Thursday, February 5, 2009

Nyaris-nyaris....

Korang mesti penah dengar pasal sms yang ckp you all menang sekian-sekian RM..... daripada Petronas laaaa, Maxis laaaa, TM laaaaa....macam-macam daripada laa kan

Ape yang aku nak cerita adalah berkaitan pengalaman aku sendiri, tahun lepas kalau x silap aku ade dpt sms drp num yang mmg panjang laa mcm oversea punye number, die tulis aku menang RM15k daripada Petronas pastu die suruh call. Aku pun try lerr call gune public phone (dah lame x gune rase mcm jakun je...hehehe) tp dial2 xdpt pun maybe ramai gak org tgh call kot....The conclusion was nothing happen, and no money flown.

Pagi kelmarin aku tengok MHI, tajuk pasal sms dan panggilan menipu ni laaaa...mcm2 pengalaman yang aku dengar. Ada yang dah lesap pun duit, ade yang nyaris2, ade gak yang suke layan....

Nak dijadikan cerita...petang semalam pukul 3.10, aku tengah meeting tetiba ada call from this number +6281526112111 aku mcm pelik gak tgk number tu...pastu angkat laaaa then dengar suara seorang lelaki cakap loghat Indon, bahasa pun Indon gak lerrr (tapi aku leh paham hehehe) daripada Telekom Indonesia (kalu xsilap laaa)....die cakap number aku naik jadi pelanggan bertuah untuk hari ini..ntah mcm2 lagi laaa ayat2 yg bombastik die kasi kat aku. (tak reti lak aku nak taip dalam bahasa Indon)..aku menang RM5k, dlm hati rase macam x sedap je mcm nak kena tipu je ni....pastu die tanya aku ada akaun bank kat mane, nak masukkan duit. Aku jawab ade banyaakkkk...die tny kat Maybank ade tak, pakai ATM kad tak???Aku ckp tak pakai...die tny lagi ye ke tak pakai aku ckp tak, pastu die mintak num akaun.....dah dgr nak mintak yang tu aku ckp aku tgh meeting, nnt call smule....huhuhu takut dowh sepanjang meeting xleh nak 'consentrate' takut die leh gak amik duit aku dlm akaun tu...huhuhu

Walaupun duit dalam akaun tu xsmpi RM200 tapi duit jugak tu....huhuhu mane la tau kan, die guna voice access untuk amik duit yang tak seberapa tu....nasib baik laaa sampai ke hari ini die xde call, kalau ade number tu muncul lg aku xnak angkat dah.....

Ya Allah jauhkanlah aku daripada sebarang kejahatan dan hasad dengki manusia. Jauhkanlah aku daripada membuat kejahatan kepada umat manusia...AMINNN

4 comments:

  1. ad..ada satu masa dulu kecoh tentang no phone yg pjg ni..kononnya yg angkat akan mati serta merta...hahahah mungkin sbb terperanjat duit dlm bank kena curi heart attack....baik2lah...uhuhuhu mcm2 skrg orang nak cepat kaya....

    ReplyDelete
  2. ad..game badmintonnya tu..gambar blurr jerr..knp?
    aiyooo..sapaerlah cameraman ni...

    ReplyDelete
  3. amatur laaaa, mmg gitu belum pro lagi maaaaaaaa

    ReplyDelete