Tuesday, March 2, 2010

Mohon Pertolongan

Igtkan tahun baru 2010 ni dpt laaa berikan aku lembaran baru yang lebih baik dan cemerlang. Tapi rupenye cite thn lepas tak habis smpi situ. Ape laaaaa masalah mulut dan telinga orang2 kat luar sane tu.

Sewaras aku, tak de plak aku sibuk tanye hal dlm kain diorng tp diorng sibuk je nak tau pasal aku. Kalau x puas hati tny tuan badan sendiri, jgn nak bw cite mulut ke mulut dan tak mustahil akan menjadikan cerita tu lg sedap dan lazat.

Nak kate aku ni artis xde la plak, xpenah muke kuar paper or tv. Maybe menjadi hot topics dlm YM or chanel2 internet bergerak dlm MMU ni. Kalau x puas hati sgt, ckp je laaa nak tuka jd aku ke, nak rahsia hidup aku ke leh je nak bg walaupun xde ape2 rahsia.

Ini tak, nak jatuhkan org secara diam2 dan bijaksana. One more thing, if rase tak ikhlas or suke nak mengungkit better jgn kawan dgn aku laaa. Mmg dlm dunia kena pandai bersosial tp kalau dah mcm ni faedahnya, aku tak baik dgn sape2 pun xpe laaaa. Hidup sendiri lagi bagus, nak pi sane sini org xde nak tny tp sure 100% akan ade yang mengumpat, biasa laaa mulut manusia mmg xleh nak tutup walaupun mulut tempayan tu lg beso senang je nak tutup.

Maybe org yang xsuke aku ade kat sini bole laaaa doakan aku dpt keje kat tmpt lain, bole blah dr sini, xperlu nak menengok muke korang yang mmg x senang aku ade kat sini. Aku pun mmg suke nak pegi dr sini, aman skit dunia. Korang pun akan hidup bahagia.

Pasni aku nak mintak tolong laaaaa, kalau boleh jgn laaaa susahkan kepala otak dan ringankan mulut nak pk psl hidup aku or berckp psl aku. Its ENOUGH laaaa, aku dah bosan dgn org yg byk sgt muka2 ni. Kalau x suke sudah, jgn jumpe aku sengih tp blakang bukan main lagi mengata. Selagi aku x penah amik tau hal kau jgn kau sibuk nak jaja cite psl hal aku.

Mintak tolong sangat2 laaa ye, kalau reti bahase Melayu. Kalau x reti aku maafkan je laaaa. Dan kalau rase diri sendiri belum jadi hamba Allah yang baik byk2kan laaaa berusaha untuk bertaubat. Baik jaga lubang kubur sendiri drp jiran2 sebelah, sebabnye dlm kubur tu duduk sorang aje.

Mohon maaf byk2 kalau selama ni aku ade buat silap tanpa sedar dan dlm sedar. Aku manusia biasa kdg2 xlari drp buat silap. Sbb tu laaaa skang ni malas nak bermanis mulut berlembut lidah dgn orang2 sekitar. Rambut same hitam tp hati Allah je yang tahu hitam ke putih.

Ampun maaf.

p/s : Penat berfikir......

2 comments:

  1. Biasa la, kita duduk dipentas dunia...sumernye lakonan semata-mata. Biarlah orang nak kata, mulut tempayan besar mana sekali pun boleh ditutup. Mulut manusia ni walaupun kecil akan jadi besar kalau bab-bab mengutuk/mengumpat orang.

    ReplyDelete
  2. Kak Sham - itu btul laaa, tp xboleh ke jaga idup sendiri kalau org lain xkacau idup kite

    ReplyDelete