Thursday, March 25, 2010

Am I Look Like Married and Have Children?


As for this morning, taken a leave and went to PWTC with Mek Ana....she' drove the car until the Hentian Putra parking...bravo to herrrr......as for the 1st time driving in KL area.

However, masing2 cuak sbb tgk bas parking tepi jln punye laaaaa byk....dlm hati sah2 lerrr crowded gilerrr kat dlm tu. Tapi sib baik lerrrr xde la smpi berlaga bahu. Leh la jln dan masih nmpk lantai.

Dgn hanya berbekalkan roti 2-3kpg before pegi td dan Mek Ana tak makan ape2, tapi kitorang berjaya tawaf semua tmpt dan masuk semua dewan pameran. Tapi xde la pegi sume gerai2 yang ade....mmg sehari duk situ pun lum tentu dpt ziarah sume skali.


Dan inilah hasilnye...Actually nak beli buku Murabbi Cinta tu je sbb already have 1 & 2 part of the book. Now 3rd series, dah tentu la murah kan....pastu biasa laaaa belek sane sini mcm buku2 lain tu kire menangkap mata dan duit utk beli. Lum bace lg, maybe KALAU ade mase akan wat review, Insya Allah.

Tapi pengalaman yang paling x dpt lupe adalah apabila setiap perjalanan sepanjang melawat gerai2 tersebut, salesman/woman akan tanye aku dgn soalan2 berikut :-

1. Puan dah ade anak?
2. Anak umo brape?
3. Ade brape org anak?
4. Puan dah kawin?
5. Ini anak ke??? --- merujuk kpd Mek Ana

Aku rase cecah kot 10x diorng akan tanye soalan camtu. Kebanyakannye yang jual buku kanak2, so of coz la nak promote kat parents kan. Tapi yang wat aku tekanan sgt tu, muke aku ni or gaya aku ade mcm mak org ke??Mmg la sebelum2 ni ade gak yang penah ckp aku ni mcm dah kawin tp hari ni dlm 1 jam je nak masuk 10 org tny soalan2 kat atas tu. Biasa la nak suh kite dgr dienak explain ape2 bile aku jwb kawin pun belum masing2 terkedu...huhuh mesti die igt aku ni anak dara tua kot......ohhhh tidaaaaakkkkk!!!!!!

Dan yang paling tak leh terima akal apabila salah seorang salesman linguaphone tu siap tnye "Ini anak puan ke??", sambil tunjuk kat Mek Ana......dan kitorang jawab "Aaaaaa eeeeeeee...." die tny lg "adik ke?", then Mek Ana jwb kawan, pastu die tu tunduk nak tahan gelak kot. Aku dah tekanan smpi tahap anak dah ni mmg nak kena mamat ni. Sabo je laaaa, kdg tu ade gak nak ckp anak ade dlm perut lum kuar lg....tp x sanggup plak. Ade tu aku ckp xde bdk kecik kat umah tp die ckp akak suke tak bace buku budak2...nak gak tu suh aku dengar dan beli buku die nak jual huhuhu....

Dah lerrr cite psl tu, tekanan aku rase bile igt smule. Tak pe2 ari ni ari korang, trime je laaaa....

Dan sebelum balik sempat ketemu dgn isteri kpd sepupuku....sebab die ade seminar kat sane.

End of today's stories. Esok, lusa dan tulat cerita menarik harap2 nye akan muncul. Daaaaaaaaa

2 comments:

  1. SundaeCone - mmg lerr ko tu, nak jawab kawan pun terkial2....huhuh

    ReplyDelete