Thursday, November 22, 2012

Palestin, Israel

 UPDATED...

Sejarah Palestin & Israel

***************************

Aku tak berapa arif tentang sejarah dua2 negara ni, ape pun yang aku tau serangan yang Israel buat utk mempertahankan diri tu macam tak logik jerrrr...

Ape laaa sgt teknologi perang yang Palestin ade sampai nak musnahkan semua yang ada kat situ.

Isu boikot plak aku tgk mcm2 ragam ade...siap gaduh2 sesama kita plak tu...so lebih baik laa kite diam dari ckp ape2, kalau nak boikot or tak semua tu dari diri sendiri je laaa, mmg susah nak ubah org lain kalau kita x ubah diri sendiri.

Urmmm..anyway have to be grateful sbb ada di bumi Malaysia, itu pun dugaan skit dah rase mcm paling teruk Allah dah bagi. Tapi bagi diorng tu dugaannya lagi dahsyat dan boleh jadi trauma sepanjang hidup.

Dan ade bace brite yang Israel akan isytihar gencatan senjata. Tak tau laaa smpi bile tu kan...

Ape2 pun kita yang xmampu nak hulur sumbangan secara fizikal dan emosi, In shaa Allah bole dermakan doa2 untuk mereka kat sane. Kerana doa adalah senjata org Islam.


Doakan juga rakyat kat Malaysia ni bersatu hati, xmo gaduh2..perang2, mesti nak idup aman damai.

No comments:

Post a Comment