Thursday, February 7, 2013

Gerak ati dan perangai pelik

Weekly routine aku utk kuatkan stamina badan adalah bersukan lepas office hour, skarang ni dah fixed hari Selasa & Khamis utk netball, hari Rabu mlm utk badminton & ptg nye utk pingpong, since coaching class hanya akan start Trisem baru dlm bulan Mac, so hari Isnin akan main pingpong kat bawah kolong...geng pun ramai skit so jgn nak memandai2 laaa main pingpong selain dr hari Isnin, xpsl2 makan diri nnt, jgn tamak sgt bior main enjoy2 jgn main stress....

Dah berat ati nak pegi main pingpong ptg Rabu tapi degil gak nak meredah ujan, pastu skang merana sendiri lerrr, hate to pretend that nothing happen, dah bosan.....Ya Allah, i need new environment and to be friend with new people that doesn't know me at all.

Makin lama makin pelik perangai org aku jmp, pagi ni nmpk ade kete parking tgh2 jln dan menyebabkan ade ibu yang kena tuka kereta sbb nak antar anak die pegi sekolah, kete si ibu ni pjg so susah nak kuar parking sbb kete manusia pelik ni dok tgh2 tu. Si ibu ni pun berlari laaa utk ambil kunci kete die yg lain. Nasib baik ade 2 kete, kalau 1 je....

Aku tgk byk je parking kosong kat bawah tu, selame ni kalau parking penuh pun, xde la smpi ade org parking tgh2 jln. Aku rase yg bawa tu laki, bleh plak mls nak parking jauh2, sume jenis kalu boleh nak parking dpn pintu rumah..

Ya Allah berilah sedikit kesedaran sivik pada org tu. Mohon tidak menyusahkan orang lain. Aminnnn
 

No comments:

Post a Comment