Wednesday, December 19, 2012

Fenomena 2012 - "Durian Crepe"

Disebabkan kekeringan idea nak menulis, tuan tanah cube nak cite fenomena terkini yang terjadi dlm negara sekarang, iaitu ape lagi "DURIAN CREPE" skang ni makin menjadik2, mane2 je org jual... tapi bagi aku mende ni bukan laaa baru macam gelombang skang ni.

Nak beli dan carik pun mmg ade je org buat, tokei "durian crepe" plak tak menang tgn nak amik order, mmg memberikan pulangan yang lumayan laaa pada diorg yg bekerja keras ni.

Aku ade la jugak try beberapa durian crepe yang dibeli dari tokei2 homemade ni, ade tu size kecik sgt padan skali ngap je, ade tu beso yg amat tp kulit die cam liat skit, ade tu cream die tak berapa best jadi muak nak mkn...

Kalau nak tau leh refer post aku yang ni :- Senyum sampai telinga , kalu tgk tarikh post tu pun 2 tahun lepas means aku dah puas menikmati "durian crepe" or name yang aku kenal mule2 dulu ialah "durian pancake". Mmg kalau mengidam kompom aku akan heret si dia utk temankan aku mkn kat Sweet Chat ...

So far aku puas ati dgn "durian pancake" kat Sweet Chat tu...nak2 kalau dine in, die akan hias dgn coklat skit, sgt sesuai utk tujaun penternakan lemak2 yang tak sepatutnyaaa...dan yang paling menarik, "durian pancake" kat sini xde musim pun, mmg ade dlm menu 365 sehari...

Selain dari tu jugak, ade yg kreatif dah cipta mcm2 perisa crepe, bukan takat durian, ade strawberi, mangga, blueberry, pandan, mcm2 laaaaa...aku pun dah pening, mcm2 color kulit pun ade, xpe la tu kasik pendapatan lebih bagi mereka yang rajin.

Anyway, x lengkap post ni kalu tak letak gambo yang seangkatan dgnnya... so sape2 yang ade hati dan passion nak buat "durian crepe" ni silakan la yeee

source : trigyy.com

Tak yah laaa gambo "durian crepe" dah siap takut nnt tuan tanah plak yang pi merempit ke Mines sbb nak mkn "durian pancake" hihihi...

No comments:

Post a Comment