Friday, December 7, 2012

2nd class : Table tennis coaching

Ok, now dah masuk 2nd session for this class, dah lerr aku dtg lambat mase smpi  diorg dah stat pun..

Tapi belasah aje laaa, mase ni still dilatih utk forehand stroke, then sometimes die akan bagi backhand jugak untuk tengok cara kita gerakkan badan dan tukar bat on the spot. Mcm2 pe'el tgk, kali ni banyak kali laaa pukulan kitorg nyaris2 nak kena kepala dan badan coach...

Rutin yg tu akan dibuat dlm 4-5x sorang...lepas tu coach ajar nak buat serve, ade 2 jenis common serve, back/bottom spin serve & side spin serve. Dan setiap meja ade 2 pelajar, die akan pegi setiap meja.

Slame ni aku punye serve x spin langsung....walaupun mase pukul tu kite chop the ball nak tau spin ke tak bile bola sentuh meja sebelah, die xkan jadi lurus. Haaaa yg ni la kot serve pecah 8 yang team mate aku penah ckp aritu...kuikuikui

Coach ade ckp, getah bat pun mempengaruhi bola tu nak ke mane, aku punye bat die ckp leh buang jerk, kena beli lain hahaha...range rm100 ke atas laaa baru best nak mainnn...hohoho, kena kumpul duit lg lerr nak beli...insya allah

Serve spin ni mmg keliru sgt sbb kite mcm dah ready nak chop bola tu instead belah forehand kite tapi rupenyeee die pegi back hand....kompom laaaa korang x phm kan??hihihi so leh tgk video ni haaaaaa

source : youtube

Lepas je training serve, kitorng kena lawan sesame sendiri, die nak tgk camne kite apply ape yg dah blajo....seb baik laaa student ade 2 org jerk, dpt laaa kami bercanda2 dgn coach tu sbb die xde la strict sgt dgn kitorang yang masih jinak ni....

No comments:

Post a Comment