Tuesday, January 26, 2010

Karok vs Ular

Haaaaa kepada kaki-kaki karok @ karaoke area Putrajaya/Cyberjaya mesti familiar dgn ini tempat kan??? Actually, ini my 1st attempt to go here...sebelum ni dah ramai yang ajak tp iman aku masih kuat hahaha....

Tapi sebab beria2 sgt dah kakanda sume ni nak suh ikut, on 22 Jan 2010 (Jumaat) maka aku pun ikut je laaaa walaupun hari tu hari Jumaat dan aku pakai baju kurung...rupenye bile dah smpi sane jgnkan baju kurung, yang pakai baju melayu pun siap wat 'khutbah' kat dlm bilik2 kecik nun... huhuhu

So this is our lucky number for dat day, 864. Sanggup time lunch pi karok dan korbankan masa mkn, sume berpuasa untuk beberapa jam...

Planning ni pun sebenarnye byk cite di sebaliknye sebelum ianya btul2 menjadi kenyataan. Kalau x silap 2 week lepas Mastermind @ Kak Ayu dah emel utk ajak gegurl sume pegi karok tp last minit die sendiri yang batalkan sbb ade hal....

Then, die x berputus asa untuk menganjurkan aktiviti ini. Last week die wat conference wif 3 more of us...nnt I reveil sape lagi yang menjadi ahli kelab karok ni. Plan punye plan before lunch we got the confirmation akan pergi, suddenly for the 2nd time, Kak Ayu kena batalkan sbb die ade koje katenye....issshhhh hanginnn la den, dah semangat nak pi tibe2 die jugak batalkan sendiri. However, I dpt maklumat drp sumber2 yg boleh dipercayai yang koje Kak Ayu telah dibatalkan then setelah hampir2 di'blacklist' oleh ahli kelab karok maka, plan pun jadi lerrrr....

Sebanyak 10 lagu telah di'booking' tp malangnye lagu terakhir kitorng silap pilih lagu laaaa xtau langsung camne nak nyanyi hahaha, so kuar je laaaa sambil menuju ke Big Apple...utk tapau. For your info aku xde pun amik lagu ape2 cume buat mimik mulut je mase diorng nyanyi hahaha maklumlaaaa aku dgn mic ni mmg xleh jumpe..xtau arr nape mmg dari kecik mcm tu laaaa smpi laaaa beso ni, aku fobia dgn mic walaupun x penah laaa jadi ape2 or sejarah pasal aku & mic ni hehehe...

Cume kat sini je aku berani, rase nak peluk2 je kakandaku semua sbb sekurang2nya aku hepi n enjoy sgt hang out dgn diorng walaupun yang sorang tu dah status mak dara. Nak wat koje gile2 lagi jgn lupe la panggil adinda ye....hehehe

p/s: Suara sume ok laaaa, kena byk practice lagi kalau nak jd juara MMU Star, mau sehari gak lerrr telinga aku nak baik sbb sengal gilerrr dgr muzik dlm bilik kecik camtu huhuh....

*************************************************************************************

Ular - binatang yang aku boleh dengar kalau disebut tp tak berapa suke nak tengok even on tv or gambar statik. Lately, aku slalu je mimpi pasal ular ni, aku slalu nampak ular dan akan tdo akan ular. Tak tau laaaa ape tafsiran mimpi tu, cume aku harap badan aku ni xde laaaa kena buatan manusia yang xnak tgk aku hidup tenang. Ye laaaa, manusia zaman skang ni walaupun dah moden tp still percaya mende2 karut.

Kadang tu kite x penah wat ape2 pun pada org tu tp hati manusia kite tak tau kan. Tapi aku harap baik or buruk pun mimpi tu, jgn lerrr kuar ular...huhuhu walaupun mate ngantuk tp aku still xleh nak lelap sbb mesti akan terbayang.

Walaupun kita dah lakukan terbaik dan ape yang kite wat tu terbaik untuk kita tp belum tentu org sekeliling boleh terima keputusan yang telah dibuat. Takkan smpi nak wat sidang media kan hahaha mcm artis la plak. Semoga tidurku sentiasa didatangi oleh mimpi yang indah2, sebabnye realiti hidup tak seindah seperti yang diharapkan.

4 comments:

  1. tafsiran mimpi org dulu2 kata ade orang nak datang merisik / meminang.
    hehehe.....

    ReplyDelete
  2. Jue - tp kalu dah 2-3bulan lepas pun de mimpi mcm tu gak, smpi laaa ni camni gak hehehe, org ckp kalau ular tu patuk baru la org nak pinang kan??kalu just jumpe or nmpk ular tu same gak ke???

    ReplyDelete
  3. wah...jgn lupe panggil sekali yer time karaoke tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. only me :- muahahaha....tu kena igtkan our mastermind, kalu die xde mmg xkan jadi hehehe

    ReplyDelete