Monday, May 31, 2010

Thanksss


Bile bukak blog ni I'd got the 1st ever blog award from Eye-Da, my ex-roomate. TQVM to you.

Last week walaupun bizi dgn keje dan tournament yang bakal berlangsung tp overall aku rase hepi sgt2 and continuously dpt plak award ni..

Even though I'm not hoping to much for what had happen but it will the best and wonderful dream ever.

Friday, May 28, 2010

I want....

I   WANT 
  
to live in love, friendship and happiness
to win a large sum of money
to often win small sums of money
to solve all my financial problems
to give happiness those I love
to possess a beautiful, big house for myself
to travel, to take vacations
to start an amusing, absorbing hobby
to start a new business which is very successful
to buy a business which brings in a lot of money
to see those that I love succeed
to make new friends and develop new relationships
to get married and to have a family
to have more control and more optimism in my life
to bring good fortune to those that I love
to marry a rich and influential person
to discover the ‘true love’ of my life that my lover returns to me and I stay in love for ever
to become someone famous
to appear on television that my children get good grades and are happy
to have more good luck in my life
to succeed in everything that I undertake
to inspire in others admiration and respect…

Tuesday, May 25, 2010

Shahir oh Shahir

Guess who?? Of coz laaaa the new AF Champion, dear Shahir.....mempunyai muke dan suara jantan...then bile dengar die nyanyi single baru Kebahagiaan dlm Perpisahan betul2 laaaa meresap sampai dlm hati. Maybe incidentally ade kaitan dgn pengalaman hidup aku a little bit.

Die sangat lerr kelakar dan pandai buat mimik muke yang leh wat kite ketawa, tp apakan daya dia hanyalah anak ikan, baru 22thn kot.....

Saje2 je laaa kan nak hiburkan hati, at least leh lupekan sekejap perkara sedih. pagi2 bile kat opis mesti akan bukak lagu die smpi lerrr aku boring nak dgr...so far lum boring lagi so seharian aku akan rewind lagu die je.

Layankan je laaaa ek.......

Monday, May 24, 2010

Setelah sekian lame

Bagus2....setelah sekian lame kenal kau dah tunjukkan perangai yang sebenar. Tak berbaloi korbankan masa dan wang ringgit untuk kau. Akhirnya ini yang kau balas. Dah mule buat perangai, dah pandai nak nyusahkan aku, time aku perlukan kau, time tu laaaa nak tunjuk lagak....issshhhhh sakit jiwe tul. Selagi leh sabar aku akan sabar dgn kau sbb aku pikirkan kewangan yang amat2 perlu dikawal. Ohhhh si handphone E66 ku ini.

If you all cant reach me, anggap lerrr I pergi bercuti ke luar negara ye??dan xde roaming services there hahaha at least xde laaa org lain pun tambah sakit hati.

Tapi aku rase kalu die leh bersuara mesti die dah sumpah seranah aku, ye laaa dpt tuan yang ganas btul, dah bape kali terhempas ke atas jalan, jatuh di atas simen dan mcm2 lagi. Nak wat camne ek sbb asik terlepas je dari tangan, pastu kelam kabut je, xsyg btul dgn tepon mahal tu. 

Ahhhh tidakkkk...aku tertekan di pagi Isnin.

Saturday, May 22, 2010

Tiada Lagi

Sia² sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Harusku menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa dirimu
Tiada lagi kata cintamu
Takkan lagi ku bersamamu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu

p/s : Wonder if someone will understand it, mencintai tak semestinya memiliki.

Friday, May 21, 2010

Duit bonus kena simpan ke???

Bila tibe je musim bonus, dua benda penting ni tibe2 je akan mula buat hal....mcm tau2 jerk tuan tanah nak dpt bonus yang tak seberapa....camne tu???

1. Camera ni makin lame dah makin blur gambonye, x sharp dah macam dulu2 rasenye dah lebih 2 thn kot pastu dpt plak tuan tanah macam aku ni, jatuh sane sini pastu jadi public camera kejap sbb kamera opis lum diganti baru.Skang ni nak bawa kamera pegi mane2 pun dah xde mood, kalu amik gambo pun xnmpk lubang idung camne kan???

2. Handphone ini pun satu masalah gak, slalu dah jatuh smpi dah terkopek badan2nye pdhal mase beli mahal gilossss.....bile pk nyesal je, tp nak wat camne tuan tanah jenis clumsy dan tak gune dgn berhemah, bile time urgent nak wat call time tu laaaa die wat hal, kena off and on smule...sometimes tak dgr suara org di sana. Rase nak hempas je kat atas jalan, tp mengenangkan die je yg ade kena la sabar kan??

Kalau nak ikut nafsu, time2 mcm ni laaa sesuai nak beli baru kan??Tapi isshhhh bile pk risau plak kalu ade emergency lain. So kena ikat tangan la ek, jgn gatal2 nak beli..... doakan lerrr nafsu berbelanja aku dpt dikawal huhuhu....

Urrmm asik membebel je ek, bak kate abg Jebos aku ni mmg kuat membebel so no wonder laaaaa...

p/s : Tadi wat lawatan keje kat Uniten ade cite syiokkk di sebaliknya, tp bior laaaa rahsia ek sogan nak ckp hahaha

Wednesday, May 19, 2010

Let it go

Bila dah sampai mase or jodoh tak kesampaian, kite kena redha je ape yg telah ditetapkan. Nak menangis me meraung ke frust menonggeng ke ikut suke laaaa asalkan tak buat benda2 yang boleh mendatangkan mudarat pada diri sendiri dan org lain.

Al-kisahnya, selama lebih kurang 9 bulan 'dia' bersamaku, sentiasa berada di sisi dan memberikan khidmat terbaik apabila diperlukan. Tetapi setiap yang hidup pasti akan mati, itu dah jadi hukum alam yang tak boleh diubah. 'Dia' lah insan pertama yang hadir apabila aku hidup keseorangan di bumi MMU, jauh drp keluarga. Setiap kali aku bersedih, 'dia'lah tempat aku melepaskan geram dan kesedihan tanpa meminta apa2 balasan.

Bila aku bercuti atau balik ke kampung, aku terpaksa meninggalkannya dan 'dia' tak pernah sekalipun merajuk atau jauh hati. Bukan mcm aku yang terlalu sensitif dan hati kecik bile 'dia' buat hal. Tapi ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengah hari, tanpa alasan dan tanda die telah pergi meninggalkan aku. Di saat2 aku amat memerlukannya.

Walaubagaimanapun, hidup mesti diteruskan. Aku terpaksa mencari pengganti supaya hidupku sentiasa girang dan bahagia dan aku yakin 'orang baru' pun lebih kurang same je perangai mcm 'dia'. Aku harap 'dia' xkan salahkan aku dan membahagiakan org lain gak....aku akan merinduinya smpi bile-bile...

'Dia' yang aku maksudkan adalah..............





Tuesday, May 18, 2010

Sabar

Sabar....Sabar...Sabar

Hanya Engkau Yang Maha Mengetahui apa yang tersirat di dalam hati ini

p/s : Last Saturday had breakfast at Temerloh, Lunch at Kuantan dan Dinner at Wangsa Maju

Thursday, May 13, 2010

We don't always get to choose what we love

Never pretend to a love which you do not actually feel, for love is not ours to command

To be brave is to love someone unconditionally, without expecting anything in return. To just give. That takes courage, because we don't want to fall on our faces or leave ourselves open to hurt

The most precious gift we can offer others is our presence. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers

Tuesday, May 11, 2010

Yeeeaaayyyyy!!!

Today I got belated besday pressie from Kak Ct....lovely kain ela, mmg mase colleague tunjuk kat opis kain2 yg die bawa tu, aku dah terpikat dgn kain yang satu ni, nak beli tapi skang ni mcm dah malas nak beli kain sbb dah byk sgt kain lum dijahit....so tgk je laaa kain2 yang ade tu.

Tak sangka la plak, mase lunch di rumah Kak Ayu ari ni, tibe2 mmg dpt kejutan drp Kak Ct. Die bagi hadiah kain yang aku berkenan aritu....


Anyway, thank you very much berjaya membaca isi hatiku, walaupun aku xbitau sape2 tp at last aku dpt ape yang aku nak....walaupun dah lame besday ku berlalu tetapi jika ada sesiapa yang bermurah hati nak bagi hadiah amatlah dialu-alukan.....hug and kiss pun ok jerk tak yah kuar duit kan hehehe...

Monday, May 10, 2010

Ketidakpuasan Hati

Boleh je kan nak komplen kalau kite rase tak puas hati??Supaya tidak terus memendam rasa, lame2 jd nanah dan luka dan dendam kesumat makin membara.....Anyway, sape xnak tau atau rase entry ni mcm akan mendatangkan dosa kepada diri sendiri so xyah la bace ek.

Actually, I'm not sure why the same thing happen to me when dealing with the guys....xkire laaa yang cube nak ngorat ke, or yang penah ade relationship dgn aku. Dah tak terkira berapa ramai dan berapa kali aku dah terkena. Sebab tu laaaa smpi skang susah tul nak percaya aku yang kuar dr mulut seorang lelaki. Aku ni plak mcm senang2 je kena tipu, anyway selagi org tu wat baik kat aku, of coz la aku buat2 baik. Dalam pada berhati2 last2 terkena gak.....

Disebabkan oleh itu, trauma yang melanda menikam2 jiwa, selemah ku lemah daku berserah.......

Tiada lagi airmata, 
Bisa ku tangiskan lagi,
Tiada lagi guna bermadah
Tempatku bukannya di sini

Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu Tuhan
Yang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka

Its hard to find people that so nice to us but actually they have a hidden agenda. Or nice in front but stabbed me at my back. Its so hurting when u know the truth. Kalau nak ikutkan pengalaman hidup yang tak seberapa ni, rase putus asa dan fed up untuk bagi peluang dan buka hati kat sape2, tp dah lumrah hidup Allah bagi perasaan untuk dikongsi bersama orang lain. 
Cumenye, mungkin masa yang telah ditakdirkan untuk aku telah berlalu atau belum tiba lg, bak kate pepatah kita akan jumpa ramai org yang salah sebelum berjumpa orang yang sebetulnya, tp aku rase dah cukup ramai org salah yang aku dah jumpe....dan semakin hari jumpa org semakin byk keburukan yang aku dpt menambahkan koleksi sakit hati yang sedia ada.

Maybe aku yang x cukup bagus untuk jumpe org yg selayak untuk aku....urrmmmm now harus laaa bertapa dan mendalami ilmu2 agama yang masih kurang and dont think about what people had done to me....cermin diri sendiri rather than komplen psl org lain. Ok, I get the it now. Maybe time to rest and think no men for a while.

p/s : Smlm just wish for mother's day, nnt ade rezeki lebih baru laaa aku beli adiah untuk ibuku...huhuhu ape laaa punye anak kan???

Friday, May 7, 2010

Musim kawin kembali....

Ape perasaan dan tindakan yang patut dilahirkan atau dpt dirasakan bile dpt jemputan kawin drp rakan2??

1. Sah2 laaaa tertekan kan??Jeles ke??tak kot
2. Tumpang hepi skit2...
3. Kalau tmpt jauh mmg xdpt nak gi
4. Kalau ade keje sah2 x leh gi
5. Kalau pegi nak kena tepis soalan2 maut drp kawan2 yang dah kawin, sedang menuju perkahwinan dan yg dah ade steady utk dijadikan calon.
6. End up mmg tak pegi la kan????Then terpk bile kawin nnt takut kawan2 xdtg plak....
7. So ape patut buat???

Thursday, May 6, 2010

To love

To love at all is to be vulnerable. 
Love anything, and your heart will certainly be wrung and possibly broken. 
If you want to make sure of keeping it intact, 
you must give your heart to no one, not even to an animal. 
Wrap it carefully round with hobbies and little luxuries; 
avoid all entanglements; lock it up safe in the casket or coffin of your selfishness. 
But in that casket- safe, dark, motionless, airless--it will change. 
It will not be broken; it will become unbreakable, impenetrable, irredeemable.

When your looking for your Mr.Right you will never find him 
but when you least expect it he will be knocking on your door
Ashley Thomey

To fall in love is easy, even to remain in it is not difficult; 
our human loneliness is cause enough. 
But it is a hard quest worth making to find a comrade 
through whose steady presence one becomes steadily the person one desires to be
Anna Louise Strong

A relationship is like a rose, 
How long it lasts, no one knows; 
Love can erase an awful past, 
Love can be yours, you'll see at last; 
To feel that love, it makes you sigh, 
To have it leave, you'd rather die; 
You hope you've found that special rose, 
Cause you love and care for the one you chose
Rob Cella


Tuesday, May 4, 2010

Aku bukan Aku

Apekah nasib yang bakal menghadap aku pasni? Cerah atau gelap? 

Adakah aku mampu untuk mengubah nasib diri sendiri? Ke arah kejayaan atau kegagalan?? 

Mampu berdiri sendiri atau bergantung kepada org lain? 

Bile wat baik dibalas jahat dan bila wat jahat dah sah2 laa orang memang anggap jahat selama-lamanye. 

Hidup untuk membahagiakan org lain daripada mengambil kisah diri sendiri? Bahagia atau tak? Rela atau terpakse?



Monday, May 3, 2010

Craving time!!

Alangkah indahnye hidup bile dapat leisure2, take a time for moment like this article

*

*

*

*

*

*

*

*
 
*

*

*

*

*

*

*


Haagen Dazs Chocolate Fondue

Huhuhu.....nak pi Haagen Dazs nak makan ni!!!!! Sape nak teman sila angkat kaki. Tolong aku bantu aku, anak jauh dari ibu.....Bape la harganye ek....nak sebut pun aku x reti fondue??fondan???ooppsss...

Haaaiii dah dtg dah lemak2 dan cacing2 dlm perut ni mintak mcm2....

Kembalikan Mood Keje

Bile dah cuti lame (lame ke??) mule laaaa nak amik balik mood keje tu susah skit. Lagipun still rindu kat little boy tu, sian die kena tinggal luckly die xde la nangis2 cume asik nak naik Kancil rather than Perdana. Maybe sbb Kancil tu dah penuh dgn beg2 baju segala, yang Perdana tu xde wat ape2 pun...so he chose Kancil la to ride.

Bile dah masuk Perdana that little boy asik tny 'where's Ayong' and my mom showed the white Kancil on the road but he said 'that's not'. Bile smpi umah and call my mom to talk to him, he ran at the door assumed that I ade kat luar. Huhuhu....then mlm tu call lg, my mom said his played alone and look like lost to somewhere maybe because suddenly 3 of us takde. My bro have 2 interview today n tomorrow thats why he follow me then nobody left except my parent.

Haaaiiisshhh cannot think to much, kalu tak makin sedih rasenye...hopefully that little boy bile dah besar akan ingat we all.