Thursday, May 28, 2009

I'm broke!!

Huhuhu nak tau tak???baru 28hb Mei kan, pay day pun sudah tp I'm already broke!!!!Kena gagahkan diri untuk hidup sebelum tunggu pay day bulan Jun huhuhu...azab dan seksa gilerrrrr....kebetulan bulan ni ade beberapa barang penting aku kena beli....fuyyoooo btul2 menguji keimanan aku....dgn masalah keje lg.....

Ya Allah, mmg terseksa rasenye....nak mkn ape pun aku xtau sbb nak kena rancang btul2 kalu tidak kena kuarkan duit tabung...huhuhu oh no no no.....duit tu nak kumpul utk btul2 emergency....nak beli kete, beli umah huhuhu......dah lerrr skang ni nak gi keje pun dah malas, rase down yg amat, rase mcm bangkai idup je... ade or xde xdtg untung or rugi pada sape2 pun....dpt gaji pun mcm x ptt je.....selera mkn mmg gile2 tp terpakse pk 2-3kali b4 aku layan nafsu yg pantang tgk makanan......

Rase nak peluk mak kuat2 tp jauh......rase nak tdo 4-5 hari dan bangun jd org lain (mengarutnyaaaa)....rase nak diamkan diri (opsss so sory untuk membe2 yg aku x angkat fon, aku xsedia nak ckp dgn korang, nak pegi kenduri kawin pun aku x snggp eventho aku nak sgt tgk kawan2 lama aku kawin n jumpe kwn2 yg lain, xdpt nak post entry hari2, xdpt nak jwb tag ged drp blogger lain and kdg tu mood aku x berapa elok...malas nak berckp, xde mood nak bergurau, mls nak layan org........

Nape aku jd camni ek???Nak explain feelings pun aku xtau...hidup dlm dunia yg lain, nak curah rase hati supaya kurang beban tp nnt jd dosa lak sbb ckp psl org lain dan akan secara sengaja akan kutuk2 org kan....so better aku diam je, tahan je laaa selagi boleh sabar....

Korang penah jmp ke org mcm aku ni???alien pun x mcm ni kan???mesti Allah marah kat aku dan bagi aku ujian yang aku rase susah sgt nak survive huhuhu...Ya Allah berikanlah aku kelancaran hidup dunia dan akhirat.....

Monday, May 25, 2009

Honeymoooonn....

Hehehe..jangan gabra beb!!
Gua lum kawin dan nikah lg laaaaa....Sabtu lepas baru balik dr Kuching pergi honeymoon dgn my mum, 2 org adik...ayah n 1 more bro ade je kat Semenanjung.....

So far so good laaaa, anyway dah byk hutang entry antaranya :-

1. Trip to Bandung
2. Treasure Hunt - Melaka
3. Kuching - always thinking how if I bumped to 'someone'

Nanti ade mase aku try wat sume entry tu hehehe.....

Lagipun skang ni mmg busy gilerrrr.... and arini gak br aku dpt tau aku kena pegi lagi 'training orange yg x smart' huhuhu seksa jiwe dowh...baru je last month aku pegi, bulan ni nak kena pergi lagi...3 hari lak tu kat KL lak tu (triangle square), kena bertolak awal pagi sbb confirm jammed punye laaaaa.....

And now I have to think for a better future....keje kat sini mcm dah hujung tanduk...not even save anywhere anymore even I love being here....with most of them are men hahaha joking....

Tapi dah cari mcm2, xde pun pggl interbiu rase dah fed up gilerrr....nape laaaa xde sangkut kat mane2 pun huhuhu.....tapi kalau boleh dlm KL aku xmo laaaa...aku xleh idup sesak2 camtu....and almost everyweek member skolah aku kawin..huhuhu xdpt nak dtg laaaa so sory sbb aku bz laaaa wiken pun de hal jugak....cari duit lebih (tp still x lebih2 gak)huhuhu

Sunday, May 10, 2009

SmartOrange Training

Actually last week mmg super duperr triple busy sbbnye 3 hari ade training kat Grand Season Hotel....pasal teamwork & networking....mule2 tu ade la 4 org dr MMU tp last2 aku je yg leh pegi....lantak lerr kan kalu ramai2 pun bukan dpt group same....

Hari pertama tu mmg mcm malas gi lerrr nak pegi dah lerrr bertolak kul 7....mkn pun x sempat, tp bile dah masuk lunch tu ok la skit sbb trainer nye best...makanan pun best hehehe.....org2 TM yang lain pun best2 gak.....kire time ni aku yg biasanya diam jerk time training leh jd riuh sbb semua org sporting semuanya happening......

Dan macam2 org aku jumpe, ade yg dah keje smpi 32 thn dgn TM, ade tu br je 6 bulan dlm TM, ade ex-MMU jugak....dari Sabah Srwk semua ada....

Time aku gi training tu jugak dpt brite yg MMU kena rush dgn imigresen....abis laaa semua pekerja cleaner x dtg keje, ade yg kena tangkap jugak....so dlm week itu mmg byk komplen psl kebersihan....sampai tdo pun aku termimpi2 huhuhu very the horror....

Then tiap2 petang aku main badminton...kuarkan peluh dan buang segala lemak2 yg berlebihan yg mengusahkan nak pki baju2 hahaha....Dah lame x update blog kan??especially cite psl gi Bandung..maybe nnt nak wat 1 entry pjg untuk cite hari2 yg berikutnya di sana....

Insya allah 2 weeks more nak gi Kuching lak, blanje my brothers naik kapal terbang....asik dok ckp nak naik kapal terbang laaaa, x pnah naik laaaa...siap aku booking seat trus duduk kat sayap, xpo laaa 1st time ni aku kasi can, pasni korang bayar lerr tiket sendiri huhuhu.....

Saturday, May 2, 2009

TAKZIAH

Cik Ja'por (org Phg bole sebut dgn betul). Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa...sekampung, boleh kata kenal sangat2 dgn keluarga ni, bile dpt brite sms dr mak aku mmg xterkata...masa tu ade kat Melaka tgh buat Treasure Hunt.....Tp kesimpulan yang aku dpt buat...2 kereta lain tu sebenarnya tengah berlumba-lumba....bayangkan kereta yg remuk tu menunjukkan betapa lajunya 2 pemandu kereta tersebut. Dan yang sedih lg mereka cuma cedera ringan sedangkan keluarga mangsa kehilangan seorang isteri/ibu dan seorang anak perempuan....memang tak senang hidup 2 pemandu tu dunia akhirat.......

Semoga keluarga mangsa tenang dan tabah dalam menjalani kehidupan yang masih panjang....
Maaf kerana tidak dpt hadir pdhari pengkebumian.

Dua beranak maut, satu parah - Kemalangan ngeri libatkan tiga kenderaan di Jalan Jelatek



BEGINILAH keadaan kereta mangsa yang maut selepas dirempuh dua buah kereta lain dalam kemalangan di Jalan Jelatek, Kuala Lumpur awal pagi semalam.




Norwati



KUALA LUMPUR - Hajat lima sekeluarga dari Pahang untuk menghadiri satu majlis pertunangan seorang saudara di ibu negara tidak kesampaian apabila dua daripadanya maut selepas terlibat dalam kemalangan di Jalan Jelatek di sini awal pagi semalam.
Dua beranak yang maut itu ialah Norwati Mohamad, 39, dan anak bongsunya, Afiqah Syafiah, 5.
Kejadian pukul 2.45 pagi itu turut menyebabkan seorang lagi anak perempuan Norwati, Nurul Aishah, 14, cedera parah akibat tersepit.
Bagaimanapun, suami Norwati, Jaafar Mustafa, 39, yang merupakan Pembantu Khas kepada bekas Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr. Jamaludin Jarjis dan seorang lagi anaknya, Mohd. Fikri, 10, cuma mengalami cedera ringan selepas dibantu orang awam.
Ketua Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Abdullah Roning berkata, ketika kejadian, lima beranak tersebut dikatakan dalam perjalanan dari Bandar Muazam Shah, Pahang untuk ke Keramat di sini.
"Sebaik tiba di persimpangan lampu isyarat, kereta Proton Iswara yang dipandu Jaafar dirempuh dua buah kenderaan yang datang dari arah Setiawangsa ketika dia mahu membelok ke simpang kanan.
"Ekoran rempuhan yang kuat itu, kereta yang dinaiki lima beranak itu terbabas dan terseret kira-kira 20 meter ke bahu jalan,'' katanya ketika dihubungi.
Norwati yang duduk di sebelah pemandu maut di tempat kejadian manakala Afiqah di belakangnya pula disahkan meninggal dunia pada pukul 8 pagi, kira-kira lima jam kemudian.
Dua buah lagi kereta iaitu Totoya Celica dan Proton Wira juga remuk teruk, tetapi kedua-dua pemandu terbabit yang berusia 22 dan 25 tahun hanya mengalami cedera ringan.