Friday, December 21, 2012

4th Class : Table Tennis Coaching

At this time, aku ade la peningkatan oleh sbb itu, pada session kali ini aku dah berpindah ke teknik chopping...yeeaaaaahhh!!!

Masuk je kelas, coach mintak stroke dgn student, tuka2 plak tu, die nak bagi kite biasa dgn lawan yang kite akan jumpe, no point main dgn org yg same sbb we will not make any changes. We tend to feel comfortable so bile jmp org lain dlm game, we will do more mistakes.

Bile dah stroke for straight ball tu dgn backhand forehand sume, die ajar chopping plak...muehehe
Dan mcm bese laaaa, lmbt skit nak pick up, sampai coach siap pegang skali tgn aku tolong pukul pun aku xleh nak igt lagii, haiiyyoo bola mostly ke angkasa lepas...nak dpt bola paras net tu mmg susah.

Chopping ni plak aku cume belajar amik backhand je, forehand lum pas lg..hohoho, hrp2 kelas seterusnye aku leh pick up extra sket laaaa...ape yg aku suke about this class sbb die akan upgrade teknik latihan base on our performance, kalau die tgk makin ok die akan ajar mcm2 teknik lg. Yang penting kena ade passion, mesti mau rasa itu bola...mane die pegi camne nak pukul.

Then lepas tu mcm biasa laaa kena main plak dgn student lain, nak prektis chopping td lerrr...mase main cam bole jerrkk plak tp ade gak la ke laut, aiiiishhh mau bedung lg tgn ni agaknyeee...


Forehand chop

Backhand chop

Ade tinggal lagi 4x class to complete 1st sem ni, pastu student exam then thn dpn la kottt baru dpt training lagi.

No comments:

Post a Comment