Friday, January 28, 2011

Limau vs Rimas

Musim thn baru, penuh kat kedai2 dgn buah2 limau....kat opis pun tak kurang jugak, bila vendor/supplier/kontraktor dtg anta buah.....tp still xleh lawan limau2 yg aku dpt mase keje kat tmpt lame dulu...
Smpi 13kotak sorang supplier cine bg, tp aku amik dlm 5 kotak jerk sbb kena la bg2kan kat opismet yg lain, sanggup dtg smpi ke Serting tu. Mmg aku ni naik hantu kalu tgk limau2 ni, pastu penah plak dgr Aznil tu leh kurus sbb melantak limau mandarin, btul ke tak aku dgr tu xtau lerr.....

Dan skang ni rase rimas sgt sbb rambut dah pjg, harap2 balik kg raya ni dpt lerr aku sagat rambut ni pendek2, sikat gune jari pun bole....heheheh

Dah xtau nak ckp pe sebab ngantuk, k laaa tdo dulu....

Nite all


Sunday, January 23, 2011

Swimming class

Lets have a story about my swimming classes :-

1st class (early Nov) 
1. Diajar bagaimana cara btul nak masuk ke kolam.....
2. Bubble dlm air
3. Mengapungkan diri
4. Mendarat dlm air
5. Superman style
6. Kicking
7. Superman + Kicking + Kuak tgn

2nd class (Thaipusam Day)
Buat balik macam klas mule2 sbb dah lame tinggal

3rd class (23 Jan 2011)
Mcm biasa laaaa buat sume yg basic2 tu ditambah dgn water treading pada paras ketinggian 1.8m

As for the conclusion, aku still takut nak berenang ke tgh2 tu asik duk kat tepi tebing jer sbbnye kalu rase nak lemas tu kire leh la trus paut kat dinding wakaka....

Rasenye dlm sebaldi gak kot air kolam tu aku telan dan sedut.....hahaha....

Anyway, pas berendam tu rase ringan jerk badan tp xrase la plak kurusnyeee....walaupun aktiviti masuk air tp..gambo2 kenangan tak akan ditinggalkan hehehe....


Semoga baki 7 sesi klas akan menjadikan aku sebagai seorang perenang wakil mmu plak...Aminnnnn.....

Thursday, January 20, 2011

I'm back!!!!

Sorry for the long pause (actually not open to public forever), due to mcm2 hal yang aku pun xtau ape yg org luar tu nak drp aku sebenarnya....

However, pasni lantak laa ape pun org nak ckp, sbb ada yang aku wat of coz org akan berckp, kalau aku x wat pun ade jugak nak berckp, so better buat je la kan as long aku jerk yg tau ape yang berlaku baik untuk aku.

Mase aku susah ade korang tolong????kalau ade, aku la kacang lupekan kulit, kalu xde???lu pikir laaa sendiri...

Saturday, January 1, 2011

New Year Celebration

Mcm biasa laaaa, selama idup 26 tahun ni ehhhhh dah masuk 27 dah huhuhu...sekali pun tak pernah sambut tahun baru...semuanya duk kat umah ngadap tv or gi kuar mkn2 ke...

Xde laa penah tgk bunga api kat dataran ke, pegi kira 10-1 kat I-city ke...or mane2 outdoor aktiviti yang melibatkan ramai org tu...

Walaubagaimanapun tahun 2011 ni disambut dgn serangan sakit perut yg memulas2, gastrik la tu kot....Meng'udang' jugak laaaa, dah mkn ubat pun same jerk...

Sampai pukul 2 pg tgh melayan Syurga Cinta kat astro (baru 1st time tgk) rase sakit yg teramat sgt then telefon opismet utk mintak tlg hantarkan klinik 24jam yg ade doktor perempuan dgn harapan mungkin die akan cek perut aku ke ape ke sbb tu laaa nak doctor pompuan gak...

Bile smpi je kat klinik, penyakit tu ditambah plak dgn sakit ati, mane taknye doktor tu lgsg x sentuh aku, at least amik blood pressure ke or jentik2 perut aku ke mcm doktor marisa slalu wat tu hehehe....ni takdie tny aku jwb and as a conclusion, die bg laaa ubat suh mkn...nasib laaa ubat tu kurangkan sakit walaupun doktor marisa dah bg pun ubat yg same tu....

Anyway, nak terima kasih byk2 kat opismet aku tu sbb sudi antarkan aku ke klinik, pepagi bute smpikan tertidur tunggu aku kat luar tu...kuang..kuang..kuang..jasamu dikenang...

Flashback 2010

Layannnnnnn.......


Januari
1. Permanent! Syukur...
2. First time Karaoke with Sukunis (x nyanyi pun jadi tukang kutuk jerk)

Februari
1. Jolok sukun dgn K Maz & K Nora
2. Discover ade gastrik
3. Kursus Pengurusan jenazah 2nd time
4. Projek sukun goreng Kak Ct

Mac
1. Double cake for my besday
2. 1st time drive alone to kampung halaman

April
1. Projek nasi daging Kak Ayu
2. 1st attempt on Ebay
3. Outing at Mines with Sukunis
4. Training with Uncle Ong

Mei
NA

Jun
1. GLU - 1st time
2. Picnic Sukunis at Cyberjaya Comm Lake

Julai
1. Buah hati dtg
2. 1st time servis kete

Ogos
1. Tepon hilang & kunci bilik patah
2.1st time buka pose dlm kete

Sept
NA

Okt
1. Get flower and choc from someone - the florist send at office
2. 1st ever konsert - Maher Zain showcase sponsored...
3. Tolak kete seseorang yang rosak (20.10.2010)

November
1. Bandung trip for 2nd time - redah aje

Disember
1. Tayar kete pancit kat trafic light menuju ke Bangi, very the scary....
2. 1st visit Orthopedic Surgeon for MRI

p/s : Semoga tahun 2011 akan mendatangkan seribu satu kebahagiaan dan kejayaan untuk aku dan org2 yang tersayang.....walaupun ade beberapa angan2 tak tercapai


Just recap harapan@angan2@fantasi@mimpi......


Harapan 2010
1. Nak jadi lebih baik drp tahun lepas  --- alhamdulillah DONE!
2. Be a good daughter n sister --- kena tanye my famili
3. Kerete...kerete....kerete ---- alhamdulillah DONE!
4. Rumah...rumah..rumah  ---- bawa thn 2011
5. Kawin..kawin...kawin --- calonnye sila tampilkan diri....
6. Vacation to UK --- Bandung jerk
7. Tunai umrah with F4 --- 2 org dah meletup kuar baby
8. Get good job --- xde rezeki lagi
9. Loose weight - maintain until 48kg --- maintain ke hape???jarum tunjuk kat 60 smule huhuhu...