Thursday, April 18, 2013

Tanda-tanda Penuaan???

Ok, sesuai dgn tajuk post kali ini, tuan tanah nak cite skit pasal Supplement.

Dari kecik darjah 1 sampai laaa dah beso dan makin berusia ni, dah merasa mkn macam2 supplement, antaranya Examo, B-Complex, Vit-C, maklum laa mase kecik mak ayah sponsor bile dah makin beso makin kurang.

Around 2010, ade skit eksiden happen kat lutut dan mcm2 cara dah buat termasuk laaa jmp pakar wat physio walaupun xlame.... (i'd got the best accompany). Makin lama makin ok laaaa sbb ikhtiar macam2 cume belum terfikir nak consume again supplement & vitamin.

But lately sakit tu dah makin kerap plak, maybe tambah dgn stress keje yg caca merba skang ni...and bile xdpt nak elak jem area KL ni. So one of my friend tell me about this kind of supplement, sbb nenek die pun ade masalah same then doktor give the prescription. Haaaaa nenek punye penyakit tuuuu....

Introducing uols, my new boyfriend....tahan untuk sebulan dan besar pilnye dalam 1 inci, gigil gak lerr kalu2 tersangkut kat tekak, tp so far so good... and the pharmacist said boleh tau berkesan atau tak kena tgk dlm 2 weeks. So kalau tak berkesan kite tuka brand lain plak laaaa.
 
Actually kena makan this one, Joint Formula...sebabnye ade 2 functions, tapi sebabkan manufacturer sgt pandai, 1 botol ni utk 2 weeks je, pastu jual combo pack jer, nak tak nak amik je laaa botol atas tu.
Yang botol ni, tgk la kalau ade baki2 bonus nnt.

OK, disebabkan aku sentiasa je gagal nak derma darah (kalau diorng bw mesin ujian zat besi), tuan tanah akan memikirkan plak untuk consume this supplement...hohoho tapi harga lum survey lagi. Yang ni nak tambah zat besi, sbbnyeee darah aku sangatlahh tidak berkhasiat nak bagi kat org lain rupenyeee..
Sekian, penerangan berkaitan tanda2 penuaanku....kalau ade yang bermurah hati nak menderma ubat2 ini atau tokei Blackmores ni terbace post aku, bole laa hantarkan bekalan selama 5 thn ke alamat di bawah :- 
Kabin buruk no. 1, Unit Kuli
Jalan Atas tanah
Negeri Bawah langit kuikuikui.....just kidding

p/s: Syukur laaahh atas rezeki yang telah tertulis, memang terbukti ade hikmah disebaliknya, cume sebagai hamba kita perlu redha dgn setiap ape yang telah ditentukan...

sources : google image

1 comment:

  1. ambil shaklee lah Ad.....Joint Health Tablet dan omega guard..utk sendi.shaklee pun ada zinc...leh try harga special..leh countime nye.

    ReplyDelete