Sunday, January 23, 2011

Swimming class

Lets have a story about my swimming classes :-

1st class (early Nov) 
1. Diajar bagaimana cara btul nak masuk ke kolam.....
2. Bubble dlm air
3. Mengapungkan diri
4. Mendarat dlm air
5. Superman style
6. Kicking
7. Superman + Kicking + Kuak tgn

2nd class (Thaipusam Day)
Buat balik macam klas mule2 sbb dah lame tinggal

3rd class (23 Jan 2011)
Mcm biasa laaaa buat sume yg basic2 tu ditambah dgn water treading pada paras ketinggian 1.8m

As for the conclusion, aku still takut nak berenang ke tgh2 tu asik duk kat tepi tebing jer sbbnye kalu rase nak lemas tu kire leh la trus paut kat dinding wakaka....

Rasenye dlm sebaldi gak kot air kolam tu aku telan dan sedut.....hahaha....

Anyway, pas berendam tu rase ringan jerk badan tp xrase la plak kurusnyeee....walaupun aktiviti masuk air tp..gambo2 kenangan tak akan ditinggalkan hehehe....


Semoga baki 7 sesi klas akan menjadikan aku sebagai seorang perenang wakil mmu plak...Aminnnnn.....

3 comments:

  1. Wow...add dah blaja swim....saya pun xreti berenang....ada rasa fobia pada air...sbb penah sekali tu walaupun pakai life jacket still rasa cam nak lemas...tapi teringin nak blaja swim....brp ek kos blaja swimming...seme skali brp klas??

    ReplyDelete
  2. Zazi - yang ni blajo kat mmu jerk, pakej org luar mahal skit kot dlm 180 ke 200 rasenye laaa...10 sesi insya allah leh pndi gaya bebas dan kuak dada

    ReplyDelete
  3. wuiyooo..ikan ikan sekalian..good luck..still few more lessons to go..caiyok!

    ReplyDelete