Friday, January 15, 2010

Penimbang vs Guy

Haisshhh puas mencari penimbang yang leh timbang berat dgn btul...mase pegi shopping mall dah try timbang ade ke berat aku 56.2kg, bile timbang kat umah 55kg, mane satu yg btul ni, dah lerrr ade org ckp aku makin kurus smpi mak sendiri pun ckp jgn kurus dah. Stop ape yg ade skang ni, but still have time to exercise and get the figure I want....susah btul, kena ade penuh determination & patient.

Well mostly penimbang kat shopping mall sumenye automatik or digital, ade tak penimbang manual, still guna jarum penunjuk??Kat mane ek??Lgpun due date dah byk sgt postponed ni...xsabar nak tau kot laaaa aku yg menang hehehe...

In the other situation, aku really2 and so stressful, why I'm always have so much problems with guys??Padahal umah aku penuh dgn guys, membesar dan hidup same. Sepatutnya aku dah tau dan pandai mcm mane nak handle guys tp until now I'm not sure..mmg sgt2 blurrr bile di pk kan dan tau smpi bile masalah camni akan aku hadapi.

Drp sekolah rendah dulu, sekolah menengah smpi laaa skang ni, x abis2 ade conflict dgn lelaki. Mental, emosi dan fizikal. Dah byk airmata jatuh, disebabkan mcm2 perkara yang diorng dah buat kat aku. such as mencuri, mengejek, mengacau, mengutuk. Nak study pun xsenang then buat hidup aku lagi susah. Bile tahap sabar da smpi maksimum, aku penah mintak cikgu & my father sendiri yang bagi hukuman kat lelaki2 "setan" tu nyaris2 nak kena cili mulut kan? Kalau "setan2" tu terbaca or kawan2 "setan" terbaca, korang mesti xkan lupe hal ni kan?? Even most of the time aku ade best friend lelaki, tapi still dont have the luck. Sampaikan aku pikir, ape salah aku smpi skang ni I have no good relation with guys.

When the time to be really calm and happy? I hope that its enuf to be patient almost 25 years or give me another strenght to be patient for about 25 years more.

3 comments:

  1. marah nampak kat setan2 tu.mmg patut marahlah klu dok mengutuk kitakan.sabarrrrr......
    cik ajleaa awak tu mmg dah kurus pn.klu kurus sgt nnt x lawa pulak..
    hehehe.....

    ReplyDelete
  2. Jue - Tu laaaa, ape nak wat lelaki suke tp die tunjuk dgn cara kite meluat dan benci sgt2....lum kurus lg tu huhuhu

    ReplyDelete