Sunday, March 28, 2010

Weekend Theraphy

***Peringatan, maybe entry terpanjang penah dibuat, pastikan perut anda telah diisi dgn makanan tp jgn membaca semasa perut kosong atau terlalu penuh.....


Sangat2 bersyukur kerana hujung minggu ini telah dipenuhi dgn aktiviti yang agak happening di samping kekanda-kekanda tersayang...muehehehe...

This entry will be 'story-ing' starting from petang Jumaat lepas, pas balik keje 4 dara pingitan (Aku, Kak Ayu, Kak Ct & Tipah) telah 'melarikan diri' daripada kegelapan...walaupun tak lame kot shutdown dibuat oleh TNB tp kitorng berusaha gak untuk keluar dr MMU mase tu. Planning to pasar mlm Putrajaya dan dah sampai pun kat tempat parking tp ujan renyai2 menyebabkan kitorng tukar plan ke Taman Warisan plak. Ye laaa biasanye ujan skit2 tu lg senang wat kite sakit kepala kan... bile dah mkn dan solat Maghrib, jalan2 cuci mate kat gerai jualan, mcm2 adaaa.....

Bile dah smpi MMU about 8.30pm mcm tu, tibe2 lampu2 kat bangunan MMU kejap ade kejap de, ade kot dlm 3 kali.... stop kat dpn NEA tu then bincang smule untuk kuar minum plak kat Hassan Cafe, borak2 anak dara smpi laaa ke pukul 10.30pm. Itupun seseorng tu telah menguap dan ajak balik.

Hari Sabtu plak, pagi2 lagi dah bgn untuk 1 lg aktiviti Geng Sukun (Aku, K Maz, K Ayu, K Ct), ditambah dgn askar2 K Maz seramai 4 org tu., maklum laaaaa gaji baru je masuk...smpi kat sane manage to get 2 lane dan booking smpi 3 frame sorang. Juara masuk longkang, juara gaya, juara mcm2 lagi sume dpt dilihat berpotensi pada hari itu. Dan juara keseluruhan ialah Kak Ct dan hadiahnyeee.............................. Geng Sukun je yang tau....Aminkan byk2 hehehe

Layan je laaaa gambar2 yang ado ni.....

Dan a surprise for my belated besday, huhuh terharu sib baik tak nangis....another cake from SR, tahun ini dalam sejarah hidup bile besday dpt lebih drp 1 biji kek, sumenye besar2....nmpk gayanye, orang2 yang sayang (ye ke??) tuan tanah ni nak suh aku gemuk laaa tu, x suke tuan tanah kurus ek, lain kali bagi lerrr hphone ke, kasut ke, handbag ke, camera ke, kereta ke baru arrr tuan tanah julang2 orang yang bg adiah tu hahaha...Malu pun ade sebab askar2 K Maz siap nyanyi lagu besday lg kui kui kui.....This time I got chocolate indulgance from SR....same as above, layan je laaa gambo2 ni ek, TQ very2 very2 much to kekandaku a.k.a Geng Sukun.

And this Geng Sukun gathering end up with lunch at Mak Teh Restaurant,pas ni maybe leh wat family gathering plak ek bile masing2 dah ade family hehehe. Mudah-mudahan, Aminnnnn.


Malamnye, aku berjaya menyahut cabaran Earth Hour, walaupun xdpt nak tutup lampu satu umah (maklum laaa umah kongsi, sambut kempen sorang je laaaa) at least bilik aku tutup lampu lebih drp 1 jam. Tak de susah pun, kipas dan tv still leh bukak, so takat tutup lampu no big deal kan???Tapi dpt tgk laaaa warga MMU kurang menyahut kempen ni, sbb ade gak aku intai2 umah sebelah, bawah, atas, dpn....xpe laaaa masing2 ade reason.

Hari Ahad plak, pagi2 seawal kul 9 am dah ready untuk pergi Masjid Putra. Ade event Alumni MMU, di samping breakfast & lunch disediakan, save laa skit duitkan hehehe....walaupun sambutan tak menggalakkan tp penceramah tu sgt2 laaaa enjoy dgr ceritanyaaa....sporting dan open minded, wat lawak, mmg nak kuar kejap pun rase sayang je....byk tips yang diberikan harap2 dapat diamalkan bile sampai masenya nnt....U all nak ke???I share skit2 laaaa ye, lgpun terlupa nak bw pen so bile type dlm phone ni terhad la skit kan. Dan ade cara-cara untuk 'membuat' anak yang berkualiti (yang ni kalau nak tau kena tanye ustaz/ustazah untuk lebih detail la ye sbb doa2 nye tu aku xsempat nak salin).

Tajuknye......Musuh utama kita :-
1. Orang mukmin (Islam)
2. Orang kafir
3. Orang munafik
4. Iblis
5. Diri Sendiri (Nafsu).

Tabiat Rasulullah terhadap keluarga (amalan isteri/suami) :-
1. Minum drp gelas yang same (Rasulullah minum di tempat yang same bekas bibir Aisyah vice versa)
2. Jika 3x salam Aishah tak dengar/tertdo, Rasulullah akan tdo di luar rumah
3. Tido bersentuh kulit (sebelah-menyebelah, xde anak or bantal kat tgh2)
4. Mandi bersama (ustaz ckp at least seumur hidup sekali pun dah ok tp kalau slalu lagi bagus, cumenye jgn smpi mandi tu membazir air sudah laaa dah jadi berdosa plak).

Tak lame pun programmnyeee dlm 2 jam mcm tu tp biasa la kan, acara keagamaan ni susah skit nak dpt kehadiran yang menggalakkan huhuhu tp nasib baik laaa penceramah tu tak membosankan, so terhibur dan byk gak laaa ilmu yang diperolehi. Pasni akan ade kesinambungan drp program hari ni, harap2 aku akan pergi dgn ikhlas hati.

Lepas Asar & maybe smpi malam, kena set up Grand Hall sbb esoknye ade event...huhuhu this weekend mmg tired but enjoyable, xde la duk umah asik mkn tdo jerk....

3 comments:

  1. Kak Siti - yeesszaaa pics byk lemak pun bertambah huhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnya weekend tu..nantikan 17hb ni plak yer...

    ReplyDelete