Monday, October 25, 2010

Hujan di Hati

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya. Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu, hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi. 

Perasaan cinta dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dgn menutup telinga. Tetapi apabila kamu cuba menutup matamu dari org yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan airmata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang terlalu lama.

sumber : cinta

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010 updated

UPDATED!!!

Thanks to the gurls (K Ayu, K Ct & K Liza) sbb same2 mencipta sejarah pada tarikh keramat ni, kejadian berlaku sekitar jam 11mlm di kawasan parking NEA, it shows that we no need man to help us while in trouble???? Acah mak Enon jerk, terpulang kat diri sendiri, dah tentu Allah jadikan lelaki dan perempuan tu ade faedahnya. Cume masa je yang masih belum berpihak pd kami. We shared the same story that make us strong, and maybe org nmpk kitorng hepi dan enjoy with our moment together however, no one knows deep inside our small and fragile heart.

At least we feel hepi and be hepi to make others hepi. Thats why at this moment we enjoyed wat we had done and will plan to be done.


*********************************************************************************



Attention to Tuan Tanah a.k.a Diri sendiri,

Janganlah kamu berangan2 tarikh yang cantik ini, seorang putera kayangan akan turun dari langit untuk memperisterikanmu.

Janganlah kamu bercita2 tarikh yang comel ini, kamu akan mendapat sebentuk cincin dr sang pujangga yang ingin meminangmu.

Janganlah kamu berharap tarikh yg konon cun ini, kamu akan ditatang dan dilayan bagai puteri raja yg sun melecun.

Janganlah kamu berperasaan perasan tarikh ini, kamu akan mendapat durian runtuh walaupun engkau tahu yang kat umah ko xde pun pokok durian.

Wahai tuan tanah,

Berenti laaaa berangan, bercita2, berharao dan berperasaan perasan......

PEGI WAT KEJE TU!!!!!!......


p/s : stop dreaming my little princess, u just princess for urself and ur parent only....

Friday, October 15, 2010

Finally, I can see you..

Maher Zain Save the Soul Showcase
14th Oct 2010
MBSA Auditorium, Shah Alam

I'm so happy and glad to be at my 1st ever concert in my life....

A lot of thanks for all that make it history in my life...

Thanks to the pembeli tiket, tukang paksa aku dtg ke sane, tukang driver, tukang kamera aku pinjam segala2nye tukang laaaa, u all mean everything.....kalu ikutkan hati mmg nak pegi tp bile pk tiketnye yg agak mahal so wat ke'eksited'kan aku nak pegi jumpe MZ jd luntur la skit. 

However, ade insan sudi sponsor di samping die nak beramal gak utk Raudhatus Sakinah gak kot.....then ke'eksited'kan kembali memuncak smpi laaa hari yg dinantikan....siap duk seat blakang media jerk...nmpk la Linda Onn, wartawan melodi (melodi raye die cite psl arwah ayah die tu), pastu wartawan hiburan yg bese kuar kat tv tu....Saiful Islam pun ade, pembace berita Awani, dan ramai lg yg aku x kenal....

Hosted by Fedtri Yahya & Wardina (boleh die ckp muke Wardina versi MZ pakai tudung), diorng dah warning jgn snap pki flash tp ade gak yg degil....

Opening by Inteam & Aisyah...smpi ade org menangis dgr lagunyeee...

MZ nyanyi 10 buah lagu, tp aku kire mcm 8 jerk...huhuhu

Layan je laaaa gambar2 ni ek....




Alhamdulillah I'm the chosen one to be at his showcase, rather than Adam Lambert...Really enjoy each of the single moment there....THANKSSSS...

Thursday, October 14, 2010

Tak sabar....

..................................cerita bakal menyusul...semoga segalanya berjalan dgn lancar......................................

Monday, October 11, 2010

Cry





I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
'cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truly
But at the time it didn't mean a thing

My mind is gone, I'm spinning round
And deep inside, my tears I'll drown
I'm losing grip, what's happening
I stray from love, this is how I feel
This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

Did it happen when we first kissed?
'cause it's hurting me to let it go
Maybe 'cause we spent so much time
And I know that it's no more
I should've never let you hold me baby
Maybe why I'm sad to see us apart
I didn't give to you on purpose
Can't figure out how you stole my heart

How did I get here with you, I'll never know?
I never meant to let it get so, personal
And after all I tried to do, to stay away from loving you
I'm broken heart and I can't let you know
And I won't let it show
You won't see me cry

This time was different
Felt like, I was just a victim
And it cut me like a knife
When you walked out of my life
Now I'm, in this condition
And I've, got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what you'll never see me cry

All my life... 

Sunday, October 10, 2010

Triple 10

10.10.10, Maybe the special date for most of you yang sambut B day, E day, W day but its just an ordinary number for me....

Nothing special on this date and nothing much hoping for something special happen. But today almost three months I'd knew my buah hati, always accompany wherever I go and at this moment belum meragam walaupun aku jarang pampered him to spa and talking to him...

However, there will be 2 important mission on this October....can wait to get it through and hope it will be run smoothly.

p/s : ade lg satu date best 20.10.2010....

Thursday, October 7, 2010

Every girl deserves to feel beautiful just the wat she is

31 Ways to make a Girl Smile








p/s : bz preparing for 80 astronauts ++ 200 VVIP come to MMU tomorrow, do not ever think that i'm gonna married soon ok!!!!proposal already rejected....TQ

Monday, October 4, 2010

Magika!!

Rugi x tgk...best gilerrrr.....



 5 star!!!!



Saturday, October 2, 2010

Surprise!!

Got this yesterday morning... 6 roses and 6 ferrero rocher

Sending by the florist owner smpi kat dpn pintu office....who ever the sender, u make my heart mcm nak gugur ok, never happen all this while kena kejutan mcm ni, THANKS....hope no hidden agenda at all. Always imagine dat it would be from my lovely person tp x kisah laaa as long ade gak sejarah kejutan mcm ni dlm idup aku biarpun hanya sekali......

Friday, October 1, 2010

Bile.....

Bile ade org nak masuk meminang bukan ke kite patut happy???? Tapi nape aku x rase hepi pun????