Monday, April 19, 2010

Sweet & Sour

Sabtu 17 Apr 2010

8am until 12noon :- Kusyuk sesangat membuat semula laporan tender, should be siap last week tapi di saat2 akhir dpt 'wahyu' berlainan plak..nak cite pun wat penat otak jerk...

12noon until 3pm :- at EAB 3xxx, menjamu nasi daging buatan Kak Ayu Cun, sian tukang masak tu sorang2 jerk menyiapkan segala lauk pauk yang akan dijamu kepada G.S a.k.a Geng Sukun, haaaa korang mesti igt posting aku 2-3 ari lepas Waiting & keep Waiting tu pasal aku nak jumpe somebody special kan??Actually mmg btul pun, at this moment diorng tu laaa yang dimaksudkan since we get close.

Well, atas pertimbangan yang waras ini diwar-warkan kepada semua org agar pilihlah Kak Ayu menjadi calon Barisan Nasional isteri, sedap oooo die masak...muke maintain cun jerk walaupun penat lelah memasak....Daging lembu tu bukan main lembut direbus selembut kulit tukang masaknye....btul tak tipu....This is my 1st time makan nasi daging, sebelum ni xleh nak byg camne rupenye....Selain itu, mak dara kite a.k.a K Maz telah menyediakan dessert yang sedap di alam semesta iaitu Apple Crumble....nyummyyyyy tp yang ni xleh la nak wat calon isteri sbbnye anak dah 4 kui kui kui....

Saje nak wat korang terliur di pagi2 hari ni, tgk je laaa ek hasil air tangan tukang masak pada hari tersebut. Kalau ade yang berminat nak amik order buat calon isteri jangan lupe email I ok?


3.30pm until 9.00pm :- Somewhere with someone, going to have a big and serious discussion chit and chat. I dont know how is it going and that so actrocious of what I'd already decide but I must go for it and hopefully never ever regret...Dan paling regret coz kasut idamanku itu tidak ade ditempatnya, I must go to Alamanda sbb kat situ je nampak kasut tu harap2 lum abis stok. And tq sbb ade org yang risau kehilangan I di MMU. Actually saje nak tuka angin, asik bau kedai Pak Yeop je, nak gak bau Fahrin ke Ally ke kui kui kui......


Sunday 18 Apr 2010

9am -11.30am :- I have mission possible, having a 1st job as freelance camerawoman (isshh meremang bulu roma, bajet bagus jerk kan). That morning, going with Kak Ct & Kak Ayu. Actually, thanks to En Asri a.k.a Abg Jebos coz let me and trust me to be his camerawoman for his 1st join paintball game in Cyberjaya. Dia ni mmg otai main ape2 sport pun, equipment for the game also lengkap, riban2 dah diabiskan. And my 1st time masuk padang perang tu dgn berbekalkan his camera and face mask. Tapi aku x brani nak pi snap dekat2 xpasal2 nnt aku yang kena tembak, lgpun precaution pada camera mahal tu awal2 lagi dah dibuat, the marshal bagi kain untuk tutup lens camera sbb die ckp selalunye akan terkena percikan peluru...huhuhu

I'm not sure niat sebenar tibe2 he asked me for the job, bile ditanya, die ckp 2 sbb je, one is nak suh kitrong berpeluh2 kuruskan badan dan secondly as the place u will find the 'jodoh', concern btul die dgn kawan2 die yang lum bertemu jodoh ni ek hahaha....Dan the best thing was rase mcm pro jerk snap gambo smpikan kena tuka2 lens, Kak Ct laaa yang setia membontoti aku dan memegang lens yg satu lg.

Tapi rasenye masih kena byk belajar sbb photographer tak bleh malu2kan??Kena sentiasa alert dgn persekitaran dan tgn kena pantas utk amik memorable moment. Tapi disebabkan tempat baru, we just know En. Asri tu je dan 99% were new men, so we all jadi mcm segan lerrr, mule2 je laaa dah lame2 tu diorng pun mcm ok jerk, ape laaaa lagi kan, snap je ikut suke ati aku. Hopefully, aku ade testimoni yg baik drp En Asri, mane tau leh tuka profession plak dan jadi mcm Saiful Nang (berangan la sgt, baru 1 job dah berlagak bagus hahaha).
 The last snap I took before going home.....

That's all the diary for last weekend. I really enjoy it.

4 comments:

  1. heheh..malu i ni..anyway thanks so much. i take that as a compliment..tima kasih sebab datang mkn :)..who's next?

    ReplyDelete
  2. ok la tu.. bleh train lg. belajar guna manual setting. some of the pic tu, mmg ada ciri2 foto yg baik dah, tp boleh diperbaiki lg. :D

    ReplyDelete
  3. Kak Ayu Cun - well advert baik punyaaaa.....rugi sape xnak booking hahaha...well maybe me???

    Asriey - huhuhu ye laaa mane leh pick up dlm mase 2 jam je kot....xpe2 ade rezeki nnt aku akan blajo gak ...

    ReplyDelete
  4. yea yea nk mkn umah ajleaa nanti..tima kasih, nanti i kasi komisen yer hahahah

    ReplyDelete