Sunday, August 1, 2010

Exhausted but relief & release

Skang ni dah masuk bulan Ogos dan musim ni laaaa kebiasaan konvokesyen akan diadakan. Macam2 ragam dan permintaan perlu dipatuhi untuk memastikan semuanya berjalan dgn lancar. As for this year, I dont have my Sr. TA sbb dah dipindahkan ke unit lain so, with a little experiences and help from my strongest team as I always called 'Badang MMU'. Seminggu menjelang konvo memang perlu bekerja smpi lewat mlm. Tdo xcukup, bangun seawal jam 5.30 pagi dan bebanan kerja yang sangat berat. 

Mase konvo ni gak lerrr mcm2 org nak tunjuk diorg ade keje dan kepentingan. Macam2 event sibuk nak buat walaupun tak pernah pikir apakah kesan kepada pekerja2 yang bekerja bagai nak mati tp at the end cume ucapan terima kasih.

And for the 1st time after 3 years involved in convo preparation, I'd have to standby for Alumni event too...giving the graduates from alumni members flower and greeting card. Walaupun ade yang terlepas queue tp bile tgk macam2 reaksi muke tu buat kitorng rase puas dan hepi. Ye laaa mane taknye, dlm beribu2 graduan tu cume ade 600 org je akan dpt bunge sebaik sahaja dpt scroll di atas pentas tu. Siap ade yg ngaku alumni walaupun name xde dlm list.

Tahun pertama buat mcm ni mmg agak kelam kabut skit tp Insya Allah, thn akan datang lebih sistematik dan have to make sure that xde sorang pun alumni members yang terlepas queue.

And on the second day of the convo day, I'd receive a bouquet of flowers and a bear. Its such a surprise mmg x jangka pun akan dpt lagi tahun ni....secara tak langsung kurang la skit rase penat dan tekanan yang mmg biasanye akan timbul at the highest degree on convo day. Orang lain dpt degree belajar tp aku dpt degree tekanan. 

Mase ni gak lerrr berat badan kompom naik mendadak, will had supper at 12am or 2am, makan McD lak tu, eskrim leh habis 2 bekas huhuhu....xpe2 pasni pose, sure akan turun 5 kilo hahaha....

Anyway, thanksss so much, and luv the surprise too....


No comments:

Post a Comment