Saturday, October 13, 2012

KASTEL 2012 in memories

Pengalaman kali pertama dalam hidup....mungkin ade hikmah di sebaliknya

Sebelum2 ni tak pernah terpilih mewakili Selangor sebab aku mmg tak terror pun main ape2 sukan. Insya Allah semua sukan boleh main cume pro atau amatur je laaa

Its all happen bile ade kawan call & tny if aku bleh tak wakil TM Selangor utk main pingpong ke KASTEL (Karnival Sukan Telekom)....main2 tu bleh la kan tapi nak harap menang mmg impossible lagipun mase xsmpi sebulan, mase tu plak bulan puasa pas raya laaa baru bleh turun training.

And the most thing that make me sangat2 nervous sbb team ni cume nak sorang jerk pompuan....huuuuu mmg lagi la menggigil, ditambah dgn aku x kenal sorang pun drp diorg tu.

Tapi for the sake of membe mintak tolong sebab dah xde org lain dah, so aku pun beranikan laa cakap YA...

Then concern pasal kena turun training kat TM Bukit Raja, dah laaa aku baru 1st time pegi sane....ini plak twice a week kena travel ke sane after work untuk training, sorang diriiiii!!!!...

Duit tol pegi balik RM10++, dgn minyak lagi, kena time off lagi....really make me wanna sick and nyesal plak ckp ye. Bile 1st time pegi training rase mcm nak nangis sbb kena perli oleh sorang teammate sbb tak perform bagus. Rase xmo dtg dah pastu, nak gugurkan nama sendiri jerk tp fikirkan janji yang dah dibuat aku terpakse laaa gagahkan diri jugak.

This year KASTEL buat kat Melaka...urrmmm the boring one sbb beria sgt dgn sambutan 750 sejarah melakanyeeee...smpikan aku rase byk bw baju kurung dr baju sukan...zaman dahulu kala sume siap kena bawa kain batik..mmg sgt2 boring walaupun acara tu lain dr lain, and kdg2 aku jadik GPS gak utk diorg

Tapi mase study dulu mane laaa jln sgt, so igt2 lupe je laaaa...

Oleh sbb pengalaman pegi training x berapa bagus, aku ckp laaa kat diri sendiri ini adalah 1st and last aku pegi...mmg xde la pasni tp bile dah pegi cam seronok plak, mmg keje xyah nak pikir, seb baik x byk call masuk mmg enjoy sakan kat sane...

Dan teammate plak mcm lain btul mase start tournament tu, mmg giler2 supportive and encouraging each other. Lagipun kami ni ade mcm2 lapisan umur dan pengalaman, dr 20-an, 30-an, 40-an smpi laaa 50-an...
Pangkat abang dan ayah jerk sume2 tu...perangai pun macam2...

And roomate plak dapat dgn orang yg kite dah kenal so senang laaa nak kawtim...

Syukur sangat2...mule2 jerk jalan penuh liku tapi sampai masenye alhamdulillah dipermudahkan. Cume penat menunggu lelaki2 nak bersiap, kadang tu terjah sesuke ati, seb baik aku bukan jenis yg bermekap2 ni kalu tak mmg kena tinggal la dgn diorng.

Time kasih kat penaja kasut dan pakaian sukan kami, siap dgn stokin....toceeyyyy



From the left : Ain (car mate a.k.a driver mase di Melaka), En. Din (coach paling cool di dunia, like a father), En Saiful (1st teammate aku kenal, serve die sgt2 mengelirukan), Naim (car mate a.k.a partner lwn dgn KL), Emi (20-an mate kami berdua jerk), En. Talib (otaiiii, garang mase training tp kat Melaka asik gelak jerk) & En. Mazni (partner mase lawan Jhr, tipu aku psl serve pecah dua) and last but not least tukang amik gambo ni En. Raziri our manager.

Ape2 pun nak mohon ampun maaf kalau ade yang terbaca dan terasa @ ade sedara mara... xde niat nak burukkan orang lain cume nak kenang balik memori istimewa ni.

Semoga tahun depan ade kesempatan lagi nak berada dalam ini team. Kalau masih berada di MMU or TM laaa kan...dan jika dipilih sbb org lagi teror xde...Dengarnya thn dpn lum dpt dipastikan negeri yg akan jd tuan rumah sbb tunggu keputusan pilihan raya...

No comments:

Post a Comment