Saturday, September 12, 2009

London??Paris??New York??Mekah??

Penuntut Malaysia diingat tidak cetus provokasi

10/09/2009 3:12pm
SERDANG 10 Sept. — Penuntut Malaysia di Indonesia diingat agar berwaspada tentang keselamatan diri mereka dan tidak melakukan sesuatu yang boleh mencetuskan provokasi berikutan tindakan sekumpulan penunjuk perasaan yang melancarkan gerakan ’Swepping Malaysia’ (Sapu Malaysia) bagi mengusir rakyat Malaysia di negara itu.
Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, penuntut Malaysia perlu menjauhi lokasi yang menjadi tumpuan kumpulan terbabit terutama di Jalan Diponegoro, Jakarta.
“Nasihat, pandangan dan panduan telah pun diberikan kepada penuntut kita di sana dan kita pada masa yang sama berharap penuntut-penuntut kita dapat menjaga keselamatan mereka.
“Mereka perlu sedar dan perlu elak untuk berada atau terlibat dalam sesuatu keadaan yang mereka boleh jangkakan boleh memberi masalah kepada mereka, mungkin seperti bergerak secara kumpulan yang boleh mencetuskan provokasi,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Mesej Daripada Perdana Menteri Sempena Hari Raya di Universiti Putra Malaysia, di sini hari ini.
- BERNAMA
Bile bace cite ni seram la jugak, xde la seseram kes H1N1 tu... mane taknye aku dgr siap diorng tahan kete kalu org Mesia yg drive ataupun transport tu de org Mesia. Terpaksa menukar angin mencari destinasi lain untuk membeli dan belah....haiiyyooo baru je psg angan2 nak shopping lagi kat Bandung for next year... hrp2 time tu hal ni dah reda dan leh jln sesuka hati kat Indon...
Nak pie tmpt lain mahal such as London, Paris, New York, Mekah???? maybe kena consider ke Hong Kong or Beijing kot.....Darling, mane nak pegi honeymoon???hahaha gatal nak mampus kawin pun belum sibuk nak pk destinasi nak gi honeymoon (tampar pipi 1000x huhuhu)...
Nothing much activities today just hibernate and rolling on the bed (golek2) and read a book about man vs woman..hopefully I can understand man better so that takkan kena tipu lagi and can make man falling in love with me.
And good news, tompok2 di muke sudah hilang dan kembali comel mcm dulu...alhamdulillah dpt la tdo dgn lena...

4 comments:

  1. weh sedap roti john lg..nyum..nyum..
    sok kalo bg big apple pn ok gak.
    ahahahha...=))

    *memain*

    ReplyDelete
  2. SundaeCone : Mmg la sedapsbb free..siap anto dpn pintu umah lagi.....ko kan x pose gilerrr beli sendiri ;p

    ReplyDelete
  3. uhuhu..dahsat tu..cmner nk g Bali nx year ni :(

    ReplyDelete
  4. Ntah pape tah rakyat Indonesia ni..over la plak. Diorang xsedar tu baper puluh ribu lak rakyat Indonesia kat sini cari makan compare ngan rakyat Malaysia kat sana tu.

    ReplyDelete