Sunday, March 1, 2009

Kereta oohhhh Kereta

First of all, Minta ampun maaf kalau entry kali ini aku gune English yg tak ikut law...hehehe

What I was craving for.....

Actually now I am deciding what car to buy....doesnt mean that I already rich or get 'durian runtuh' but I have to think it now because my 'heritage car' must go to my brother that will enter job world now...so kena pndi2 la aku sedar diri, cari kete sendiri plak...Kereta yang bermain2 difikiran dan nafsu ku....adalah Kia Spectra, Bestari 206, Suzuki Swift orrrr Honda Jazz

Kia Spectra RM58k +++ promo


Naza Bestari 206 RM66k


Suzuki Swift RM80k +++


Honda Jazz

My 1st target is Toyota Vios (my dream car ever/sebenonye suke kereta 2 pintu tp awal2 lg parents aku xbg beli kete camtu (neo, gti, satria, BMW for two) huhuhu).... Cumenye Vios ni byk sgt jenis, E, G, S, J ape beza sume tu aku still tgh kaji... harga pun boleh tahan jugak RM80k installment payment at least dlm rm900-1000 maaaannggaaaaaiiiii mane nak cover duit tu ek.... utang lain tu campur lg tu, mkn megi pun lum tentu lepas tu.

I luvvv this color....


If cant afford it, aku nak beli Persona SE (belilah barangan buatan Malaysia). Macam-macam ado...GPS ade, Auto Cruise ade, Leather Trims, color plak ade 2 je Blue Haze & Briliant Red of coz la aku nak yg merah kan....hehehe. harganya plak dlm RM60k, bulan2 dlm rm800 urrmm camno lak tu.
Briliant Red --- so briliant

Actually, ape yg aku pikirkan utk beli kereta adalah fuel usage, engine, spare part (kalau rosak senang nak cari, xde la dok tersadai kat bengkel lame2), easy maintenance. So if ade yg di luar sane nak bg suggestion or idea what car should I buy, please do a comment. Mane tau kalau jadi kenyataan leh la korang naik kete tu kan hehehe....

Harapan aku agar tahun ni dpt laaaaa aku beli kereta..sian adik-adik aku pun nak gune kete gak. AMIINNNNN.....


5 comments:

  1. Ed, "suami" mung beli Swift kaler black...kamu harus beli swift jugak. Masehkah ko ingat saper lagi "suami" mung? kan kte ber4 pernah berkongsi laki yang sama hehehe

    ReplyDelete
  2. weh..mu beli laa vios. cun seh !!..=P

    momo..aku confuse.sape kah suami kite???

    ReplyDelete
  3. Momo - Tu la psl??kite pernah berkongsi suami ek???aku pun dah lupe laaa tp kalu suami dah beli swift aku kena la beli kete lain, nnt parking dpn umah kete same je bosan sehhh...

    Ana - Cun mmg lerrr cun, poket aku pun cun gak nnt
    tiap2 bulan mintak duit kutu dgn ko hahahah

    ReplyDelete
  4. Si iqbal hehehe, aku dah rasmi swift die..korang bile lagi...

    ReplyDelete
  5. Momo - ye laaaa ko kan bini 1st die, mesti la die bagi ko naik dulu :p

    ReplyDelete