Monday, May 10, 2010

Ketidakpuasan Hati

Boleh je kan nak komplen kalau kite rase tak puas hati??Supaya tidak terus memendam rasa, lame2 jd nanah dan luka dan dendam kesumat makin membara.....Anyway, sape xnak tau atau rase entry ni mcm akan mendatangkan dosa kepada diri sendiri so xyah la bace ek.

Actually, I'm not sure why the same thing happen to me when dealing with the guys....xkire laaa yang cube nak ngorat ke, or yang penah ade relationship dgn aku. Dah tak terkira berapa ramai dan berapa kali aku dah terkena. Sebab tu laaaa smpi skang susah tul nak percaya aku yang kuar dr mulut seorang lelaki. Aku ni plak mcm senang2 je kena tipu, anyway selagi org tu wat baik kat aku, of coz la aku buat2 baik. Dalam pada berhati2 last2 terkena gak.....

Disebabkan oleh itu, trauma yang melanda menikam2 jiwa, selemah ku lemah daku berserah.......

Tiada lagi airmata, 
Bisa ku tangiskan lagi,
Tiada lagi guna bermadah
Tempatku bukannya di sini

Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu Tuhan
Yang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka

Its hard to find people that so nice to us but actually they have a hidden agenda. Or nice in front but stabbed me at my back. Its so hurting when u know the truth. Kalau nak ikutkan pengalaman hidup yang tak seberapa ni, rase putus asa dan fed up untuk bagi peluang dan buka hati kat sape2, tp dah lumrah hidup Allah bagi perasaan untuk dikongsi bersama orang lain. 
Cumenye, mungkin masa yang telah ditakdirkan untuk aku telah berlalu atau belum tiba lg, bak kate pepatah kita akan jumpa ramai org yang salah sebelum berjumpa orang yang sebetulnya, tp aku rase dah cukup ramai org salah yang aku dah jumpe....dan semakin hari jumpa org semakin byk keburukan yang aku dpt menambahkan koleksi sakit hati yang sedia ada.

Maybe aku yang x cukup bagus untuk jumpe org yg selayak untuk aku....urrmmmm now harus laaa bertapa dan mendalami ilmu2 agama yang masih kurang and dont think about what people had done to me....cermin diri sendiri rather than komplen psl org lain. Ok, I get the it now. Maybe time to rest and think no men for a while.

p/s : Smlm just wish for mother's day, nnt ade rezeki lebih baru laaa aku beli adiah untuk ibuku...huhuhu ape laaa punye anak kan???

1 comment:

  1. Dear Aj..knowing too much can hurt you even more. So biar je la kan. Sabar la ye..akak doakan aj bertemu dgn lelaki budiman yang tahu menghargai aj seadanya..amin!

    ReplyDelete