Sunday, February 7, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah

Actually hari ni aku dah wat something yang xpenah aku wat...Ini semua gara-gara K Maz & K Nora...

Ceritanye begini, mlm td master mind dah sibuk anto sms kat sume kutu2 badminton untuk turun kul8 pagi dan hasilnye datang lerr 4 ekor kutu....hehehe. Sempat main 4 set dlm mase 2 jam sambil lepak minum kat Hj Tapah dlm 1 jam lebih...borak kosong + gosipping oooppsss...gosip diri masing2 xde mase nak ckp psl org lain.

After mkn tu tujuannye K Nora nak bank in duit tp rupenye kami bakal mencipta sejarah. K Maz lame dah teringin buah sukun yang masak ranum kat main gate baru tu. So tetiba laaaa gatal kaki nak gi jolok buah tu.

Yang jadi x bestnye sbb kat bawah pokok tu ade laaaa 'umah merah' xtau la sape yang slalu smayang kat situ....tp kat situ je laaa pokok yang buahnye masak dgn ranum skali. Dengan hati yg berat cari la jugak kayu2 yang ade utk jolok buah tu tp x kesampaian. Pusing masuk gate smule dan stop kat tepi jln plak. Kali ni ade byk pokok sukun tp buahnye tak ranum mcm pokok kat 'umah merah' tu td.

Haaaaaa sampai part ni laaaa Hari Ini dalam Sejarah bagi aku...1st time jolok buah sukun dan pegang buah tu....sib baik laaa kat situ ade galah buatan Mamat Bangla yang keje landskap kat sini kot. Ape lg jolok punye jolok akhirnye dpt laaaa 5 biji sukun....yang paling menyayat hati leh K Maz tinggal 2 org anak die dlm kete, tp si mak nye sibuk menjolok buah, dah lerr stop kete kat tepi bukit hahaha....

Sebelah petangnyaaaa...pegi kenduri ex-MMU dulu, igt2 lupe laaaa bese laaaa ramai sgt kawan kepada kawan. Dan dpt naik Swift Bang Bal...xdpt beli tp dpt naik pun jadi la ek, mane tau ade jodoh dgn tuan kete yang sgt sombong dan control macho tu kan Bang Bal???Tunggu ko ajak aku dating dgn Swift tu huhuhu....

4 comments:

  1. mesti mat bangla tu plan nk amik ptg ni..korang dah bedal hahha...

    P/S: kalau goreng sukun tu jgn lupa la org kat sini

    ReplyDelete
  2. Kak Ayu cun :- huhuhu xpe laaa diorng dah slalu amik perr...sy x amik pun buah tu, dok tunggu K Maz n K Nora siap goreng ptg smlm xde roger pun, agaknye dah abis lerrr tu huhuhu...

    ReplyDelete
  3. hahaha..fuh fuh fuh..moga ade la jodoh ngan bang bal tu..wakaka..

    ReplyDelete
  4. Hantu Ulam - Aminkan aje la ye...hehehe

    ReplyDelete