Thursday, December 27, 2012

5th Class : Table Tennis Coaching

Tiap kali pegi class ni rase cam nak hadap exam plak...sentiasa kelam kabut dan berdebar2, sebabnyeee jrg nak prektis ape yg dah diajar. Byk abiskan masa utk netball & badminton.

So utk session kali ni, coach ajar utk smash merata hala, die nak kite bergerak satu point ke satu point, suke hati die nak pukul kat mane yang penting kena smash.

Then 2x backhand chop & 1 forehand chop, yang mmg kena kaw2 lerrr dgn coach tu, degil betul nak masuk dlm otak...yang ni laaa paling lemah skali, lame2 tu makin ok sbb aku dok angkat siku..rupenyeee siku kat bwh jerk huhuh...suke beno angkat tgn, mase skolah dulu xde plak nak angkat2 tgn ni, kalau bleh nak sorok kepala dlm meja.

Pastu, cube plak return bola spin, lebih kurang mcm smash jugak, kena pukul dgn sepenuh hati mcm dpn tu boipren kite, geram sesangat tapi ade ke sanggup nak rejam boipren dgn bola pingpong tu???kuikuikui ajaran yang senget diajar oleh teammate mase KASTEL aritu, sbb aku ni mcm takut2 jerk nak pukul kuat. Skali diorg kate, andaikan jerk dpn ni boipren, so rejam lerr kuat2...bile aku ckp xde boipren diorg tukar plak jadi pukul biawak...adehhh mcm2 (ade peluang lg ke tak nak join team KASTEL ni huhuhu)

Lepas tu mcm bese laaa, prektis stroke dgn geng2 yang lain, lepas tu kena lawan2 plak...kuikuikui mmg ke laut laaa gayenyeee tp at least ade courage utk buat smash or topspin...yeahhhh boleh buat...alhamdulillah.

Kali ni xde video ape dah sbb aku rase basic sume die dah ajar cume skang ni nak sharpen je skills2 yang die ajar tu...

Alhamdulillah, semoga ilmu yg dipelajari dpt dimanfaatkan, cemane kalu tmpt keje baru xde mende2 sukan ni...hohoho kompom sangapppp

No comments:

Post a Comment