Monday, November 30, 2009

Kerja Gila!!!


Fuuhhhhhhh....legaaaaa rasenye dapat tdo atas katil dan mandi dgn air yang sgt2 sejuk dan melimpah ruah....mane taknye???Sekali lagi F4 buat kerja gile....tp kali ni kami bertiga berusaha untuk mengejutkan 'kak long' pada majlis bertandangnyaaaa......tp last2 die tau jugak hampessss tul...

Sebab ape aku ckp kerja gile???Sbb kitorng suke sgt plan last minit, the longest plan time kitorng pnah plan ialah 2-3 hari before and the shortest plan time ialah 1/2 day ketika tengah lunch kat Plaza Siswa about 4 years ago....the keyword is KLIA and saying final goodbye, mmg masin la mulut ko Momo, mmg that the last moment aku jumpe dan tgk muke die dan mmg berbaloi aku tak tdo more than 20 hours menatap wajahnyeee huhuhu.....sepanjang kerja gile tersebut, kitorng berjaya menggunakan semua sumber kewangan, manusia dan tenaga yang minima dengan sebaik mungkin. Sape2 yang terlibat tu tau laaaa cite disebaliknye....

Dan sekarang ni dengan status aku & Ana still maintain iaitu solo and single.....kecuali Juju & Momo, kami pun berjaya buat keje giler yg seterusnyaaaa.....Cube teka ke mana destinasi kami???

Once upon a time, bertolak drp Cyberjaya pukul 6.00am dan fetched Juju at Usj sbb gune kereta Oren die tu, jimat skit minyak.....

Am I look fat or Juju too slim????

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Actually, this is the 1st time 3 of us jejakkan kaki ke bumi Pendang or Kedah (exclude Langkawi)...bayangkan laaaa setelah 25thn baru dpt dtg sini...Thanksssss to our bidan terjun a.k.a Mr Driver a.k.a my TTM a.k.a photographer kerana telah berjaya....huhuhu byk tu keje die gaji bayar ciput jer. Mr Fezol didnt manage to go because of work.... biasa laaaa Mek Ju pun meroyan :p~ About 11.30am kitorang smpi kat bumi Pendang....kiri kanan jalan penuh dgn sawah padi....Ya Allah, cantik sgt dan segar je mate memandang, jadi mcm kera kena belacan, kaduk naik junjung, rimau masuk kampung...hehehe, biasa laaaa xpenah tgk real2 dpn mate sawah bendang tu...

Bile smpi sane, contact Waa untuk rest jap dan mandi kat umah die....ye laaa tuka la baju yg sesuai dgn majlis kan??Majlis start kul 1.00pm dan bertolak balik dlm kul 3.30pm...

Kitorng berarak bersama pengantin sebagai kaum keluarga dan pihak yg bertandang...aiisshhh dah 2x kali kite camni Ana, tp ok la kan dpt mkn kat meja pengantin, membe punye pasal....hehehe

These are the lovely couples....they're in love more than 7 years!!!!

Makan beradab lak jadi mmg sgt2 kecoh dan huru-hara sbb kitorng buat mcm mkn kat restoran jerk....biasa laaaa bile F4 ade kat mane2 je, tmpt tu sah2 akan jd hakmilik kitorng hahaha....xpe official photographer xde so kitorng blasah aje laaa, perut lak mmg tgh laparrr....xpndg kiri kanan dan selamba jerrr termasuk laaaaa pengantin....mmg cool gilerrr...xde protokol ape2 pun, as Momo said "Weh, bleh tak kalu aku mkn byk2 mcm kat umah???", aku jwb "Blasah je laaaa"

Then mcm biasa laaaa sesi bergambar sambil tunggu Momo & Korie layan tetamu smpi laaa ke petang....anyway, aku xde byk sgt gambonye sbb dlm kamera canggih Mek Ju lg byk.....

Cerita kerja gilerrr x abis smpi situ je....just imagine dr KL ke Pendang about 900km, kitorng telah berada di atas jalan selama 21 jam!!!!! Stop kejap untuk solat & mandi, then teruskan berjalan, dlm perjalanan balik we stuckedin a silly jammed about 40km in 4hrs just because ramai nak stop kat R&R Sg Perak....punye laaaa igt akan jammed smpi KL so planned nak stop kat situ dan tdo kejap, then smbg jln dlm kul 1....skali planned terbantut sbb jammed nak masuk R&R tu....Allah je yg tau ape yg kitorg rasa, nasib baik laaaa kete auto, bygkan je laaaa sume lagu dlm radio tu kitorng nyanyi kalah karaoke jamban....ujan lak x berapa lebat so xde la any kemalangan yg berlaki, langgar bontot kete tu dah bese la kan but luckly nothing happen to us....

Bile dah tgk tmpt rehat tu pun jammed, ape lagi kami pun terus pecut laaaaaa, target stop kat Hentian Tapah lak, so far jln mmg clear jerrr, xde pun jammed ke ape....stop minum air panas utk tmbh tenaga, kat situ dah kul 12.30am...then stop tepi jln byk kali sbb 1st driver nak lelap kejap so aku je yg xtdo dan belum tdo kena laaa tuka plak, yg hampehh tu sume skali tdo huhuhu sabo je laaaa, aku lak mlm2 ni a bit silau....tp nak wat camne kena gagahkan diri gak lerrr bw slow2 x brani nak pecut sgt...takat skali sakle cecah 120km tu xpe laaa hehehe.....

Kereta yang byk berjasa, menghambakan diri sepanjang 900km

We all smpi KL dalam kul 2.30am....muke sume x leh blah, ngantuk yg amat...esok keje xtau arr bgn ke tak tu....aku still lagi bercuti hehehe....itu laaaaa sendiri cari sakit...mmg dpt sakit laaa akhirnyeeee...
Please free to visit Mek Ju's blog for more pictures...



Moral of the story :- jgn suke planned on d spot (anyway, xleh apply utk F4 sbb planned awal x penah menjadi...)

4 comments:

  1. hahaha..ed siot je ckp sy meroyan ..ahaha

    nway, sonok dpt jln2 ngan korg..I'm hepi eventho a bit tired!

    ReplyDelete
  2. syabass betti..org 1st yg up8 blog bout this pendang wedding..uhuh

    kalo ikut F4 yg cm dlm tibi tuh aku rs dorg booked helicopter jek pi sane..tp F4 kite ni lg advance...kite F4 sengkek..ahahah..

    21 jam dlm kete weh...bkn takat kematu jek..tp da berdarah daa..(bak kata faris) ahahaha...

    ReplyDelete
  3. fuhh...kak ayu pun ada kat highway masa tu dari penang..dari kol 3 pm - 12.30 am..huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Hantu Ulam - ye laaaa asik igt laki die jerk :p~ mane tak hepi, ketawa x igt dgn kesengalan pak supir kite tu...

    Ana - well, see d leg laaaaa....F4 tu peminat 1 dunia, kite ni area Msia je...aku dah ckp jgn bw mak dara kalu ayah teruna xde....:p~

    Kak Ayu - urrmmm seksa, tensen, mcm nak gilerrr je nak2 bile tgk jem sbb org nak stop berak huhuhu

    ReplyDelete