Monday, December 14, 2009

Wowwwwieeee!!!

Pemegang ASB dapat dividen, bonus 8.55 peratus
14/12/2009 1:22pm
KUALA LUMPUR 14 Dis. – Seramai 6.78 juta pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) bakal menerima agihan pendapatan sebanyak 7.
30 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2009.
- Utusan
Bile terbace je brite ni...jantung bergerak laju gilerrr. Excited kot xsabar2 nak update buku akaun 15hb Januari 2010, hehehe brape laaa dpt ek..ade dlm RM10k, if RM8k pun dah syukurrr...
Last year rasenye x smpi 8% and dpt about RM4k +++....hope this year ni smpi 8.55% tu isshhh tanduk2 dah mule nak kuar ni....dlm otak dah berlegar2 about dream car and dream house, well prepare for the deposit laa kan...
Then plan Juju utk pegi umrah bersama F4 tahun 2010 harap2 terlaksana, cumenyeee...aku perlukan mahram laaa untuk pegi skali huhuhu....sian aku kan, so rajin2 laaa doakan aku naik pelamin this year ek...amiinnnnnn
Well, smlm pi nonton The Storm Warrior, aduhaaiii Aaron Kwok (Penjejak Awan) & Ekin Cheng (Penjejak Badai) mmg maintain hensem walaupun kena bakar ke, kena tumbuk ke kena pedang ke....tdo malamku x lena hahaha. Anyway citenye aku bagi 7/10 sbb aku x puas tgk dan xpuas hati cite die mcm tu je..tambahan plak sebelah aku ade amoi yang berbau seperti 2-3 hari x mandi, so telah merencatkan nafsu menonton dan mengusha 2 jejaka hensem tu...
One shocking news that aku xperasan yang 'ex-bf' (ntah no. berapa) Patrick Tam pun berlakon sebagai Maharaja... wink!wink! lagi laaaa aku teruja....
Ade part lawan2 yang tunjuk mcm dlm komik jerk, xde aksi lawan btul2..maybe nak jimat kos or masa tayangan...ye laaaa korang dah bace komik Pedang Setiawan tu smpi beratus2 episod, duit pun dah berabis bape ribu beli mende tu je...mesti la nak tgk smpi puas kan???Tapi instinct aku kuat ckp yang ade sambungannyeeee lagi sbb ade watak yg xde kesudahan dlm cite ni...
Sape nak blanje aku tgk untuk kali ke 2, amatlah dialu2kan dan aku harap xde lagi perkara2 yang boleh merencatkan perjalanan untuk menumpukan perhatian kepada cite ni...
THE STORM WARRIORS


BUY TICKETS
Visit Official Site
Watch Trailer
Release Date: 10 December 2009
Language: Cantonese
Running Time: 1 hour 52 minutes
Director: Pang Brothers
Cast: Aaron Kwok, Ekin Cheng, Charlene Choi, Nicholas Tse, Simon Yam, Tiffany T.


Synopsis: Japanese evil warlord Lord Godless desired to conquer China. He imprisoned a large number of martial artists and tried to make them subjugate. Among the prisoners were Cloud and the martial arts elder statesman Nameless. Wind came to the rescue. The trio was badly wounded by Lord Godless's evil martial arts attack. Chu Chu was also knocked out when she blocked Cloud from Lord Godless's strike. The remaining martial artists sacrificed their lives to save the trio, in the hope that the trio would beat Lord Godless one day and save the country.

Chu Chu was badly wounded and stayed unconscious. Cloud was filled with remorse and vowed to take revenge. Wind chose to take the evil way to quickly boost up his martial arts skills, so that he could protect the people. During his training, he met the girl who changed his life, Dream. Meanwhile, the troop of Lord Godless came to attack. Wind's training was interrupted when he tried to save Dream from Lord Godless's assault. After some killings, Wind ran away and disappeared...

Lord Godless took The Emperor in captivity and stationed his troops in Heaven Cave. Cloud arrived alone and started a combat with Lord Godless. Lord Godless had the upper hand. In the meantime, the half-evil Wind appeared and joined the battle. During the fight, they inadvertently discovered the secret of the sovereign. The real intention of Lord Godless's invasion was related to an ancient tomb, a forbidden ground buried with the Royal family's secret. The truth was finally revealed. At last, how would the battle end? Who would eventually rule over the country?

(Source: Golden Screen Cinemas Sdn. Bhd.)

3 comments:

  1. hahah...best2...jom kt g umrah thn depan..da ajk momo ke?

    ReplyDelete
  2. K Sham - muehehe...mcm teenage mutant ninja turtle jerk...

    Hantu Ulam - urrmmm lum ckp lg kot, anyway kalu i de mahram leh la join ek, tp my mom waiting list for Haj so tgh dok pk nak pi dgn sape

    ReplyDelete