan doa putus cinta tu ye, mcm yang ditulis kat atas tu, tak semestinye org bercinta je, tunang ke suami isteri ke sume leh apply doa ni.


Ini pulak doa pendekat jodoh, bile tgk many friends kite yg dah kawin dan ade sesetengah dah beranak berduyun-duyun pinak pun mesti kelompok yang lum kawin ni akan terasa jugak kan??? Walaupun zaman moden skang ni tapi timba tetap malu nak cari perigi, apetah lagi perigi nak cari timba. Dan kadang2 tu desakan dan tembakan soalan2 yang tak ingin didengar telah menyebabkan kelompok ni rase gelabah desperado dan jugak berapi satu badan.

Bile dah jadi mcm tu, sape je yang dtg mengorat menyapa akan disambar je tak kira siapa, huhuhu so sad rite??Tapi kalau masih single tu dan mak ayah dah tolong carikan jodoh trime je laaa, restu mak ayah lagi penting (nape mak ayah aku tak tolong carikan ek??) kan......

Doa ni kalau org lain nak doakan untuk org lain pun boleh, no big deal, mendoakan kebahagiaan org yang kite sayang dan melihat org tu bahagia adalah lebih bermakna drp kita bahagia tp ade org lain yang keciwa....
Ok lah, sudah2 lerr membebel, keje berlambak2 dah tu.

Semoga kite semua dapat manfaat daripadaNya. Aminnnn...

sumber doa : koleksi cinta

Tuesday, April 13, 2010

Dreaming of You

INCA SLIP by Clarks

Dah 2 mlm berturut2 aku mimpi sang kasut ini......kalu mlm ni mimpi lagi aku rase aku kena beli gak walaupun harganya RM298.00, tutup mate sebelah mase nak bayo tu. Maybe sesetengah org rase tak de la mahal tp kalau ikutkan akal pikiran aku yang logik dan masih waras rasenye macam mahal. Itu laaa lain kali kalu mmg dah tau kasut dlm kedai tu mahal2 jgn cube2 nak try test pakai, bile dah rase best n selesa mule laaaa nak beli tapi tak mampu. Inikah dinamakan perempuan???Ok la kot sebabnye aku mmg perempuan kan???

Isshhh xpenah aku jadi camni tau, tiap kali lalu dpn kedai Clarks tu aku rase kasut ni macam memanggil je suh aku beli dah lerr elok2 die display kat dpn kedai huhuhu.....Walllaaaaweeiiii (bak kate K Maz), bile dok pk jantung dug dag dug dag, tgk lelaki ensem pun xde rase smpi camtu skali.....hehehe

I Just Haven't Met You Yet

I'm not surprised, not everything lasts
I've broken my heart so many times, I stopped keeping track
Talk myself in, I talk myself out
I get all worked up, then I let myself down

I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought of every possibility

And I know someday that it'll all turn out
You'll make me work, so we can work to work it out
And I promise you, that I give so much more than I get
I just haven't met you yet

I might have to wait, I'll never give up
I guess it's half timing, and the other half's luck
Wherever you are, whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life

And I know that we can be so amazing
And, baby, your love is gonna change me
And now I can see every possibility

They say all's fair
In love and war
But I won't need to fight it
We'll get it right and we'll be united

Monday, April 12, 2010

Sometimes.....

No one knows what other people think

No one knows what they should do

No one knows how is it happened

No one knows to take care of each other

No one knows to be good to others

to be cont.....

Saturday, April 10, 2010

Pro and Cons Driving 'Alone'

Actually hari ni aku ade test SPA di Cherating tapi aku tak gi...sbb pagi td bile dikejutkan aku rase kepala berat semacam dan aku nye 'seriau' still ade. Memang aku rase malas mode nak pi test tu.

Sejak 2 menjak ni, aku perasan yang aku ni selalu hilang fokus while driving. Lebih2 lagi bile driving sorang ataupun ade org tp tgh tdo or not very alert what is going on the road.

Kalau ikutkan drive sorang2 laaa membuatkan kite rase lebih alert dan berhati-hati. Yes, of coz I'm thinking of that but only when 15-30 mins, lepas drp tu je aku dah ilang fokus. Dengan suke2 ati kuar masuk simpang tanpa pikir dan tengok ade kenderaan ke tak. Dah slalu gak lerrr aku jd camtu cume balik kg kali ni 2 kali aku cuai sgt2, but nothing happened.

Macam yang berlaku ari Jumaat lepas, somewhere at Bangi...nape ntah aku mmg lupe gile nak brenti dan tgk kenderaan kat blakang trus je keluar drp susur jalan, bile kena hon baru aku perasan kete blakang laju gilerrr dan aku terbrek tgh2 jalan tu...Nasib baik laaaa driver tu sempat brek if not xtau laaaa ape nak jadi, cuak gilerrr siap kena tunjuk sign jari tgh tu oleh driver pompuan terbabit. And mmg salah aku sepatutnye brenti dulu sebelum nak masuk main road tp ntah laaaa mmg tak terpikir nak wat camtu.

Dan insiden 1 lagi on the way balik to hometown, ujan yangsgt2 laaa lebat, my bro cannot see clearly when driving in the rain and like or not I need to be brave to drive walaupun cuak gak sebenarnya sbb jalan pun tak nmpk inikan plak line2 pembahagi jln tu...hanya bertemankan lampu2 kereta merah dan putih tu je....walaupun dah fokus tp lame kelamaan leh gak tersasar masuk lorong sebelah, bukan sbb ngantuk tp aku pun xtau ape yang jadi sebenarnya, kadang2 dgr adik aku ckp dah masuk line, kdg tu terlalu rapat ke bahu jalan.....org lain plak yang tolong sedarkan aku....

What actually is going on??So far I'm still save and a life. Kalau ikutkan aku mmg rase takut bab driving ni tapi kalau xbrani susah laaa kan, bile berlagak berani mcm tu laaa, fokus awal2 je, bile dah lame2 tu, aku rase mcm aku je ade atas jln tu. Wondering macam mane org lain boleh bawa laju2 dan boleh lg mkn sambil minum mase driving dan leh lagi buat mcm2 'keje'. I'm just born to be a passenger ke??? However, I need to find my driver first. At this moment I have to get through it until I cant touch that 'stereng' anymore. Ape lagi yang aku lum buat???Sepanjang mase aku ishtigfar dan bace ape2 ptt tp still lost focus.

Can anyone give me a tips?Or how to overcome this problem?

Thursday, April 8, 2010

8 - 2

Congrats to all MMU badminton team vs ICU JPM..

This is Second time aku bermain untuk friendly match. First ari tu kat Banting and now jadi tuan rumah plak menentang otai2 gomen. However, this is 1st time aku menang sbb main mixed kot....its a big help from Mr RAM (geng sukun bg name hahaha).

Pasni another friendly match going on 23rd Apr melawan team Puncak Niaga, yang ni lum tentu lagi main mixed or double. Ape2 aje pun bole asalkan partner aku tu leh support each others. Kalau tidak, jgn terkejut aku leh tinggalkan org tu main sorang2 kat court tu...kui kui kui, yeaaahhh skang ni aku akan menjadi kejam dan tersangat kejam untuk menjaga hati dan perasaan sendiri, sampai bile nak jaga hati org jerk???tp mampukah aku berkelakuan seperti itu???Sama-sama kita tunggu dan lihat.

Tak byk gambar nak post sbbnye aku rase macam camera ni dah bengong, dah tua sgt kot, lagipun merangkap gak public camera kalau diorng nak pinjam untuk report keje huhuhu...nak camera!!! nak camera!!! sape2 yang murah hati tu, tolong laaaa sedekahkan camera baru sebijik je...pleaseee...pleasee

Kalu xcaye tgk je laaa gambo2 yang aku amik mlm td...tgk haaaa tak sharp pun huhuhu saje je ek salahkan camera ntah aku yg xreti nak amik gambo... ampun tuanku


St. Augustine:-Better to have loved and lost, than to have never loved at all, syukur that I'd already experienced both and most of it feel pain & hurt.

p/s: Esok cuti because this Saturday my twins bro besday and my parent anni...so sweet kan they share same date. And the most grateful to my mom cause manage to bring the twins to the world when they celebrating 2 nd year of anni 1985.

Tuesday, April 6, 2010

Aku bukan Serangga

Please hormat hak sebagai manusia yang same2 hidup berkongsi udara, air dan tanah di dunia ni.
Kalau rase xleh nak terima aku berkongsi dunia dengan korang then better bunuh aje drp trus seksa aku secara spiko, kasar dan halus.

Sometimes, people need to be alone, need to be by their own. Kalau ganggu tu mmg tak sayang nyawa laaa....dont force me to kill u. Nampak luaran maybe tenang but only the person knows what is inside.

Walaupun badan aku kecil dan rasenye senang nak dibuli, tp aku still manusia dan sentiasa akan jadi manusia. Sampai satu tahap aku pk just nak duduk dlm bilik tanpa amik tau hal dunia, ape jd kat luar or ape yang org lain buat. Tapi memikirkan ade keluarga yang masih perlukan aku dan aku perlukan mereka, maka beristighfar dan mengucap byk2 supaya ape yg aku pikir tak terpesong.

Monday, April 5, 2010

I'm not missing u!!!

This morning woke up with unstable mood. Rase nak muntah, perut meragam, pening kepala...but act like nothing happen.

Gastrik ke?? Nak kate mkn tak tentu, rasenye smlm mcm mkn lebih jerk. Ye laaa pagi2 bgn masak nasi 1 pot then goreng nasi goreng cili api mkn smpi lerrr lewat petang. Malam dah x mkn sbb sepanjang ari mkn nasi pastu xde wat exercise yang leh kuarkan peluh huhuhu...

Mase tgk ABPBH tu perut dah meragam, kepala dah pening..gagahkan jugak tgk tv smpi lerr last performance tu aku nmpk sayup2 je muke Black. Then tersedar bile alarm hp bunyik.

When at office, start je merenung monitor, dah start loya dan memuntahkan angin2 yang ade dlm bdn. Rasenye x smpi 30min aku tgk monitor tu....aiisshh camne nak wat keje ni kalau xleh nak tgk monitor?? Typewriter dah lame x wujud dlm kamus idup aku ni, fizikalnye pun aku dah lame x nmpk. Then paling seksa pas je briefing pagi tadi, lg kuat lerrr loya2 nye....kalu muntah kuar something ok gak tp kalu kuar angin je ni pedih rase kat perut dan seterusnya menusuk plak ke buah pinggang. Rase nak 'mengudang' je bawah meja ni tp kang org pelik plak kasut cukup kat luar tp org xde...

Harapnye bukan gastrik, sbb sakitnye aku xleh tahan walaupun aku tau leh kuruskan badan skit2 hahaha... Sempat amik kesempatan drp kesempitan diri sendiri, well aku x susahkan org lain k...

Tapi x igt la bile sakitnye ok sbb bile dah bergelak ketawa dgn org2 kat opis ni dpt la ilangkan rase sakit tu...
Oh gastrik, i dont miss u, dont come to see me ok coz i dont want to see u!!!

Saturday, April 3, 2010

OT but No Pay

Pagi Sabtu yang indah ni aku berusaha terpakse bergegas ke opis sebab ade keje yang perlu diselesaikan. Nak buat kat umah?jangan harap lerrr aku nak memunggah kotak penuh dgn dokumen tender. So wat2 suke hati laaa pi opis....

Punye laaaa busy sgt this week smpikan aku pun lupe ape yg terjadi sebenarnya. Ditambah dengan pening kepala sebab asyik mengadap monitor, skang ni mcm ditambah dgn 1 lagi sakit iaitu sakit dada, mcm ade batu besar menghempap dadaku. Rentetan drp itu, aku tidak bernafsu berselera untuk makan dan rase nak tidur je. Dan buat kesekian kalinyeeee aku dah rase xsedap hati, tp psl ape ek?

Buang jauh2 ape yg menyerabutkan otak dan cube untuk mengosongkan pikiran. Ini tidak, tdo pun mcm2 hal berlaku (i means mimpi laaaa).

Walaupun begitu, harus kurangkan aktiviti yang boleh memontokkan menggemukkan lagi badanku ini supaya berat maintain dan kalau boleh kurangkan smpi 48kg.....huhuhu

Petang ni mcm nak mengelilingi dunia trek balapan kat stadium tu taaaaapppiiiiiiiiiiiii.....MALAS, ape nak buat ek supaya tak perlu susah2 nak kurus?Tak yah makan?Nnt lapo plak pastu gastrik kang kunjung tiba aku gak yg susah.

Wuuaaaaaaa........tekanan jiwa dan perasaan btul laaaaa......nak nangis tapi tak kuar airmata.

Thursday, April 1, 2010

Saje nak cari pasal

Motif : Nak ilangkan pening kepala dan tekanan yang datang bertimpa-timpa, terima kasih kerana sudi membaca.

Smlm walaupun tak dpt Pizza Hut tp dpt lerrr mkn kat anak syarikat adik bradik dgnnye iaitu Rasamas sambil make 'a' shopping, I cannot window2 ni kalu nak trus door shopping sbbnye sakit hati je kalu window2..time ade duit je baru kuar shopping, tu pun sbb duit jual saham ASB dah dpt so nak reward diri sendiri. Lagi satu alasan sbb 'mende' tu dah rupe belacan huhuhu...

Last nite dinner : Kid's Platter Rasamas


Well, 1 dah tertunai ade lg lum terbeli ni....xpe slow & steady, ur not RICH or have MANY MONEY to shop. Please wear sixe XL if that ur size Miss Ajleaa.....

Actually, tuan tanah not feeling well, dr smlm pening kepala dan rase loya sbb dah 3 ari ngadap pc gara-gara asset verification. Bile dikenang tak nak igt lagi smpi termimpi2....weekend ni tak balik KOT sbb maybe next week planning (slalunye xjadi) to take maybe a week holidays. 

 Lagipun, belum reda hal asset verification, smpi plak sekotak dokumen tender nak kena evaluate, walaupun report bos yang buat tp nak selak selai2 dokumen2 tu aduiiii..lum buat dah pening....tambahan plak aku dah jumpe awal2 sume dokumen ni mase opening tender aritu, bayangkan start kul 12 smpi lerrr kul 5 ptg baru siap. Rehat pun 30 minit tp sekitar bgnan STC tu je, kalau ikut law mmg xleh kuar pun drp bilik tu tp gile kau...

Skang ni aku rase makin kecik ati sensitif sbb aku rase tak dilayan mcm manusia dan perempuan. Dan hak sebagai manusia yang hidup di atas muka bumi ni mcm dah dicabul. 

Sebab ape?  
1. Gangguan seksual 18sx
2. Gangguan perasaan sbb makin ramai ambil berat amik tau hal peribadi aku. 
Rugi tak wat statistik  calon2 yang pernah cube ditemukan  untuk aku maybe aku kena wat special posting pasal bab ni kot?. Nak tutup mulut tempayan orang mmg susah.

Slalu sgt rase menyesal bile dah jadi mcm tu. Maybe silap aku gak sbb open sgt smpi org senang nak buli dan slalu je jaga hati org drp jaga hati sendiri. Ape2 pun memang salah aku lerrr....sibuk nak salahkan mulut tempayan orang padahal diri sendiri yang cari nahas kan?

Camne cara bergaul yang betul? Camne nak jawab soalan maut cepu emas drp org2 yang nak tgk aku dpt laki bahagia? Tp nak cite pun xleh nak open sbbnye kat MMU ni name pun multimedia so network gosip internet bergerak sgt laaa pantas kalau bukak cite ade kot umah aku dibakarnye dan makin ramai yang xleh tgk aku idup.

Just nak igtkan je laaaa, wahai lelaki dan perempuan yang telah mempengaruhi sedikit sebanyak kestabilan keamanan emosi, mental dan fizikal supaya beralih ke orang lain la plak. Penat sangat la bile mende2 camni duk menghantui hidup dan tidur aku. Kepada yang gatal sgt tu, cari laaaaa bini ke awek ke kalau nak puaskan nafsu menggatal. 

Pastu ada yang baik hati sangat sampai sanggup carikan calon suami tu untuk anak dara tua walaupn baru 26 tuan tanah, terima kasih byk2 kalau aku dah desperate sgt nak cari calon laki nnt aku ckp la ye siap wat iklan lg, wat mase ni mcm cukup la dulu dgn masalah yang ade. Kalau tahun dpn punye besday pun lum kawin lagi korang leh la sediakan resume dan calon2 yang sesuai maybe time tu aku desparate la kot hahaha. Dan akan ku 'tickle'kan besday aku utk tahun dpn untuk rujukan kawan2 ku sekalian.

Ok, pening dan loya dah kurang....kena sambung dan consentrate keje....nanti xpasal2 dpt warning show cause letter.