Thursday, November 29, 2012

1st class : Table tennis coaching

Yesszaaaa...mase mule2 dengar pun bikin penasaran jerk. Tapi nawaitu nak improve diri utk kasi gilap ini tgn menggesek, meng'chop' dan meng'spin' itu bola sangat la tinggi, nasib ade kawan2 yang seangkatan nak ikut same, kalau tak mmg lagi haru laaaa...

Planning dr thn lepas, tapi bese laaa komitmen sukan lain byk sgt, mane taknyeee org tu laaa main futsal, org tu laaa main badminton, org tu laaaa main netball dan nak kejar court yg cume leh gune certain2 hari jerk (nasib aku laaa, mase study dulu xmo gune puas2), nak wat camne kegunaan khas utk student.

Setelah macam dugaan akhirnyaaaa, kelas pertama berjaya jugak dijalankan, dan setiap hari Rabu jam 5.30-7.30 ptg kena stick on that routine. Lagipun ape2 changes akan diberitahu melalui sms, sbbnye coach ni pun ade personal class kat luar jugak, so kadang tu maybe die ade hal ke ape, xperlu la turun or main sparring je laaa...

Mmmg cuak laaaa, sbb former Malaysia player kan (Ms Chong Choi Ting), diorg pun cakap coach garang slalu kena marah, tapi dgn beginner die tak hush sgt la kot, so far so good laaaa tp tang die stat ckp mandarin dgn budak2 tu mmg haru lerrr...

So kami ni diberi latihan basic giler2, die nak tgk cara kite pukul sume, pegang mcm mane, forehand, backhand, stroke & smash...so farrr ok laaa lagi, sbb kite always ready bola yg die nak bagi, no spin or chop kan...its ok slowly la kann...TM pun lum wat lg tournament utk pemilihan ke kastel hihihi...aimed so high la sgttt (tapi kalau dapat syukur la sgt2, already miss my team dgn lawak2 merapu diorng tu).

Alhamdulillah 1st class going well, then we will see after 3rd class sbb die akan review & bgtau bayaran sebenar, hopefully not more than RM50.

p/s : class hari pertama x brani nak amik gambo takut coach dah aimed awal2...so kite respect as is it, kalau sempat snap baru upload yeeee...hihih

3 comments:

  1. Bagus betul penulis..memang seorang yang sportwoman/man. Inilah gaya hidup sihat dan patut diamalkan oleh semua lapisan masyarakat. Main je ping pong atau nak tau kena berguru dan pas tu terus dan terus bersukan InsyaAllah badan sihat baru boleh buat amal ibadat dengan tenang, Amin.

    ReplyDelete
  2. Thanks Azmil, syukur la sgt2 sbb environment keje bagi peluang nak aktif dalam sukan...lgpun umur meningkat ni nak kena kuar peluh, kdg2 tu mcm nak give up jugak sbb rase penat...anyway thanks again sudi bace blog yg x seberapa ni...hihihi

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete