Monday, October 19, 2009

Tribute to my Tupperware (Exs)








Bile dengar lagu Aiman - Cinta Terakhir baru la aku rase tenang dan lega..selame ni asik nak salahkan diri sendiri dan orang lain sebab terlalu kecewa dan sakit hati... tp bile dengar lagu ni dan beberapa lirik yang buatkan aku bersyukur atas apa yang pernah berlaku...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan


Dan dalam video ni die ade selitkan bait2 kata yang sangat bermakna dan boleh jadi pengubat untuk hati yang berduka lara..

Terputus cinta memang menyedihkan, harus diingat bahawa perpisahan itu ditentukan oleh jarak dan masa..
Kalau bersedih kerana cinta terhalang dan tidak kesampaian anggaplah kesedihan itu seperti hujan, walau lebat atau lama mana sekalipun, pasti akan reda jua...


So now, hope my heart will be cure and will live happily ever, whether I got my King or not it doesnt matter, as long as everyone that I love feel happy with their life and I can tumpang sekaki too.


So sorry to the persons that I can call it 'Tupperware" or dalam bahasa Jerman ialah bekas pakwe yang aku slalu kutuk2 or buruk2 kan act. nak sedapkan hati sendiri hehehe...just wanna say thanks a lottsss sbb 'you all' pernah give me your 'unconditional' love maybe (tp harap cinta yg jujur) sekurang-kurangnya dpt la aku rase mcm mane menyintai dan dicintai serta pengorbanan dalam cinta.

So this entry also for whom that cant take it or control their feelings when its come to love.... as you all know love will make people blind, cruel and stupid however its depends on individuals on how they accept it as what they want.

So slalu2 laaaa dgr lagu Aiman ni lebih2 lagi part chorus tu kan....at least kita akan jadi manusia yang sentiasa bersyukur dan tidak akan mengeluh dengan ape yang pernah kita lalui. Takde sorang pun dlm dunia ni akan tau ape akan jadi pada masa akan datang cume ape yang kita buat sekarang akan mempengaruhi masa depan kite....

Kawan2 aku slalu ckp, "Ed, ko kena pk hati dan perasaan ko baru ko pk hati dan perasaan org lain" dan aku slalu balas "Mcm mane aku nak happy kalau ade org yang sakit hati sebab aku? I cant pretend that nothing happen, biar org lain happy walaupun dlm hati aku Allah je yg tau"...... eventhough mmg xde org leh balas pernyataan aku tu dgn baik tp at least now aku dah tau mcm mane nak buang jauh2 iaitu SNAP OUT!!!

Be positive thinker and be grateful to Allah for what He give to us.
Kalau tak puas hati jugak kena tanya diri sendiri adakah kite sentiasa ingat padaNya....aku pun xde la sgt nak nasihat org kan, kalau sape yg penah kenal dan mmg kenal aku, aku adalah makhluk Allah yang sgt jahat pada diri sendiri dan org lain, tp aku harap aku tak jahat padaNya.... Insya Allah

One more thing, dont care too much what other people said to us, dengar je laaaa... Sekali je kite buat salah org akan igt dan cop kite as jahat sampi bile2, xkira laaa walaupun sekuman atau segunung kebaikan kite penah buat. Ape yg paling sedih bile org yang tak de kaitan pun terkena tempiasnya...Semoga Allah jauhkan aku drp sifat sebegitu...

p/s: Kalau nak tau camne snap out tu try lerrr snap out (bahasa Jermannye aku lupe laaa) kalu korang ade problem ke, sedih ke...maybe x semua org akan rase efektifnye but at least you can try....




1 comment:

  1. tpanggil utk menconteng komen..
    dearie sis,
    "dalam segala musim...DIA selalu PENYAYANG" =)

    ReplyDelete