Thursday, December 10, 2009

Super duper Beeeezzzeeeeee

Wuuaaaaaaaaaaa!!!!.... very2 tension week. Masuk je keje (pas cuti selama seminggu) trus masalah dtg bertimpa2..dengan big event yang macam2 karenah nak kena layan..

7 Dis 09 (Isnin)

Seharian not in the office sbb duduk kat GH untuk preparation MMU Staff Awards, the VVIP are Tun CT and Tan Sri Radzi...penat nak layan karenah smpi lunch and dinner xde selera nak mkn, petang nye mcm biasa la main badminton smpi kul 8... and guess what trying to sleep from 10 pm sbb kepala dah rase pening dan mcm nak pitam, bile tutup mate rase mcm bdn ade dlm spinner washing machine, bile bukak mate tgk tv pun still rase yang same, mcm terase terbang dan berada diawang-awangan... Ya Allah seksa btul nak duduk ke baring ke sume xkena, minyak angin jgn ckp arrr, mmg satu muke aku sapu huhuhu...kul bape tdo pun aku xtau

8 Dis 09 (Selasa)

Today around 2pm ade MMU Staff Award, however kitorng dah kena dtg GH dlm kul1.30pm but aku still lagi ade kat GH smpi kul1.00pm dok berlari ke sane sini cari org dan kena layan lagi last minute request drp organizer dan committee huhuhu....balik umah mandi jap siap2 mcm tu je, tema kali ni Black & Red...dan ape yg bangga sgt sbb 2 org staff fmd dpt main award iaitu Johan MMU Star dan Best Non-Exec Award...rase mmg hepi dan teruja...dan dpt bergambar dgn penyanyi Aishah...

Sila abaikan muke aku yg nmpk tembam nak mampus..padahal dah 3 ari x mkn mlm, sory laaa sbb wat mase ni xterbuka hati nak bermekap2 maybe kalau ade org sponsor mekap artist & alat solek baru aku bukak hati kot hehehe....


Abis je event dlm kul 5.00pm kena lak stay tolong caterer clearkan barang2 die sbb nak kena setup untuk event esok plak, lunch bersama ambasadorsss...then main badminton lagi untuk preparation Ops punye tournament..yg penting aku group ORANGE i likeeee....going to GH again at 8.00pm untuk cont set up for the luncheon smpi laaaa kul10.00pm, then 2 nite in a row aku xleh nak tdo....bile pejam mate aku rase mcm berpusing2, mata memang ngantuk badan pun penat tp xleh nak tdo...dgn rase nak muntah angin sbb aku mmg xmkn selain drp ptg sbb mkanan caterer ..... tu x sedap pun huhuhu...tak igt kul bape terlelap sbbnye after 'chit chat' with someone (bajet leh kurangkan pening aku laaa kan) dlm kul2.00am, aku still lg berusaha untuk tdokan diri sendiri, camne nak tolong tdokan org lain kalu sendiri punye tdo pun xtentu lagi....sbb tu laaa anak sepupu aku tu kalu time dok umah aku asik nak Nek Su yang tdokan (mak aku), dgn aku haram die nak...

9 Dis 09 (Rabu)

Macam biasa laaa arini de event besar, most of ambasador yg ade kat Mesia ni dijemput utk mkn tengah hari....so kena laaa cek2 ape yg patut kebetulan plak ade problem dgn request training drp HCM aiiiyyyoooo dah lerr kena parking jauh, pastu aku kena ke sana sini end up with bajuku sgt 'berat' dgn peluh2 jantan betina sume....mmg aku angin lerr sesangat ditambah karenah anak buah dan organizer event tu sendiri...kalau laaa aku ade daya yg semampunye dah lame aku wat sume2 keje angkat2 barang tu eventhough bukan keje aku pun tp nak wat camne...petang plak de meeting orientation week tu lum lg registration punye meeting lagi laaa haru biru....

10 Dis 09 (Khamis)

Early this morning, aku dpt call drp number yg tak dikenali...dr smlm dah aku tgk number tu tp aku x angkat sbbnye aku fobia btul takut syarikat insurans call ckp aku pelanggan bertuah dan nak offer aku insurans yg murah tp one off je bukan smpi mati....x abis2 dok call smpi kite bagi no akaun kad kredit sume tu...sbb tu laaaa aku xmo angkat dah terkena sekali, aku xmo terkena lg...tp pagi td tergerak hati nak angkat, rupenye my buddy yg call, tu pun aku mcm kenal sore die and she having really heavy trouble and challenges, I just pray for her best...rase sedih pun ade bile kawan kite kena mcm tu...moga2 mereka akan dapat rasa kebahagiaan hidup di kemudian hari..thats why laaa aku nak suh parent je tolong carikan calon sekurang2nye diorng akan rase hepi sbb diorng suke dgn pilihan menantu drp aku cari sendiri, lum tentu diorng akan suke kan??Or sbbkan aku dah suke so diorng terpaksa laaa terima sape2 je...Ya Allah kabulkan laaaa permintaanku..

11 Dis 09 (Jumaat)

Besday Sultan Selangor...yeehhhuuuu cuti. Tp aku ade party invitation kat KL will be going there sbb teruja nak dpt doorgift drp organizer Paypal, harap2 dpt la gift yg special and best sbb ni 1st time aku nak merasa suasananyeee....dan akan ditemani oleh Kak Ayu Cun hehehe...I'll update you about this coming party later k!!

2 comments:

  1. salam akak..
    hehHhhee..akak kNa ingat saya!huHhhhuu..sya tumpang meja akak time mmu staff awards, specifically time mmu star!sya dok nyebok komen persembahan=p
    berbaloi geng satu departmnt akak menang!
    salam perkenalan..

    ramizah alasri
    mmu melaka

    ReplyDelete
  2. CU,STAD - heheheh...insya allah masih igt lagi..pengkritik yg tak dibayar tu kan???muahahah..ni mesti kak Ayu cun bocorkan rahsia ade blog....tqvm, salam perkenalan

    ReplyDelete