Thursday, May 28, 2009

I'm broke!!

Huhuhu nak tau tak???baru 28hb Mei kan, pay day pun sudah tp I'm already broke!!!!Kena gagahkan diri untuk hidup sebelum tunggu pay day bulan Jun huhuhu...azab dan seksa gilerrrrr....kebetulan bulan ni ade beberapa barang penting aku kena beli....fuyyoooo btul2 menguji keimanan aku....dgn masalah keje lg.....

Ya Allah, mmg terseksa rasenye....nak mkn ape pun aku xtau sbb nak kena rancang btul2 kalu tidak kena kuarkan duit tabung...huhuhu oh no no no.....duit tu nak kumpul utk btul2 emergency....nak beli kete, beli umah huhuhu......dah lerrr skang ni nak gi keje pun dah malas, rase down yg amat, rase mcm bangkai idup je... ade or xde xdtg untung or rugi pada sape2 pun....dpt gaji pun mcm x ptt je.....selera mkn mmg gile2 tp terpakse pk 2-3kali b4 aku layan nafsu yg pantang tgk makanan......

Rase nak peluk mak kuat2 tp jauh......rase nak tdo 4-5 hari dan bangun jd org lain (mengarutnyaaaa)....rase nak diamkan diri (opsss so sory untuk membe2 yg aku x angkat fon, aku xsedia nak ckp dgn korang, nak pegi kenduri kawin pun aku x snggp eventho aku nak sgt tgk kawan2 lama aku kawin n jumpe kwn2 yg lain, xdpt nak post entry hari2, xdpt nak jwb tag ged drp blogger lain and kdg tu mood aku x berapa elok...malas nak berckp, xde mood nak bergurau, mls nak layan org........

Nape aku jd camni ek???Nak explain feelings pun aku xtau...hidup dlm dunia yg lain, nak curah rase hati supaya kurang beban tp nnt jd dosa lak sbb ckp psl org lain dan akan secara sengaja akan kutuk2 org kan....so better aku diam je, tahan je laaa selagi boleh sabar....

Korang penah jmp ke org mcm aku ni???alien pun x mcm ni kan???mesti Allah marah kat aku dan bagi aku ujian yang aku rase susah sgt nak survive huhuhu...Ya Allah berikanlah aku kelancaran hidup dunia dan akhirat.....

4 comments:

  1. Lor nape Ed...huru hara je bunyi...sabar Ed.kdg2 diamkan diri bukan cara yg terbaik...meluahkan pd seseorg adalah perlu..Bkn nk buruk sesiapa, kite manusia xder saper yg PERFECT..at least, awk dah luahkan ape yg awk pendam, n awk akan legak skit bila beban awk dah diluahkan...trust me...:)

    ReplyDelete
  2. TQ....but better silent rather than keji2 and kutuk2 org kan huhuhu

    ReplyDelete
  3. ke bandung sudah ke kuching sudah...uhuhuu....kesiannyalah kamu ni ...kalu keje byk tekanan kena pk jln lain lah..jgn memudaratkan diri..dah mkn diri kan susah.

    ReplyDelete
  4. jom la kite bukak bisnes....kuang2, kite bos kite lah kuli....

    ReplyDelete