Wednesday, March 31, 2010

Pilih? dan Putus?

Nak? ke Tak nak?

Perlu? ke Tak perlu?

Cukup? ke Tak cukup?

Suka? ke Tak suka?

Patut? ke Tak patut?


Aduiiiiii...nape laaaaa kena ade byk pilihan dan perlu buat keputusan yang paling bijak untuk diri sendiri dan jugak org sekeliling???

Bab macam ni laaaaa wat aku sakit kepala, kena wat pilihan yang bijak supaya tak serabut di kemudian hari. Bile dah buat keputusan pastu take action on that decision rase menyesal?time tu takde sape nak tolong dah....

Pizza Hut jommmm......

Tuesday, March 30, 2010

'Sweet Memories'

This week I'll having my breakfast & dinner with chocolate indulgence & cheese choc cake......Gara-gara double cake yang aku dpt in a week hohoho...then if next week u see me chubbiest and cutest than before please dont ask me why....

By next year, I think I should list down my wishes and only wishes on the list will be entertain. And hope no more cakes....sbb tahun ni dapat 2 biji so thn depan tak perlu kek...maybe need more hugss and kisses and money hahaha....

So this week I'll be the sweeetest person ever dan kepala pun dah start pening pepagi buta sbb mkn cheese choc tadi huhuhu....Tapi ade hikmahnye jugak sbb leh jimat duit makan dan tambah berat badan..haaaaa suke la korang ek kalau tuan tanah gemuk lagi....

This week gak mmg busy yang teramat sbb byk keje nak kena setel...ohhhh patut laaaa last week gile2 terapi rupenye week ni nak kena hadap kerja yang wat aku xselera nak mkn minum dan tidur....maybe kena consider pelawaan sepupuku untuk tumpang die balik kampung...sebab aku nak terapi pelukan ibuku huhuhu......

Sunday, March 28, 2010

Weekend Theraphy

***Peringatan, maybe entry terpanjang penah dibuat, pastikan perut anda telah diisi dgn makanan tp jgn membaca semasa perut kosong atau terlalu penuh.....


Sangat2 bersyukur kerana hujung minggu ini telah dipenuhi dgn aktiviti yang agak happening di samping kekanda-kekanda tersayang...muehehehe...

This entry will be 'story-ing' starting from petang Jumaat lepas, pas balik keje 4 dara pingitan (Aku, Kak Ayu, Kak Ct & Tipah) telah 'melarikan diri' daripada kegelapan...walaupun tak lame kot shutdown dibuat oleh TNB tp kitorng berusaha gak untuk keluar dr MMU mase tu. Planning to pasar mlm Putrajaya dan dah sampai pun kat tempat parking tp ujan renyai2 menyebabkan kitorng tukar plan ke Taman Warisan plak. Ye laaa biasanye ujan skit2 tu lg senang wat kite sakit kepala kan... bile dah mkn dan solat Maghrib, jalan2 cuci mate kat gerai jualan, mcm2 adaaa.....

Bile dah smpi MMU about 8.30pm mcm tu, tibe2 lampu2 kat bangunan MMU kejap ade kejap de, ade kot dlm 3 kali.... stop kat dpn NEA tu then bincang smule untuk kuar minum plak kat Hassan Cafe, borak2 anak dara smpi laaa ke pukul 10.30pm. Itupun seseorng tu telah menguap dan ajak balik.

Hari Sabtu plak, pagi2 lagi dah bgn untuk 1 lg aktiviti Geng Sukun (Aku, K Maz, K Ayu, K Ct), ditambah dgn askar2 K Maz seramai 4 org tu., maklum laaaaa gaji baru je masuk...smpi kat sane manage to get 2 lane dan booking smpi 3 frame sorang. Juara masuk longkang, juara gaya, juara mcm2 lagi sume dpt dilihat berpotensi pada hari itu. Dan juara keseluruhan ialah Kak Ct dan hadiahnyeee.............................. Geng Sukun je yang tau....Aminkan byk2 hehehe

Layan je laaaa gambar2 yang ado ni.....

Dan a surprise for my belated besday, huhuh terharu sib baik tak nangis....another cake from SR, tahun ini dalam sejarah hidup bile besday dpt lebih drp 1 biji kek, sumenye besar2....nmpk gayanye, orang2 yang sayang (ye ke??) tuan tanah ni nak suh aku gemuk laaa tu, x suke tuan tanah kurus ek, lain kali bagi lerrr hphone ke, kasut ke, handbag ke, camera ke, kereta ke baru arrr tuan tanah julang2 orang yang bg adiah tu hahaha...Malu pun ade sebab askar2 K Maz siap nyanyi lagu besday lg kui kui kui.....This time I got chocolate indulgance from SR....same as above, layan je laaa gambo2 ni ek, TQ very2 very2 much to kekandaku a.k.a Geng Sukun.

And this Geng Sukun gathering end up with lunch at Mak Teh Restaurant,pas ni maybe leh wat family gathering plak ek bile masing2 dah ade family hehehe. Mudah-mudahan, Aminnnnn.


Malamnye, aku berjaya menyahut cabaran Earth Hour, walaupun xdpt nak tutup lampu satu umah (maklum laaa umah kongsi, sambut kempen sorang je laaaa) at least bilik aku tutup lampu lebih drp 1 jam. Tak de susah pun, kipas dan tv still leh bukak, so takat tutup lampu no big deal kan???Tapi dpt tgk laaaa warga MMU kurang menyahut kempen ni, sbb ade gak aku intai2 umah sebelah, bawah, atas, dpn....xpe laaaa masing2 ade reason.

Hari Ahad plak, pagi2 seawal kul 9 am dah ready untuk pergi Masjid Putra. Ade event Alumni MMU, di samping breakfast & lunch disediakan, save laa skit duitkan hehehe....walaupun sambutan tak menggalakkan tp penceramah tu sgt2 laaaa enjoy dgr ceritanyaaa....sporting dan open minded, wat lawak, mmg nak kuar kejap pun rase sayang je....byk tips yang diberikan harap2 dapat diamalkan bile sampai masenya nnt....U all nak ke???I share skit2 laaaa ye, lgpun terlupa nak bw pen so bile type dlm phone ni terhad la skit kan. Dan ade cara-cara untuk 'membuat' anak yang berkualiti (yang ni kalau nak tau kena tanye ustaz/ustazah untuk lebih detail la ye sbb doa2 nye tu aku xsempat nak salin).

Tajuknye......Musuh utama kita :-
1. Orang mukmin (Islam)
2. Orang kafir
3. Orang munafik
4. Iblis
5. Diri Sendiri (Nafsu).

Tabiat Rasulullah terhadap keluarga (amalan isteri/suami) :-
1. Minum drp gelas yang same (Rasulullah minum di tempat yang same bekas bibir Aisyah vice versa)
2. Jika 3x salam Aishah tak dengar/tertdo, Rasulullah akan tdo di luar rumah
3. Tido bersentuh kulit (sebelah-menyebelah, xde anak or bantal kat tgh2)
4. Mandi bersama (ustaz ckp at least seumur hidup sekali pun dah ok tp kalau slalu lagi bagus, cumenye jgn smpi mandi tu membazir air sudah laaa dah jadi berdosa plak).

Tak lame pun programmnyeee dlm 2 jam mcm tu tp biasa la kan, acara keagamaan ni susah skit nak dpt kehadiran yang menggalakkan huhuhu tp nasib baik laaa penceramah tu tak membosankan, so terhibur dan byk gak laaa ilmu yang diperolehi. Pasni akan ade kesinambungan drp program hari ni, harap2 aku akan pergi dgn ikhlas hati.

Lepas Asar & maybe smpi malam, kena set up Grand Hall sbb esoknye ade event...huhuhu this weekend mmg tired but enjoyable, xde la duk umah asik mkn tdo jerk....

Thursday, March 25, 2010

Am I Look Like Married and Have Children?


As for this morning, taken a leave and went to PWTC with Mek Ana....she' drove the car until the Hentian Putra parking...bravo to herrrr......as for the 1st time driving in KL area.

However, masing2 cuak sbb tgk bas parking tepi jln punye laaaaa byk....dlm hati sah2 lerrr crowded gilerrr kat dlm tu. Tapi sib baik lerrrr xde la smpi berlaga bahu. Leh la jln dan masih nmpk lantai.

Dgn hanya berbekalkan roti 2-3kpg before pegi td dan Mek Ana tak makan ape2, tapi kitorang berjaya tawaf semua tmpt dan masuk semua dewan pameran. Tapi xde la pegi sume gerai2 yang ade....mmg sehari duk situ pun lum tentu dpt ziarah sume skali.


Dan inilah hasilnye...Actually nak beli buku Murabbi Cinta tu je sbb already have 1 & 2 part of the book. Now 3rd series, dah tentu la murah kan....pastu biasa laaaa belek sane sini mcm buku2 lain tu kire menangkap mata dan duit utk beli. Lum bace lg, maybe KALAU ade mase akan wat review, Insya Allah.

Tapi pengalaman yang paling x dpt lupe adalah apabila setiap perjalanan sepanjang melawat gerai2 tersebut, salesman/woman akan tanye aku dgn soalan2 berikut :-

1. Puan dah ade anak?
2. Anak umo brape?
3. Ade brape org anak?
4. Puan dah kawin?
5. Ini anak ke??? --- merujuk kpd Mek Ana

Aku rase cecah kot 10x diorng akan tanye soalan camtu. Kebanyakannye yang jual buku kanak2, so of coz la nak promote kat parents kan. Tapi yang wat aku tekanan sgt tu, muke aku ni or gaya aku ade mcm mak org ke??Mmg la sebelum2 ni ade gak yang penah ckp aku ni mcm dah kawin tp hari ni dlm 1 jam je nak masuk 10 org tny soalan2 kat atas tu. Biasa la nak suh kite dgr dienak explain ape2 bile aku jwb kawin pun belum masing2 terkedu...huhuh mesti die igt aku ni anak dara tua kot......ohhhh tidaaaaakkkkk!!!!!!

Dan yang paling tak leh terima akal apabila salah seorang salesman linguaphone tu siap tnye "Ini anak puan ke??", sambil tunjuk kat Mek Ana......dan kitorang jawab "Aaaaaa eeeeeeee...." die tny lg "adik ke?", then Mek Ana jwb kawan, pastu die tu tunduk nak tahan gelak kot. Aku dah tekanan smpi tahap anak dah ni mmg nak kena mamat ni. Sabo je laaaa, kdg tu ade gak nak ckp anak ade dlm perut lum kuar lg....tp x sanggup plak. Ade tu aku ckp xde bdk kecik kat umah tp die ckp akak suke tak bace buku budak2...nak gak tu suh aku dengar dan beli buku die nak jual huhuhu....

Dah lerrr cite psl tu, tekanan aku rase bile igt smule. Tak pe2 ari ni ari korang, trime je laaaa....

Dan sebelum balik sempat ketemu dgn isteri kpd sepupuku....sebab die ade seminar kat sane.

End of today's stories. Esok, lusa dan tulat cerita menarik harap2 nye akan muncul. Daaaaaaaaa

Tuesday, March 23, 2010

Its My Birthday!!!!

(I love this cake eventho typo error on my name, thanks darl's for the surprise too!)

Happy birthday to me
Happy birthday to me



Thank you to all the wishes walaupun tak byk mane cume thn ni aku tak off hp seperti tahun2 sebelumnye sbb tertdo awal hehehe....

And the shocking one is when someone yg aku ckp tibe2 aku leh mimpi die walaupun lame x jumpe, he's the one yang give the wish on 12.00am.
Tak sangka die still igt lg dan masih hidup hehehe

However, the best birthday ever......only myself know what is it and let it be?????


SECRET
like this Secret Recipe Cheese Choc


Bestnyeee pagi2 ni bfast dgn Cheese Choc ni, tp readi je laaaa lemak tepu yang akan terkumpul...Sory laaa pada sesiapa yang dpt tgk je, yg dpt rase tu kire rezeki laaaa ye.


Semoga aku dimurahkan dan dilimpahkan rezeki
Dikurniakan kesihatan yang baik
Semoga hidupku dipermudahkanNya
Semoga segala hajat yang baik dimakbulkan Allah
Aminnnn...

Monday, March 22, 2010

Syukur Masih Bernyawa

Well, perjalanan balik sgt lah men'stress'kan diri. Walaupun kenderaan tak laa sebyk mane tp sikap2 pemandu yang kononnye bagus wat aku tensen. Lagipun sipi2 je nak kena langgar bontot padahal signal aku dah bg, maybe driver lelaki tu rabun tambahan plak kete die tinted makkk aiiii gelap macam kete mewah konon padahal wira je kot.

Pastu dgn kete yg overtake walaupun nmpk kat dpn ade kete, smpi kete dpn tu yg kena elak himpit ke bahu jln pastu suke2 je masuk line time tgh laju. Sib baik laaaa aku sempat brek kalu tak mmg aku rase nak langgar je kete ko tu.

Bile masuk highway, jumpe plak dgn geng2 moto yang byk laju pintas kete2 line kanan sambil baring atas moto tu, kalu x silap aku ade la dlm 7-10 moto kot. Mmg aku tensen gilerrr...serun pun ade sbb moto ni mmg aku alergik skit, asik terbyg kalu diorng tu terselit bwh kete. Tapi tu laaaa tak sedar diri selagi tak kena btg idung. Pastu ade lg satu geng moto kapcai ni, kuar drp RnR tak tgk blakang, main redah keluar je kalu ikut hati nak je langgar. Sib baik xde kete sebelah kanan aku kalu tak sah2 aku terlanggar kete tu skali. Aku rase nak je turun kete dan tampar je budak2 tu. Dah la sibuk nak bersaing dgn sang kancil aku. Last2 aku gak yg menang hahaha....ko igt pompuan senang2 je nak buli ke???

Kalau aku gengster dah lame dah korang ni kena. Tapi nak wat camne aku sorang jerk takut gak ape2 hal jd....

Disebabkan stress mcm tu, smpi je umah kemas2 ape yg patut and refreshing myself, pergi jenguk booth kakanda kesygan di Open Day. Pastu trus pi Jusco beli belah dan elaun kehadiran mesyuarat yang aku dpt tu pun lenyap mcm tu je, punye laaaa berat nak angkat hasil tangkapan naik ke umah....Opppsss bukan shopping handbag ke kasut tp brg2 mkn dan penjagaan diri. And surprisingly dpt avdanced besday gift from my parent tp motifnye hadiah tu aku pun xtau....xyah reveal laaa tak sesuai untuk pengetahuan umum.

Malamnye sibuk mengurut kaki dan tgn diri sendiri. Sambil tgk badminton Swiss Open. Then tertidur tanpa sempat melihat kekalahan beregu lelaki no 1 dunia...sedar2 je program pasal bola.....

Tahun ni aku xde mood untuk list down & craving anything for my besday, mcm aku wat thn lepas so selamat laaa duit korang ek simpan untuk besday thn dpn...cume berdoa agar sentiasa hidup tenang, just is it...

Friday, March 19, 2010

Aku dan Tidurku

Masih berada di MMU, dlm umah lg....sbbnye nak tunggu Kedai Saba' n Secret Recipe bukak. Sian adik aku yang duk keje berkebun dlm umah tu asik mintak kek je. Kedai bese xnak tp Secret Recipe so terpakse laaaa aku tunggu smpi kedai tu bukak baru laaa bertolak balik.

Just wondering something laaaaa, dah byk mlm aku mimpi anjing, byk plak tu bukan takat 2-3 ekor kdg tu lebih drp 5 ekor. Ade yang 'diorng' berjalan beratur mcm ketapi melintas aku, ade tu siap langgar pinggang aku smpi rase sakit, ade tu tgh aku berjalan2 sibuk duk gesel2 kat kaki aku.

Tiap kali mimpi mcm2 jenis anjing ade. Mcm mlm td tu, siap aku mimpi anjing mcm muke manusia then anjing tu renung aku lame2....isshhhh ngeri btul sib baik aku terjaga sbb alarm bunyi. So xde laaalagi adegan2 yang aku xnak igt dgn anjing2 tu....huhuhu

Apekah maknenye itu?????Harap2 bukan benda buruk sudah.

Thursday, March 18, 2010

Cant wait!

Tak sabonye nak balik kg esok...rase skang ni nak je merempit sang kancil tu chalow lebih awal tp akan daya, keje mkn gaji je. So tuan tanah haruslah berpijak di bumi yang nyata. Esok baru cuti then baru laaa dpt balik kampung.....dan jumpe Mama Papa ku...eh umi & ayah, tersyasyul pulak.

Tuesday, March 16, 2010

Ya Allah

Ya Allah
Kau berilah kekuatan kpd hambaMu ini
Kau kurangkanlah dugaan yang Engkau berikan kepadaku
Sesungguhnya aku tidak tahu sampai bila aku dapat bertahan


p/s : Otak dah xleh nak pk dgn rasional, dada mcm dihempap batu, air mata dah kering, badan pun jap sakit sane sini.

Monday, March 15, 2010

Menyesal

Semulaku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Mesti hati ini merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi
Mesti hati tak akan rela

Terkadangku menyesal
Mengapaku kenalkan dia padamu


Bile dengar lagu ni, teringat kat si comel. Lagu ni laaaaa die slalu nyanyi, walaupun xde butir lirik tp melody die I dah leh agak ini lagu yang die nyanyi tu, maybe kat umah pengasuh die slalu bukak cite ni kul2 ptg smpikan die leh hafal melodinye, nak hafal lirik tu mcm kureng skit sbb mamat ni lidah die omputih byk.

Yesterday my mom came here and told me that this little comel boy dah pandai ckp berpantun, bunyinye camni "kuye-kuye lalam pelahu, puye-puye tak tawu". Mak die ckp saje nak suh anak die ckp melayu so itulah hasilnye. Korang leh agak tak ape perkataan yang sebenonye???

Sunday, March 14, 2010

Belated : Surprise tak menjadi

I must admitted that I'm not expert in making any surprise. And the statement strongly proven when on 07/03/10 12.00am. Actually, plan ni dah 2-3 hari dirancang dgn beberapa colleague yang memberi sumbangan untuk membeli kek.

Kebetulan esoknye, kitorng (penyumbang duit) busy standby for an event by Yayasan Pahang, as anak Pahang relakan diri untuk bekerja pada hari itu...opppsss mule2 xtau pun akan dibayar, tp akhirnya name aku dpt jugak disenaraikan untuk claim for standby hehehe....

1st time keje on wiken dibayar

Ok back to the surprise thing....actually for my TTM besday. Malam tu dlm kul 11.45pm aku dan Ana pergi ke CFC. Takut gak lerrr sbb gelap gilerrr...Makcik guard dah tutup sume lampu. Then send a signal to the boys untuk bawa besday boy, tapi diorng ckp they still searching for him.

MIA laaaaa konon sbb check kat umah mcm xde pun. Bilik plak gelap gelita, mustahil laaaaa tdo dlm gelap (bak kate mereka, TTM mmg x penah tdo dlm gelap). Nasib baik laaa time tu x nyalakan lilin lagi....call ke sms ke tak berangkat. Sume sibuk mendail dan taip sms tp hampes tak menjawab. Macam2 telahan dan andaian, konon ade ckp dah kuar, kena culik, smpikan cube jugak ketuk pintu bilik tu tapi nothing happened.

Then give us a time until 12.30am kalau xde gak pandai2 laaa diorng handle suprise sendiri. Dan
akhirnye mmg kitorang balik dgn ketiadaan besday boy, igt nak celebrate je advanced besday aku tapi mmg masing2 pun dah xde mood. So balik lerr tdo...

Nak dijadikan cite lg best, esoknye mase standby tu diorng ckp mmg besday boy ade dlm bilik. Tidur dgn nyenyaknye smpi org ketuk pintu mcm nak tercabut tp still tak bgn2 gak...haaaiiisshhhh

Then nasib kek tu hanyalah tercalar apabila kitorng mkn mase lunch hari Seninnyeeee....

Mmg pasni aku xnak dah wat surprise, lgpun aku mmg tak expert in making it dan aku xsuke sgt kalau org surprise kat aku sbb aku jd lemah semangat kalau di'surprise'kan kalau x caye tny laaa F4 ek..mase kat MMU dulu mmg kena surprise rase nak pengsan pun ade...huhuhu

Kek yang dah disimpan 3 hari gara2 surprise tak jadi

Hari ni banyak aktiviti nak dibuat contohnya, pagi td kemaskan dapur dan peti ais, sapu dan mop lantai, gosok baju keje untuk next week then my family comes to send back my bro to campus, lame gilerrrr die cuti...huhuhu

p/s :- Mimpi seseorang yang dah lame x jumpe (maybe aku rindu die kot) kat mane die skang ye??khabar akhir dengarnya pergi belayar, walaupun byk kali die lukakan hati aku tp aku dah maafkan die cume perlu ambil masa untuk hilangkan ingatan dan sembuhkan hati yang telah dilukai.

Saturday, March 13, 2010

Bosan tahap dewa

Huhuhu...sangap seeehhhh dukumah wiken ni, aku pun xtau pasal ape, baru kul10 pagi tp dah rase gile2 bosan. Duk ngadap laptop pun xde ape nak wat walaupun org ckp kalau dah 24jam internet free mustahil xkan rase bosan.

Tapi padan muke aku gak sbb Mr S ajak pi 'dating' kat Bukit Tinggi Pahang tp aku tolak. Sbbnye aku tak 'mintak izin' or tanye 'my teddy'. Tambahan pulak aku mcm takut skit nak ckp kat die psl Mr S ni. Kalau aku bgtau or tanye boleh gi ke tak, mcm dah tau ape jwpnnye kan. So nak xnak aku putuskan untuk duduk kat umah mcm kerang busuk.

Nak pi Matta Fair???Xde kaki dan rase mcm mls jerk, lgpun duit dah nyawa2 ikan, next week nak balik kampung pi Mesyuarat Koperasi hrp dpt cabutan bertuah besar2. Harap2 duit terpijak akan masuk cepat skit. Kalu dapat tu massyuukkk la jugak hehehe.

Ape nak buat ni???Bosan....sangat bosan...dan teramat bosan.

Friday, March 12, 2010

Senyum sampai telinga

Hehehe....akhirnya penantian berakhir, dapat gak makan durian pancake. Gambo xde amik sbb igt2 td mcm gelojoh je aku mkn bile dah dpt beli. Rase nak peluk2 (ooppsss statement maut, kang ade org banned aku) je 'mangsa' yang sanggup layan keranah ngidam aku yg masih boleh diterima akal ni. Tapi aku peluk durian pancake tu je laaaaa...

Thank you very much. Harapnye dia xkan jemu or fed up melayan kerenah aku lgpun at this point of time I'm so worried if no one can accept my strength or weakness or in other word living together no matter what. Hoping that 'we' will be having happy ending if not just accepted what Allah had written to be my life afterward.

Punye laaa syok mkn durian pancake smpi lupe patutnye xleh minum air bergas. The result is perut rase senak dah angin 1 badan huhuhu...

Gambar hiasan tykoh88.blogspot.com


p/s : Sejak 2menjak ni asik craving for something sweet, adakah tgh gembira or sedih or takut? Thats d only reason pun kalu aku sume manis2 ni, tp at this moment I dont know which one would fit it the best.

Wednesday, March 10, 2010

Seafood la pulak..


Sarapan pagi dgn mee udang Pak Yob...yummmyyyy....3 ekor udang beso2 dapat makan dan membuatkan aku tambah lg list ngidam selain Durian Pancake iaitu seafood (mane nak cari kedai mcm kat Umbai tu kat S'ngor ni) .

Lame sudah tak merewang kat Umbai, kalau dulu2 tu at least 3 bulan skali mesti akan turun Melaka dan mkn sampai perut kembung..

Haiii laaaaa Cik Ajleaa, kalah org 'membawak budak' je ngidam ko ek... Sape la leh tahan dgn perangai aku kalu camni ek. Tapi ok pe, drp ngidam yang bukan2 mcm daging rusa jantan ke, tanduk lembu ke, landak ke, mangga harum manis ke kan..kan...

Syukur malam td tidur dgn lena sbb hujan turun dengan lebatnye dan berjaya mendodoikan aku dgn bunyi rintik2 hujan yang telah lame kurindui... Thanks gak kat 'someone' yang sudi 'mendodoikan' aku tdo almost everynite yang aku susah nak tdo sib baik laaaa nak bangun senang.

And today received an advanced birthday card wishes from Senior Director Ops. TQ

pictures from : google images

Monday, March 8, 2010

I'm happy to know you happy

Pagi td mase nak stat kete ke opis dpt sms berita sedih, one of my staff had loose his beloved father. Al FATIHAH....

Walaupun tgh sedih tp bile bukak ym td tibe2 dtg plak brite gembira. I'm so happpppyyyy for you my dear friend (you know I'm talking about you). Walaupun mcm2 halangan dan cabaran dan segala dengki khianat manusia akhirnya dtg jugak sinar yang baru dlm hidupmu. Well now I believe that Allah will help people that always remember Allah.

I shouldnt complaint or ungrateful for what Allah already give it to me. Maybe Dia dah ade suratan yang terbaik untuk aku tanpa sedar atau belum tiba masanya lagi. Only one thing I cant change or still cannot accept if .................

However, hope it will be better day by day and do the rigtht THING for me in the right TIME with the right PERSON at the right PLACE in the right WAY for the right REASON, Insya Allah I will be ALL right.

Friday, March 5, 2010

Invisible Friday

Bole tak ari ni nak invisible? Rase x sedap badan dan leher macam kena jerut, hidung lak akan rase panas tiap kali nak bernafas dan secara tidak langsung telah menjejaskan mood untuk mengharungi kehidupan untuk hari ini. Nak off hp xleh sbb kalau org call at least aku just sms je ckp aku xleh nak bersuara sgt sbb sakit tekak yang amat. Kalau kat opis ni terpakse laaa aku berckp gak sbb dah mmg depan mata. Tp camne nak wat kalau tepon opis tu?? Sape nak tlg menjawab bagi pihak aku.

Lagipun xnak insiden org call pagi2 smpi igt salah dial ext because she said suara mcm lelaki. Aduii laaaa x mampu nak ubah kurniaan tuhan. Paling xsuke penyakit 'mini parkinson' dah dtg smule, ntah ape masalah aku pun xtau. Dan aku risau bebeno kalau laaaa penyakit 'chicken pox' dtg menyerang aku smule....mmg tgn dan muke slalu rase gatal tp so far xde lak nmpk bintik2 merah kuar ataupun mustahil tak if kena 'chicken pox' tp bintik merah xkan kuar, mane tau lemak bwh kulit ni bwh sgt smpi die xnmpk or susah nak tembus. Any doc here leh bgtau aku.....nak pi doc malas sbb aku rase nak tdo je sepanjang hari walaupun keje melambak2 ni....

Time keje xde btul2 mcm pi honeymoon tp bile bz smpi termimpi2 plak gaduh dgn staff lerrr, ade staff meroyan lerrr aduiiii mcm2 hal lerrr...

Thursday, March 4, 2010

Ngidam lerrr plak

Aduiiii... tibe2 je kul 11.30 td aku mengidam nak mkn durian pancake.

Ohhh tidaaaakkk apsal smlm x ngidam awal2 leh la cari mangsa untuk melayan ngidam aku ni...

Kedainye paling jauh kat Mid Valley dan paling dekat kat The Mines....huhuhu

Air liur meleleh.....


Wednesday, March 3, 2010

Jom buang duit!!!


Sape2 nak pi melancong ke honeymoon ke buang duit yg terlalu byk ke.....jom kite pi tgk tiket2 yang murah kalu ade kat Matta Fair 2010....

Tuan tanah mcm nak gi booking tiket honeymoon pi PARIS bole tak?? ---- bile mase aku kawin ek??

AND....

Tiket pi BANDUNG poya2 dgn cousinku itu...sudah lama plan mau pigi shopping same2...

OR

Nak melancong dgn F4 ke mane2 je laaaa, tu pun kalau suami Mek Ju & Mek Momo tak keberatan untuk tdo sorang diri dlm 2-3 ari hehehe....

Maklumat lanjut sila layari website Matta Fair

pictures from http://www.panoramio.com

Tuesday, March 2, 2010

Mohon Pertolongan

Igtkan tahun baru 2010 ni dpt laaa berikan aku lembaran baru yang lebih baik dan cemerlang. Tapi rupenye cite thn lepas tak habis smpi situ. Ape laaaaa masalah mulut dan telinga orang2 kat luar sane tu.

Sewaras aku, tak de plak aku sibuk tanye hal dlm kain diorng tp diorng sibuk je nak tau pasal aku. Kalau x puas hati tny tuan badan sendiri, jgn nak bw cite mulut ke mulut dan tak mustahil akan menjadikan cerita tu lg sedap dan lazat.

Nak kate aku ni artis xde la plak, xpenah muke kuar paper or tv. Maybe menjadi hot topics dlm YM or chanel2 internet bergerak dlm MMU ni. Kalau x puas hati sgt, ckp je laaa nak tuka jd aku ke, nak rahsia hidup aku ke leh je nak bg walaupun xde ape2 rahsia.

Ini tak, nak jatuhkan org secara diam2 dan bijaksana. One more thing, if rase tak ikhlas or suke nak mengungkit better jgn kawan dgn aku laaa. Mmg dlm dunia kena pandai bersosial tp kalau dah mcm ni faedahnya, aku tak baik dgn sape2 pun xpe laaaa. Hidup sendiri lagi bagus, nak pi sane sini org xde nak tny tp sure 100% akan ade yang mengumpat, biasa laaa mulut manusia mmg xleh nak tutup walaupun mulut tempayan tu lg beso senang je nak tutup.

Maybe org yang xsuke aku ade kat sini bole laaaa doakan aku dpt keje kat tmpt lain, bole blah dr sini, xperlu nak menengok muke korang yang mmg x senang aku ade kat sini. Aku pun mmg suke nak pegi dr sini, aman skit dunia. Korang pun akan hidup bahagia.

Pasni aku nak mintak tolong laaaaa, kalau boleh jgn laaaa susahkan kepala otak dan ringankan mulut nak pk psl hidup aku or berckp psl aku. Its ENOUGH laaaa, aku dah bosan dgn org yg byk sgt muka2 ni. Kalau x suke sudah, jgn jumpe aku sengih tp blakang bukan main lagi mengata. Selagi aku x penah amik tau hal kau jgn kau sibuk nak jaja cite psl hal aku.

Mintak tolong sangat2 laaa ye, kalau reti bahase Melayu. Kalau x reti aku maafkan je laaaa. Dan kalau rase diri sendiri belum jadi hamba Allah yang baik byk2kan laaaa berusaha untuk bertaubat. Baik jaga lubang kubur sendiri drp jiran2 sebelah, sebabnye dlm kubur tu duduk sorang aje.

Mohon maaf byk2 kalau selama ni aku ade buat silap tanpa sedar dan dlm sedar. Aku manusia biasa kdg2 xlari drp buat silap. Sbb tu laaaa skang ni malas nak bermanis mulut berlembut lidah dgn orang2 sekitar. Rambut same hitam tp hati Allah je yang tahu hitam ke putih.

Ampun maaf.

p/s : Penat berfikir......