Thursday, September 24, 2009

5D 4N Jakarta-Bandung Tour Part 2

Haiiiii....sawadikap...kap kun kappp...eh tersyasyul lak.....

"Para penonton...bapak-bapak, ibu-ibu semuanya...jgn heran kalau Inul sedang goyang, rasa panas dan seksi...maafkanlah....." - Goyang Inul...(saje nak bg feel mcm korang pun ade kat Indon gak hehehe)

Baru skang ni dapat update tour to Jakarta-Bandung, nak bace part 1 kat sini

Day 2

15 April 2009
: Actually utk day 2 ni pun byk tempat yang xdpt nak pergi disebabkan oleh kelewatan flight selama 2 jam 15 min...bayangkan lah dah lerrr baru 1st time nak rase naik flight......Ok, lepas breakfast kat hotel kitorang pun kluar laaaa naik bas punye la jammed xtau camne nak bygkan... setiap point traffic light tu mesti ade org jual kacang2, rokok, koran (newpaper) and 'maknyah' pun de mintak duit pada driver yg tgh tunggu lampu nak tukar kepada hijau....Kami akan pergi ke factory outlet namenyaaaaa.........dpt laaa tangkap 1 helai baju..hehehe

Then kami pergi ke Pasar Baru.... tempat ni sebenarnya pasar jual2 makanan tp skang ni die byk jual pakaian, beg, kasut, telekung macam2 ada....rambang mata..tp setial level tu die dah bgtau ade jual ape2..misalnye level 1 tu ade kedai telekung dan kain ela.... dan so on laaaa....Kat Pasar Baru ni kitorang diberi masa dlm 2 jam and skali lagi lunch di restoran nasi padang...haiiiyyoooo tensen gwe..dah lerr kedai kurang memuaskan tp nak wat camne kena gak lerr mkn kalau idok aku lapooooo..... kat sini mmg byk gilerrr org jual kat kaki lima bangunan tp x sehebat kedai kat dlm la kannn...banyakjugak lerrr kitorng menyopping and ape yg aku dpt lihat...ramai sgt anak2 mude yg rajin menjual barang2 kalau kite jln2 tu at least ade laaaaa 5-6org jual brg lain2....smpikan naik dlm bas and jual dlm bas....kadang tu rase rimas sgt tp ade gak rase kesian tp nak wat camne...kalau aku beli semua skali nnt duit x cukup laaaa...huhuhu

Pasar Baru

Barang2 yang dishopping pd hari ke 2
Day 3

16 April 2009 : Tangkuban Perahu (gunung berapi tak aktif) - Cihampelas & Cibaduyut (pusat jeans dan barangan kulit) - Jakarta (xlalu highway, tp lalu jln kampung bukit bukau..lawa btul pemandangannya).

Layan je laaa gambar yang ade, malas plak nak mengarang esei...hehehe
Tangkuban Perahu

Shopping for day 3

Day 4

17 April 2009 : Jakarta via Puncak - Pas balik dari shopping tu trus bertolak ke Jakarta sbb ade 1 mlm lagi di sane..lalu jalan kampung, kiri kanan jalan penuh dgn tanaman padi, lawa sangat...sejuk mata memandang...ade la dlm 5-6jam perjalanan...then sampai di Jakarta punye laaaa jammed gilerrrr mcm KL laaaaa, pastu gi shopping kat ITC lebih kurang macam Kuantan Parade laaa tp mmg beso nak mampus, xbrani nak gi jauh2 takut sesat hehehe, pastu gi Monas (National Monument), pastu balik hotel laaa...

Dan yang buat hatiku hancur luluh tu ialah standard teksi kat Jakarta ni paling koman pun gune vios dowwhhhh.....gilerrr aaahhh...


Day 5


18 April 2009 : Mangga Dua / Tanah Abang

Kat sini kire last stop sebelum gi airport....mostly barang2 kat sini kena beli borong, tp ade gak corner yang leh beli satu2 tp aku x jumpe, ye laaaa nak explore jauh2 takut nnt xtau mane bas parking huhuhu...so jalan2 je laaaa dlm tu tgk ape yg ade, last2 x smpi 1 jam jln, kitorng balik smule ke bas, pastu ade laaa yg jual t-shirt branded murah2 then beli utk ayah n adik2....hahah shopping gak kan....dlm 3 jam kot lepak sane, sbb org lain aku tgk memborong habis ntah mane diorng jln pun aku x tau....
Pastu balik laaaaaa ape lg....

No comments:

Post a Comment