Tuesday, February 23, 2010

Perkara Yang Tak Ingin Kita Lihat

Pagi2 hari je belum sempat memulakan kerja daaaa nak gambaran realiti begini...

Menurut sumber yang boleh dipercayai kejadian dlm kul 7.15am, aku tgk tu dah 7.30am mase api dah bakar kete tu area bonetnya, pemandu tak xtau laaa sape tp sure sgt student bw laju gilerrr padahal 2-3 before ade bumper jalan tp wat mcm xde je, pokok pun abis dilanggarnye smpi patah. Mule2 masuk simpang opis aku igtkan Mat Bangla pepagi bute bakar pokok tp mcm x logik je. Bile smpi je opis nmpk kete putih terbalik. Org ade ke tak aku x tau laaa....bile dah siap cek in kuar smule tgk api dah smpi pintu belakang then security dtg amik pemadam api kat opis. Makin marak sib baik la meletup xde kuat sgt.

Walaupun ade 2-3 kete brenti tp xde pun yang berani wat ape2. Ye laaaa mane tau kot dtg dekat terbakar diri sendiri plak kan. Then bomba dtg berlumba2......hehehe at least mencabar la skit.

Nasib baik laaa kete tu x menjuman ke opis aku yang 'kebal' ni, kalu tidak kejap je jadi macam roti hangus. Syukur laaa sgt2 time tu org pun xde lg....ketar kepala lutut bile mende camni jadi dpn mate...Wahai warga-warga MMU khususnya students khususnya foreigner student, bawa lerr kete tu elok2 pastu dont drink & drive.

Dah abisshhhh.......

2 comments:

  1. isk...pagi2 da xleh hirup udara segar..hoho

    ReplyDelete
  2. Hantu Ulam :- Tau xpe, pokok dah tumbang sebtg tu dah menyebabkan lapisan ozon menipis 0.0001% dan oksigen dah kurang 1.0% hehehe

    ReplyDelete