Monday, January 19, 2009

Asap oooooohhh Asap

Now I'm feel sooo sick...my heart feel soooo weak...

I'm really fell sick and hate if I have to smell cigarette smoke....

I'm always smell it day and night...sometimes bangun pagi nak hirup udara segar tapi the most *&*^^$%$%&*^$ air I have to face it 7days 24hrs....

The smoke will make all my day ruin...rase xleh nak wat keje ape2.....xsmpi 2 jam ngadap pc aku dah rasa macam nak pitam...

Perbuatan yang paling aku pantang skali ialah....bile hembus asap sesuka hati je nak sembur kat mane2....xkira la kat kedai mkn ke kadang tu tempat 'non smoking' pun tak diendahnye...maybe most of the smokers ni tak tau bace 'the only sign' kot...aku agak2 je laaaaa

Itu kalau ada sign macam tu laaaaa...kalau xde sign tu memang bermaharajalela laaaaa asap2 berterbangan di angkasa yang semakin kecil dan nipis...bukan nak menjatuhkan orang2 yang merokok tapi...kawan-kawan yang kenal aku mesti tau aku mcm mane, mostly diorng akan sembunyi sejauh yg boleh utk smoking....kalau ada yang nak merokok boleh BUTTTT....PLEASE NOT IN FRONT OF ME, aku rasa otak, hati dan jantung aku tak mampu nak bertahan dengan asap2 &*^&%^$^$^& ....aku tak merokok tapi kenapa aku perlu tanggung akibat lebih teruk daripada orang yang merokok.... PLEASE laaaaaa, aku rela kena tikam daripada mati terseksa sbb hidu byk sgt asap rokok (aku harap aku mati dengan cara terhormat dan dalam iman, AMIN)......

Aku tak nak 'explain' ape2 kesan buruk akibat merokok sbb itu jantung, mulut, duit dan badan korang lagipun aku rase setiap orang yang merokok dah arif sbb kat kotak tu memang dah tulis, ckp byk2 pun xgune, kempen macam2 pun bazir duit dan tenaga je, cukai naik pun xde hal laaaaa, bajet untuk 'itu' mmg ada...Thank you Allah my dad and brothers didnt smoke until now...

Aku tulis hanya kepentingan peribadi aku, sbb aku sayang sangat jantung, hati dan otak yang Allah dah berikan dan sebolehnya aku nak hindarkan sebarang perkara yang boleh membawa kemudaratan kepada diri aku sendiri....sebab aku takut nnt dalam kubur kena soal kenapa tak jaga anugerah yang Allah dah bagi dengan sebenar-benarnyaaaa...

3 comments:

  1. hahaha..memula baca ingat kan ASAP tu As Soon As Possible..hehe..

    Tapi boleh jugakkan..mean suh perokok ni jauhkan diri dari kite Secepat yang mungkin..

    Perkara paling tensen adalah bila baju kita busuk dek kerana bau rokok itu melekat kat baju..huhu

    ReplyDelete
  2. hello ad! kita pon paling tak suka smoker yang main hemboss je. tak pasal2 kita terkene effect skali..no manners!

    ReplyDelete
  3. tau xpe....rase nak cekik2 je kan??tp i open je slumber tutup hidung & mulut dgn tudung dpn mereka2 yang sgt 'berbudi bahasa' itu...hehehe

    ReplyDelete