Monday, January 18, 2010

Tertekan....separuh jiwaku pergi

Sometime bile kite mmg xde mood dan dah bosan dengan persekitaran yang xsihat dlm mcm2 perkara, rase nak wat ape pun dah xde semangat...

Ape yg jadi lawak kite akan rase benda tu tekanan. Kadang tu rase mcm tak dihormati as human being ni kan plak org atasan. Bukan nak suh junjung or red carpet or salute tiap kali nmpk. Bile dah jadi mcm ni nak marah pun x larat cume mampu menangis!!! Nape laaa airmata ni murah sgt, tensen skit je nangis, tensen skit je nangis....itu je laaa mampu buat, nak percaya kat org sekeliling pun dah susah skang ni. Kalau ikutkan 'godaan setan', aku rase aku mampu sepak org smpi mampus.

Kalau yang bace ni pun xpaham xpe laaaa. Aku je yang paham ape yg aku tulis dan ape yang aku tgh rase. Biasanya bile time mcm ni, aku akan tulis atas kertas ape yg aku rase dan bile dah abis luah tu aku akan koyak dan buang, pasni aku bakar kot sbb dlm simpanan ade stok 'lighter'.

Bile dah ade blog ni, aku lebih suke ckp kat sini at least, sape yang bace sekurang2nye leh tau ape aku rase dan kalau org tu termkn cili, akan rase la pedas even aku x mention name sape2....
Feeling like wanna go home rite now, minyak kete tu leh smpi Muadzam.

Sudah..sudah...cukup laaa korang tau aku rase tekanan yang amat, xtau nape tibe2 jd macam ni. Setan ape dah merasuk x tau laaaa....Bulan pun lum penuh lg, Tipah bile kite nak tgk kelip2??? Tekanan dah tahap maksima ni.

Pernahkah kau bicara tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali
Pernahkah kau tak salah tapi disalahkan
Tak diberi kesempatan

p/s: Have to avoid this feeling until tomorrow, sbb aku xnak nnt effect Assessment utk Subordinates...huhuhu, anyone nak lend me their arms???saje je bile time camni kan nak je peluk my mom so need a substitute...hehehe

2 comments:

  1. ololo..ed kuat semangat..itu semua utk mematangkan awk...Dia lebey tahu keupayaan awk ;)

    ReplyDelete
  2. Hantu Ulam - tenkiu dear...ade gak org slalu suh I sabar2 tp ntah laaaa kite manusia biasa je kalau tahap sabar tu dah abis, I'm not sure wat can I do. But I hope it's worth it to be patient.

    ReplyDelete