Tuesday, September 15, 2009

25 Ramadhan 1430H

Hari ni genap laa puasa 25 hari dahhhh...tiap2 hari ade je iklan pasal bufet ramadhan kat hotel2 ke restoran ke....tp skali pun lum dpt pegi...actually mmg x penah pun tp teringin la jugak hehehe

Anyway, bile dipikir dan dah timbang-menimbang elok laaa kuburkan saje..sbbnyeeeeeeeeeeeeeee purse dah kempissss, perut aku tak dpt nak menampung makanan yg byk lebih2 lagi bulan pose ni...tgk nasi pun nak muntah, xtau tmpt mane yg makanannye best, malas nak pegi jauh2 untuk berbuka dlm kata lain nak kena drive kan....isshh byknyeeee alasan tp ok what save gak bajet, mcm tak berbaloi je nak bayo rm40 ke rm80 ke hanya untuk skali mkn, kalau ikut bajet harian aku paling mewah pun leh spend about rm20 dlm sehari....

Alhamdulillah la puasa thn ni xde spend byk sgt sbb sahur dah masak, ade la lauk beli 1 jenis then time buke pun xde lak tanduk kuar nak mkn mcm2....tgh mknan pun xde selera kadang tu dah pusing 2-3 round pun xde gak yg berkenan di hati...end up beli je ape2 and tak sedappppp.....then mengeluarkan semula segala isi perut sehingga laaa jd kosong....

Harap2 puasa ni dpt laaaa turun smpi 6 kilo ek..alangkah bahagianyeeee dpt melaram walaupun raye x lame sbb kena keje kan...ok gak tu xde la aku dok umah or gi umah org melantak smpi naik smule 6 kilo tu....ishhh x baik asik merungut je, salah satu hikmah report keje awal...kalu camni xyah kawin pun xpe...tiap2 tahun da tentu aku yg bujang ni akan meng'offer'kan diri untuk cuti pendek...

Rasenye mcm ade cite yg ulang2 je, nasib laaaa aku pun xtau nak cite ape...xde yg menarik pun bosan yg lagi byk....

No comments:

Post a Comment