Wednesday, April 14, 2010

Renungan..... 2

Today is the day for a lesson....anyway, wanna share some info for my lovely friends yang sudi bace blog ni, sama ada ada kaitan dgn diri sendiri ataupun org yang rapat dgn kite, leh la sebar2kan ye...however is it, sharing is always show us caring to the person rite?

Rasenye mcm penah dah wat entry ni tapi bile check2 tak jumpe la pulak, haaaiiiiisshhhh dah nyanyuk ke ape??
Anyway, kalau kite ingatkan byk kali pun ok gak kan, supaya hidup sentiasa tenang dan bahagia.

Ok for today, I wanna share Doa Putus Cinta dan Doa Pendekat Jodoh. Ishhh dua2 doa ni ade kaitan antara satu sama lain. Btul tak??Kalau ade org penah  mengalami dan sedang mengalami keadaan mcm ni mesti akan lebih memahami kan?

Ok, without further due here are the Doa....

Sama ada pengganti dah ditemui atau tak, kadang2 hati kite akan ade rase rindu dan nak tau ape khabar 'bekas' masing2 kan? Lebih2 lagi bile 'bekas' tu kite rase lebih bagus drp pengganti yang ade skang ni. However, setiap org ade kelebihan masing2, the past already past nak merayu2 supaya 'bekas' tu amik kite lepas die buang kite???No way man, tp kalau 'bekas' tu buang kite dan die nak amik kite balik, korang pandai2 la pikirkan untuk kebahagiaan korang ye. Tuan tanah tak brani nak bagi ape2 komen tp kalau nak email dan nak tau pendapat amatlah dialu-alukan hehehe....

Biasanye yang susah nak lupe 'bekas' ni if kite xde lagi pengganti, ade yang suke tp kite xleh trime cinta baru sbb masih igtkan cite lame, cubalah amalkan doa putus cinta tu ye, mcm yang ditulis kat atas tu, tak semestinye org bercinta je, tunang ke suami isteri ke sume leh apply doa ni.


Ini pulak doa pendekat jodoh, bile tgk many friends kite yg dah kawin dan ade sesetengah dah beranak berduyun-duyun pinak pun mesti kelompok yang lum kawin ni akan terasa jugak kan??? Walaupun zaman moden skang ni tapi timba tetap malu nak cari perigi, apetah lagi perigi nak cari timba. Dan kadang2 tu desakan dan tembakan soalan2 yang tak ingin didengar telah menyebabkan kelompok ni rase gelabah desperado dan jugak berapi satu badan.

Bile dah jadi mcm tu, sape je yang dtg mengorat menyapa akan disambar je tak kira siapa, huhuhu so sad rite??Tapi kalau masih single tu dan mak ayah dah tolong carikan jodoh trime je laaa, restu mak ayah lagi penting (nape mak ayah aku tak tolong carikan ek??) kan......

Doa ni kalau org lain nak doakan untuk org lain pun boleh, no big deal, mendoakan kebahagiaan org yang kite sayang dan melihat org tu bahagia adalah lebih bermakna drp kita bahagia tp ade org lain yang keciwa....
Ok lah, sudah2 lerr membebel, keje berlambak2 dah tu.

Semoga kite semua dapat manfaat daripadaNya. Aminnnn...

sumber doa : koleksi cinta

No comments:

Post a Comment